Stillingerne væk i U11 og U13

Leave a comment

06/10/2017 by Steen Houman

Fodbold har indset det for lang tid siden, og i innebandy i Sverige ganske ligeså og såmænd har ishockeyforbundet taget samme beslutning.

Væk med stillingerne i ungdomsrækkerne…

Kontroversielt vil nogen sige…næ ganske sund fornuft og i tråd med den talentudvikling der skal fremmes.

I Sverige var der i ishockeysporten en debat om dette, som du kan læse her, og kan du lidt svensk skal jeg citere fra artiklen:

Låt mig en gång för alla fastslå, tävling är en central del i ishockeyn. Det gäller för såväl vuxna som barn. Vi tävlar dessutom inte bara i matchsituationen, utan minst lika mycket vid träningar, vi tränar på att tävla! Visst, det kommer fortfarande finnas barn, ledare och föräldrar (mest föräldrar) som upprättar egna tabeller, låt dom göra det. Hela poängen är att inte tvinga på barnen en struktur som är skapad av vuxna för vuxna. Att ishockey för barn ska få spelas på barns villkor”

Pointen er netop, at det handler IKKE om at stoppe med turnering, for børn kæmper om alt, og vil gøre det i den enkelte kamp, det er de knap så dygtige og kloge forældre og trænere som desværre skaber miljøer som er langt fra det som hedder ATK (Aldersrelateret Trænings Koncept), og som alle forbund der vil noget med Team Danmark skal have udarbejdet.

Rundskredspædagogik er der nok en enkelt eller to der vil mene, og pudsigt nok så får du et gæt på hvordan omklædningsrummet er udformet hos Barcelona og Man city…

Lad børn spille og kæmpe og udvikle sig i den enkelte kamp og lad nu floorball følge trop

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blogstats

  • 731,426 hits
%d bloggers like this: