Unge Ambassadører sørger for god modtagelse i floorball-klubben

Det er et fedt initiativ som Hvidovre har lavet, så jeg har tilladt mig at kopiere det (med tilladelse fra klubben), for det er et super tiltag fra klubben.

I Hvidovre Attack FC kommer der hele tiden nye ungdomsspillere til, og det er vi utrolig glade for. Men det kan være udfordrende, at starte op et helt nyt sted, måske kommer man fra en anden klub eller måske har man aldrig prøvet at spille floorball før – og så kan det godt være lidt svært at finde ud af hvordan man skal gebærde sig. Derfor har vi et særligt fokus på den gode modtagelse af nye spillere, både på banen og uden for banen, så man som spiller kan lære sine nye kammerater bedre at kende.

Til at varetage denne opgave, har klubben etableret et Attack Ambassadørkorps bestående af dygtige og erfarne unge spillere, som kan tage hånd om de nye spillere, så de føler sig godt tilpas i trygge rammer fra start. Der er to Ambassadører på hvert ungdomshold.

Miriam Engelhardt, som spiller på U15 pigeholdet siger: ”Jeg meldte mig, fordi jeg gerne vil gøre en forskel for holdet og for de nye spillere, og give dem en god start på holdet.”

Formand Marie Krabbe forklarer, ”Vi har fået mange nye medlemmer i forbindelse med besøg på skoler og fritidshjem, men vi oplevede også, at mange af de nye medlemmer forsvandt hurtigt igen. Trænerne er gode til at få holdene til at fungere, men de har også rigtig travlt med at holde styr på alle, snakke med forældre, sætte øvelser i gang mm. Derfor var det vigtigt at få nogle ekstra hænder og øjne til at tage sig af de nye… og hvem er bedre til det end de unge selv?”.

Der var stor rift om at blive Ambassadør, og udover at tage imod nye spillere skal Ambassadørerne hjælpe til med at promovere klubben til forskellige events, ved at hænge plakater op osv. Det er klubbens aktivitetsmedarbejder Annahelena Skov Iversen der holder tråd i de unge og sørger for at de får opgaver, mødes og ind imellem forkæles med lækre trøjer, en pizza eller en tur.

Første step til frivillighed

At være Ambassadør er også de unges første lille smagsprøve på at være frivillig i en forening og de muligheder og kompetencer, det giver.

”Jeg vil også gerne være med til at “bestemme” nogle af de ting der sker på holdet som fx. sociale arrangementer. Jeg tænkte også, at det kunne være fedt at være med til at skabe fællesskab imellem ungdomsholdene”, fortæller Miriam.

”Jeg håber og tror på, at de unge lærer noget om det at være frivillig og give noget tilbage til sin klub og sine klubkammerater. At de mærker den værdi og det fællesskab, som de er med til at skabe. Måske får de så senere lyst til at blive frivillige trænere, dommere eller bestyrelsesmedlemmer”, udtaler formand Marie Krabbe.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.