Mike Trolle takker af (del 2)

Her følger anden del af min snak med Mike Trolle der har stoppet karrieren.

Mike Trolle er en af få floorballspillere der faktisk har fået en profil på wikipedia, læs med her

Hvilke tre trænere er dem der har betydet mest for dig?
Kasper Sindt – Han var med til at starte min karriere da jeg skiftede til Rødovre, og troede på mig. Han var desuden også landstræner i 2014.

Simon Glass – Måske den træner der har haft bedst kendskab til mig som målmand, og som altid vidste hvordan han skulle få mig op på 100%. Han havde stor andel i mange af de kampe hvor jeg præsterede godt… Hård men fantastisk målmandstræner!

Daniel Hahne – Jeg havde respekt for ham. Han var meget kontrolleret, og han havde en stor mængde erfaring fra udlandet som gjorde at han vidste hvad han skulle gøre hvornår. Jeg glemmer aldrig den tale han holdte minuttet inden indløb til kampen mod Letland!

Hvilke 5 spillere er de bedste fra udlandet du har spillet mod?
Hvis VM tæller med, så vælger jeg bare 5 tilfældige fra Finlands hold!

Hvilke danske spillere har nogle ubehagelige afslutninger?
Stefan Hedorf – Han skød altid hurtigt, hårdt og præcist.

Andreas Glad – Den mand skyder jo fra alle vinkler, kanter og højder, men skarpheden og troen er der da!

Hvilke tre ting er vigtig for en keeper?
Reflekser
Udstråling
Mentalitet

Hvordan vil du beskrive din spillestil?
Atypisk på mange områder. Jeg er jo en forholdsvis stor gut, men havde stadig en vis form for hurtighed.

Jeg havde en god mentalitet, og kunne godt lide det ansvar der hvilede på mine skuldre.

Efter U19 VM spillede du ikke en eneste A landskamp selvom du havde niveau, hvorfor ikke?
Jeg fik ikke chancen til det VM der kom efter U19 VM’et, men de efterfølgende gange synes jeg at det var alt for dyrt, og så var der nogle trænere med som jeg ikke svingede med.

Hvad gjorde du var med i 2014?
En træner jeg kendte, og mulighed for ikke at blive ruineret via en venlig sponsor, samt lysten til at prøve det af. Jeg synes ikke at Dafus høje priser skulle være imellem mig og nogle gode oplevelser.

Hvordan husker du selv VM i 2014?
Jamen jeg synes jo U19 VM ‘et dengang var vildt fedt, men det blev altså toppet med flere længder til dette VM. Vi havde nogle gruppekampe som var fyldt med nerver og spænding, og efterfølgende den vilde kamp mod Tyskland, som var en stor oplevelse.

Vi gjorde god figur mod Tjekkiet, hvor vi taber med 4 mål, og det eneste der ærgre mig lidt når jeg kigger tilbage på den kamp, det er at jeg ikke følte at vil spillede vores chance. Det lyder måske lidt åndsvagt, men vi var alle tilfredse med at holde stand mod et så dygtigt hold, men det var alligevel en lidt flad fornemmelse efterfølgende. Vi taber til Norge efter en tæt kamp, og vinder kampen om 7. pladsen efter bl.a. en stor kamp af Anders Kjær, som jeg også nød at være i team med!

All star holdet, som anden dansker, hvordan var det, hvem fortalte dig du var udtaget?
Vi var jo inde og se finalen i et fyldt Scandinavium, og mellem 2 og 3 periode kom der en official op til mig og sagde ”tillykke! Du er udtaget til All-star holdet!” Jeg sank lige klumpen i halsen, sagde tak og vendte mig mod gutterne med et kæmpe smil! Jeg blev hentet lige inden slutfløjt, og følelsen da mit navn blev kaldt over højtalerne, og skulle modtage prisen foran 12.000 mennesker, det var min karrieres personlige højdepunkt!

Nåede du at snakke med andre spillere fra all star holdet?
Nej kun lige et ganske kort håndtryk, og så fes jeg op til drengene igen.

Du stod et fantastisk VM i 2016, og blandt pressefolk gik historien du skulle have været på igen, men hvordan husker du selv det VM?
VM i 16 var et vanvittigt VM! De hold vi slog, de kampe vi leverede og den måde vi gjorde det på var i mine øjne fænomenalt, og bedste præstation nogensinde fra et dansk hold.

Jeg ved godt at der sidder nogle fra det landshold som levere et utroligt VM, og kun tabte med et enkelt mål til Sverige, og føler sig overset i denne kommentar. Det er overhovedet ikke for at tale deres præstation ned, tværtimod, så har jeg kæmpe respekt for det de leverede!

Men i min optik, så har floorballen bare udviklet sig så meget mere end dengang, og de lande som er gode, er nu flere længder bedre end Danmark. Det er ikke længere nok at stå en god defensiv, for så spiller de gode hold sig bare igennem på en anden måde, deres teknik, styrke, spilforståelse og hurtighed er bare så meget bedre nu end det var dengang.

De resultater, og den placering vi leverede i Riga 2016, var langt ud over hvad nogen havde troet inden vi tog afsted… Det var en lang sej tur derhen, men hold da op hvor var det fedt! Specielt kampen mod Letland som var på hjemmebane! Bagud, udligning, forlænget, straffe, SEJR! Dem der løb rundt ude foran mig med det danske logo, de kæmpede bogstaveligt talt til de dejsede om, og det havde jeg stor respekt for!

Mit personlige VM så jeg faktisk også som værende en anelse bedre end i 2014, men ham der fik prisen er en klasse keeper, og skulle der være en anden der fik den, så havde jeg det trods alt okay med at det var ham… Selvfølgelig var jeg skuffet, jeg kunne da godt ha tænkt mig at være den første dansker til at få den to gange, men helt ærligt, så er jeg okay med det, og bare super stolt over det vi præsterede som hold!

Træning er vigtigt, du har en stærk fysik, hvor kommer den fra?
Det er nok ikke nogen overraskelse at jeg aldrig har trænet ligeså meget som andre målmænd i ligaen, så det må være genetisk 😉

Hvilke tre øvelser er dine favoritter som keeper?
Øvelser som starter med en høj puls! – Skud fra midten – 2 mod 0

Hvad vil du anbefale andre unge spillere at træne hvis de skal være keepere?
Hvis du ikke tør og tage nogle chancer, og hvis du ikke tager et skridt ud i ukendt terræn nogle gange, så kommer i aldrig videre. Træning er godt, træning er vejen frem, men hav nu hovedet med, prøv at tænke selv og mærk efter hvad der føles rigtigt.!

Kasper Sindt (klubtræner og landstræner for Mike Trolle)
Stor, hurtig og uhyre stærk 1:1.

Mike bliver ekstra motiveret når der er noget på spil og han har en utrolig evne til at finde topniveau når det behøves mest.

Danmarks største målmandstalent nogensinde. Mike kunne have stået i SSL men valgte (desværre) at prioritere anderledes

Stefan Hedorf (modspiller i Hvidovre og landsholdet)
“Mike Trolle, manden med Danmarks største hænder og et uhyggeligt højt bundniveau. En spiller man hadede at spille overfor, og samtidig en spiller man elskede at have på sidst hold.

Roligt og sikkert bevæger han sig rundt i det lille felt. Som skytte tror man ofte, at man ser åbningen, men wupti, så er der lukket.

Som person er han hyggelig og sjov, og er samtidig god for en historie i ny og næ. “

Thorkild Christoffersen (U19 landstræner for Mike Trolle)
Han er nok en af de spillere jeg har haft største fornøjelse af at træne, og absolut også en af de bedste målmænd jeg har set.

Han virker altid afslappet og i harmoni med sig selv før træning og kamp, har den fantastiske evne til at lukke alt ude i når vi spiller kamp.

Han har overblik som få og er i stand til at dirigerer sit forsvar i næsten alle situationer. Går altid først og Bakker Sine medspillere op.

Han er nok en af de spiller jeg har haft det har været mest vellidt af Sine holdkammerater

Kim Olesen (tidligere ligatræner og landsholdsspiler)
Mike Trolle er vel den bedste målmand vi har haft herhjemme! Man siger at en målmand er 50 % af holdet, i Mikes tilfælde er procentsatsen noget højere. Han har ene mand vundet finaler og han havde en evne til at levere når det gjaldt.

Jeg har dog en fornemmelse af at det ikke er et endegyldigt farvel, men et på gensyn, som så ofte set i Rødovre.

Emil Brixager (udtaget til A-landsholdet)
Mike mestrer alle facetter af målmandsspillet. Han fylder meget i målet, han kan lave hurtige forflytninger. Han har også et godt offensivt våben med sine udkast og giver stor energi til holdet.

Han har et virkelig højt topniveau og en man ser op til.

Mike er en af de efterhånden mange som jeg kigger meget på. Jeg har i de sidste år set mange kampe og landskampe med både svenske og finske målmænd, hvor jeg søger inspiration til mine egen udvikling.
Det har jeg også gjort med Mike, hvor kampene mod Rødovre og selvfølgelig landskampe er blevet analyseret. Så han har helt klart været en del af min udvikling

floorball dk-tyskdiv3 064IMG_0796div3 006

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.