U19 landsholdet

Landstræner Jens Hagbarth har udtaget en trup på 27 spillere til næste opgave, som hedder landskampe mod Tyskland.

Til VM i Canada, skal 20 spillere af sted, og mon ikke der er i denne trup, er de tyve spillere der skal med, om end der kan altid komme spillere fra baghjul.

I dette indlæg, vil jeg tillade mig at skrive lidt mere om 3 spillere, da de hver især rammer ind i den problemstilling som der er.

De tre spillere er enten relativ etableret spiller i ligaen, får sporadisk spilletid eller er ikke ligaspiller.

Ligaspiller
Er du ligaspiller, så får du bare en erfaring fra kampene, som giver dig et langt højere tempo i dit spil, du bliver presset og stresset mere, og det udvikler du dig langt mere af.

Ligaspiller med mindre spilletid
Det er spillerne der når spilletid her og der, men når det spidser til eller det er gode hold der spilles mod, så er det bænken spilleren sidder på.

1.division eller andet
Spillerne her kan sagtens være i godt miljø med dygtige trænere og få masser af spilletid, men de får ikke samme tempo som i ligaen. Der er længere tid på bolden i 1.division, og modstanderne er ikke dygtige nok til at straffe de fejl der kunne komme.

Så kunne jeg tilføje en sidste kategori der hedder ligaspiller uden spilletid, det er ikke godt! For nok er du i træning med i en trup med kvalitet og i træningen bliver du presset. Men træning giver ikke det samme som kamp.

Mads Jespersen fra Sunds er et godt eksempel på en spiller der har rykket, backen fra Sunds er fast mand i ligasammenhæng, og han bliver presset i den daglige træning og i kamp. Han er for mig stensikker til et VM, hvis han holder niveau!

Simon Lehnert fra Vanløse er backkollega, men som netop spiller 1.division. God med bolden med blik for pasningsspillet. Ligeså har han masser af spilletid, samt med to dygtige trænere om sig. Udfordringen er netop tempo i 1.division, det er for let for ham, og han bliver ikke presset nok.
Han er det gode eksempel på at have godt miljø og setup, men mangler tempo i kampene.

Rasmus Bømervang fra Rødovre er forward, han er på et tophold i ligaen og har gode træninger, men udfordringen for ham er spilletiden. Han og de øvrige unge spillere i Rødovre har ikke fuld spilletid, da de ikke er gode nok til det absolutte bedste niveau i Danmark endnu.
Men han får spilletiden og det rykker og udvikler ham, og han er hos mig stensikker til et VM, hvis han ikke falder i niveau.

Alle tre spillere er eksempel på de problemstillinger en del af spillerne i truppen har, en del spillere har fast spilletid i ligasammenhæng, og de ville i min bog være grundstammen på det hold jeg udtog, selvfølgelig at de er hvor de skal være og er fit.

I løbet af sæsonen har jeg set flere af spillerne i aktion, enten via stream eller ude i hallerne, og selv klart har jeg ikke samme indsigt som trænerne, men jeg vil alligevel give mit bud på spillerne.

Keeper
Jonas Mønsted ser ud til at være efter de tre andre keepere, hvor Oliver Have og Mathias Hjelm ser gode ud.

Forsvar
Brixager og Dahl er to kompetente spillere fra Benløse, og Brixager har leveret varen i denne sæson, og alligevel kunne han blive endnu bedre, for han ser lidt tung ud

De to Sunds spillere Mads Jespersen og Oliver Sørensen får ligeså meget spilletid, de ser sikre ud til et VM.
Mads Larsen fra Frederikshavn har potentiale, men er langt fra spilletid i ligaen på et stærkt Frederikshavnhold, hvor storebror Rasmus er at finde (Rasmus Larsen var med til sidste U19 VM, men for gammel nu).

Jonas Nielsen er i et fint setup i Rødovre, men er langt fra spilletid i Rødovre som det ser ud nu! Det er ikke godt.

Simon Lehnert er i Vanløse, masser af spilletid, men kun i 1.div!

Forwards
5 spillere har jeg noteret som har gjort det godt, Mathias Mortensen og Mikkel Christensen begge fra Benløse, Jeppe Hove (Copenhagen), Rasmus Bømervang (Rødovre) og Jonas Nordheim fra Frederikshavn.

Så er der en spiller som Jonathan Carlsen, han kan blive god med er udfordret på sin fysik, men han spiller klogt og placere sig godt på banen.

Ligeså ser Magnus Møller (Rødovre) og Sunds trioen Jonas Højmark, Kristian Juhl og Morten Handgaard fine ud.

Så er det jeg begynder at være usikker, for de her spillere har jeg ikke bidt mærke i, så de kunne ligne dem der skal steppe up, det er Benjamin Levy (Benløse), Frederik Nielsen (Frederikshavn), Lucas Madsen (Hvidovre), Rasmus Nielsen (Rødovre), Emil Kajgaard (Strandby) og Nicklas Hoppe (Strandby).

Positivt er det at der er en U19 trup med meget talent, det ligner et hold med en god bredde der er stærkere end tidligere.

Alle spillerne kan selv afgøre om de skal med, et er hvad der sker i din egen klubtræning, noget andet er hvordan spillerne kan håndtere de svære ting som
Restitution
Ernæring
Selvtræning på det fysisk

Det er tre områder hvor der er meget at hente, for de spillere der kan forvalte det klogt.

Hvis du gerne vil med til U19 VM, og har ambitioner om mere end dette, så er det dit ansvar at udvikle dig og ikke kun komme passivt til træningen, uden tanke om hvad du skal forbedre.

God kamp mod Tyskland

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.