Ligastruktur

Der er heldigvis mange der gør sig gode tanker om ligaen, og Århus træner Lars Skytte har her et konstruktivt bud. 

Så læs med herunder.

Personligt synes jeg der går alt for mange spildpenge på kørsel. Jeg ser hellere at man bruger pengene til at øge antallet af kampe, og så tror jeg der er hold i 1. divsion, som faktisk kan begå sig i ligaen (Vanløse, Odense, Strandby-Elling, AaB, Esbjerg). 

Man kan stadigvæk mødes på tværs af Storebælt i grundspillet, dermed kan ligaen fortsat ”sælges” som landsdækkende, hvilket PR-mæssigt har sine fordele.

Det er sikkert ikke alle der er enige, men jeg tror det er en sund debat at have.

Turneringsstruktur – Herreliga

Hold: 6 vesthold og 6 østhold
Grundspil: Holdene mødes 3 gange internt i regionen og 1 en gang på tværs af Storebælt. Det giver 15 kampe mod hold fra egen region/konference og 6 kampe mod den anden region. Det giver altså 3 ture på tværs af Storebælt samt 7-8 udekampe i egen region. 
Da der skal spilles 21 kampe i grundspillet, så kan der være weekender, hvor der spilles både lørdag og søndag. Det giver et andet aspekt til kampene, hvor fysik og trupbredde bliver vigtigere. Hvert hold har 2-3 dobbeltkampe i løbet af grundspillet, og de kan evt. ligges så man sparer en tur over Storebælt.

Slutspil: Top 8 går i slutspil, hvor nr. 1 er førstevælger blandt 5-8, nr. 2 er andenvælger osv. (som nuværende struktur). Der spilles bedst af 5 kampe indtil finalen, som afgøres over en finale.

Nedrykningsspil: Lavest rangeret vesthold møder vinderen af 1. division vest i en bedst af 5 serie. Vinderen spiller floorballliga året efter. Ligeledes mødes lavest rangeret østhold vinderen af 1. division øst i en bedst af 5 serie.
Lars Skytte. 

En anden model til nedrykningsspillet er at lade nummer 5-6 møde nr.1-2 fra første div, hvor alle starter fra scratch og der spilles ude og hjemme, i alt 6 kampe. 

Det ville give tætte kampe til de bedste hold i 1.div der vil udvikle dem. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.