Stillingerne væk i U11 og U13

Fodbold har indset det for lang tid siden, og i innebandy i Sverige ganske ligeså og såmænd har ishockeyforbundet taget samme beslutning.

Væk med stillingerne i ungdomsrækkerne…

Kontroversielt vil nogen sige…næ ganske sund fornuft og i tråd med den talentudvikling der skal fremmes.

I Sverige var der i ishockeysporten en debat om dette, som du kan læse her, og kan du lidt svensk skal jeg citere fra artiklen:

Låt mig en gång för alla fastslå, tävling är en central del i ishockeyn. Det gäller för såväl vuxna som barn. Vi tävlar dessutom inte bara i matchsituationen, utan minst lika mycket vid träningar, vi tränar på att tävla! Visst, det kommer fortfarande finnas barn, ledare och föräldrar (mest föräldrar) som upprättar egna tabeller, låt dom göra det. Hela poängen är att inte tvinga på barnen en struktur som är skapad av vuxna för vuxna. Att ishockey för barn ska få spelas på barns villkor”

Pointen er netop, at det handler IKKE om at stoppe med turnering, for børn kæmper om alt, og vil gøre det i den enkelte kamp, det er de knap så dygtige og kloge forældre og trænere som desværre skaber miljøer som er langt fra det som hedder ATK (Aldersrelateret Trænings Koncept), og som alle forbund der vil noget med Team Danmark skal have udarbejdet.

Rundskredspædagogik er der nok en enkelt eller to der vil mene, og pudsigt nok så får du et gæt på hvordan omklædningsrummet er udformet hos Barcelona og Man city…

Lad børn spille og kæmpe og udvikle sig i den enkelte kamp og lad nu floorball følge trop

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.