Lidt tanker om damelandsholdet

Ser man highlights fra kampen mellem Danmark-Letland, så viser det faktisk at Danmark havde flere chancer, end jeg huskede da jeg så kampen.

Derfor altid en god ide at have video når der skal analyseres på kampe 🙂

Danmark taber som bekendt med 1-4, og vi laver vort ene mål i powerplay, og ikke overraskende ved Cecilia Di Nardo.

Det positive der er at tage med fra kampen er, at Danmark nok skulle slide for at komme til chancerne, mod en modstander der var godt organiseret, men at Danmark faktisk havde flere muligheder, og at holdet kom frem til gode muligheder.

Men skarpheden den var der ikke da det spidsede til.

Evnen til at sætte afslutningerne under maksimalt pres, var ikke gode nok når spillerne blev stresset og var presset når der skal laves mål når holdet er bagud i den afgørende kamp.

For at blive bedre på dette område, så kræver det bare flere tætte kampe, hvor der er mindre tid på bolden, end det som spillerne oplever i det daglige.

Nu er udfordringen så i den hjemlige liga, at stort set alle de gode spillere er samlet på få hold, og kun når de møder hinanden, bliver de presset i kampene.

Så det er at se på muligheden for flere internationale turneringer, som den glimrende 6 nations Danmark deltog i, med modstandere af samme niveau.

Så er det også at se at komme i gang med arbejdet omkring U19 landshold, der skal være samlinger for denne gruppe, og når lande der har væsentlig færre spillere end Danmark kan mønstre U19 landshold, så kan Danmark også.
Debatten om vilkår for landsholdet på spindesiden i fodbold, har afstedkommet en længere debat om lighed mellem kønnene i forbundet.

Hvad mon forbundets holdning er, hvis der er lighed, burde man så ikke nedlægge U19 herrerne? eller rettere have et for pigerne ligeså?

Der er 220 spillere i alderen 13-18 år der spiller floorball på kvindesiden, så der er spillere at tage fra til at arbejde med og skabe udvikling omkring.
Da Danmark stiller op første gang til dame VM, var der blot 336 seniorspillere i Danmark.

Men det kan være at forbundet vil melde ud hvor mange spillere der skal være af ungdom hos pigerne, før der sker noget seriøst.

Jeg kan kun hilse velkomment det arbejde der sker via talentprojektet, og det at forbundet har en arbejdsgruppe der skal noget for pigesiden, og som i øvrigt deltager på et seminar i Bratislava.

Men skal Danmark på seniorplan løfte os, så skal vi skabe flere træninger med kvalitet, og vi skal udvikle spillerne tidligere internationalt, så de bliver bedre

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.