Ambitioner eller hygge? (del1)

0-9, 2-16, 0-12….. sådan så resultaterne ud for Hvidovres bedste damehold ud i de første 8-10 år. Jeg startede med at spille, da jeg var 16 år og glemmer aldrig de mange store nederlag. Glemmer aldrig, da vi stod i Frederikshavn det ene år efter det andet og kiggede på en flok strømlinede, lyshårede, knivskarpe piger i ens træningstøj, der ville tæske os med mindst 10 mål. Åh, hvor jeg ønskede mig tilbage til Herlev-hallen, hvor vi måske kunne fedte en 2-1 sejr hjem på lidt klumpspil foran mål.

Men jeg glemmer heller ALDRIG nogensinde dengang vi spillede 3-3 mod de daværende Danmarksmestre fra Jægerspris, eller da vi slog Rødovre ud af pokalsemifinalen (endte dog med at tabe 2-12 til de strømlinede nordjyder i finalen), eller da vi for to sæsoner siden endelig vandt en DM-kvartfinale i Frederikshavn. I dag er det mit hold, der tropper op i ens, sponseret tøj fra top til tå, mit hold som ind imellem vinder rigtig stort og som størstedelen af dameholdene i Øst bl.a. ikke har lyst til at møde – og derfor har trukket sig fra dameligaen.

Både Floorball Danmark og de klubber, der ikke ønsker at spille dameliga, forklarer, at de er bange for at miste spillere, hvis de får 3-4 store nederlag i sæsonen. Med baggrund i mine egne 20 sæsoner i dameligaen og 8 år som pigetræner har jeg lyst til at stille spørgsmålstegn ved dette. Jeg respekterer selvfølgelig, at nogle hold primært består af ældre spillere, der ønsker at drosle ned, eller helt nye motionister – dem skal der selvfølgelig være plads til i de lavere rækker. Ingen tvivl om det. Men jeg savner samtidig, at der er trænere og ledere i klubberne, der har lidt større ambitioner på pige/damespillernes vegne. Nogen der tør puste til pigernes ambitioner – nogen der vil tænde gnisten i dem og troen på, at de engang kan blive Danmarks bedste. Måske går der 10 år, og måske skal man igennem et utal af store nederlag. Men hvis gnisten, ambitionen og viljen er der, er belønningen så meget større, end hvis man ”nøjes” med det middelmådige og det sikre.

Indlægget er skrevet af Marie Krabbe fra Hvidovre attack

floorball marie krabbe

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.