Jesper Schow, en giftig sniper takker af

Er Schow med? Har mange en spiller og træner sikkert spurgt når de skulle møde de hold han har spillet for. For ingen tvivl om hvem der var den farlige mand hos modstanderne der skulle stækkes.

Nu er benene blevet 36 år, og anklerne er slidte og selvom den elegante spiller sikkert kunne holde et par år mere på toppen og stadig komme i top 10 på topscorerlisten.

Så vælger han at stoppe på toppen, og med titlen som ligatopscorer, så er det en værdig afsked for Jesper Schow.

Starten
Det hele startede ude i Dragør i Hollænderhallen, hvor Morgen Lindberg var manden bag den lokale klub og som fik skabt et ganske fint hold derude. Her dukkede en ung Jesper Schow op med lidt erfaring fra ishockey, og han blev hurtig en profil i Dragør.

Målnæsen var der, og i en kamp i den næstbedste række , hvor Dragør havde linet DJ op i hjørnet der spillede Tina Turners simply the best hver gang Dragør scorede, ja der fik Dragør frislag som perioden var slut, Schow skød resolut, og returen røg til ham og der skulle skydes igen, lige ind i muren med Hørsholmspillerne.

Det gav lidt knurren hos modstanderne, men sådan var Schow, fuld fokus på bolden der bare skulle i mål.

Fra Dragør hed det Hafnia i den bedste liga og siden skiftet dertil, ja så har Schow hærget de danske topscorerlister.

Desværre er der ikke stats på alle sæsonerne endnu, men mon ikke Jesper Schow der i grundspillet har holdt sine 40-60 point per sæson, så jeg ville ikke blive overrasket over hvis han ikke er meget nær 1.000 i ligaen.

No way or Schow way
Har du Jesper Schow på dit hold, så skal du bygge spillet op om ham. Det betyder en offensiv tilgang hvor der spilles med høj risiko, hellere vinde 12-8 end 7-3.

Som spillende træner har han da heller ikke været bleg for at spille 1-3-1 eller 1-2-2.

Landsholdet
Det er ikke blevet til det antal kampe som en dygtig spiller som Jesper Schow burde have fået. Men med et dansk landshold der internationalt bygger sit spil op om en stram defensiv disciplin med hurtige omstillinger, så passer Jesper Schow ikke 100% ind i det koncept!

Som helt ung, der var han dog med til VM i 2002, og trods status som yngste mand i truppen blev han dansk VM topscorer.

Kvaliteterne hos Jesper Schow er de hurtige fødder og retningskift samt en særdeles hurtig afvikling af afslutningerne sammen med en god spilforståelse.

Efter VM i 2006 i Sverige, havde det svenske Innebandymagazinet ham med på top 50 over de bedste spillere i verden.

Det blev til 3 VM i alt for Jesper Schow, 2002, 2006 og 2008.

Til VM 2010, deltog han ikke, men han var topscorer i VM kvalen hvor han med 20 point i blot 4 kampe, var med at kvalificere Danmark til VM.

Et par år senere faldt jeg i snak med et par spillere fra det engelske landshold.

Do you know who Hedorf and Schow is, spurgte de mig (Hedorf lavede 16 point i den VM kval), jo de to spillere kendte jeg godt.

Pause…

They were f…… brilliant.

Det engelske landshold blev rundbarberet af Danmark den dag, og Jesper Schow lavede 4+4 i den kamp, og 6 år efter den kamp, huskede de alt for godt de danske esser, som var umulige at dække op.

Sverige
Det blev til spil i Sverige, ikke i den bedste række, men da Malmø henvendte sig, med ønsket om at komme op i rækkerne, så var det et fint match for storsatsende Malmø at få Jesper Schow tilknyttet.

22 kampe, det kastede 29 mål og 18 assist af sig og i oprykningsspilet, der lavede Schow 12 point i de 4 kampe. Stabilt må man sig.

Malmøs ambitioner om at komme i den bedste svenske række, den blev hjulpet godt på vej af Jesper Schow den sæson.

blog floorball schow sverige

Schows egne ord, jeg fik en lille snak med ham om de 18 år i sporten.

3 bedste keepere!
Mike Trolle, uden sammenligning det vildeste levende plankeværk, med hænder som grydelapper og en unik bevægelighed. Det gjorde enhver sæson godkendt, når man havde scoret på ham.
Alexander Gaihede, en lille spirrevip som alligevel formåede at fylde super i målet. Vel den eneste keeper der kunne nå ud til banden og tilbage og redde et skud der lige var affyret.
Morten Andersen, var Danmarks topmålmand i adskillige år og kunne på egen hånd, holde landsholdet inde i de svære kampe.

3 forsvarer der var vanskelige at spille mod!
Oscar Eklund, var som en svensk terrier på speed. Havde styrke, aggressivitet og en taktisk forståelse der alt for ofte, saboterede det man forsøgte at opnå som forward.
Tobias Nielsen, manden der kunne løbe sidelæns hurtigere end andre løb forlæns. Eminent evne til at styre modstanderen væk fra midten og derud hvor man kun med held, kunne sende en nogenlunde fornuftig afslutning mod kassen.
Tommy Reele, husker jeg også som en super stærk back der på det tidspunkt var en central skikkelse i Herlev forsvaret og svær at spille overfor.

Hvilke 3 spillere har været gode til at sætte dig op!
Nikolaj Parbo, må nævne min “adoptiv søn”, der på så mange måder fra hans første år, formåede at finde mig i blinde.
Daniele Berardino, den italienske hingst. En del af hans assister var måske forårsaget af boldtab :o), men never the less så gav det mange point til både ham og mig.
Jesper Juul, fra vores tid i Dragør. Man tror det måske ikke, men vores makkerpar som wings, var lidt hen af Cole og Yorke :o)

Nogen ritualer inden kampen?
Har aldrig haft de store ritualer. Et har der dog været meeeget længe og det vedrører en temmelig urolig mave lige indtil face-off.

Trøjenummer er 81, hvorfor?
Mit lykketal var egentlig 77, men på et tidspunkt gik der fødselsår i den og så blev 81´eren mere og mere indgroet i ryggen på den trøje jeg skulle spille i.

Arbejdsmænd, hvilke tre spillere er de bedste her?
Brian Wulle. En menneskelig traktor. Stærk som en okse og en evne til at arbejde røven ud af bukserne uden lige.
Nicklas Juul. Jeg tror faktisk han er en af de danske spillere der løber mest under en kamp. Der er konstant bevægelse, med fremme og med tilbage.
Emil Kristensen. Enorm løbekapacitet og en rigtig god 2-vejs spiller. Stor betydning for Rødovre. Han er en god erstatning for Jakob Andersen der havde den plads, som bedste center, indtil han stoppede.

Hvordan var din første kamp, kan du huske det?
Det er faktisk gået tabt i løbet af årene. Men jeg arbejder til gengæld på at glemme min sidste.

Hvilke tre trænere lærte dig mest?
Urban Karlsson. En hård men retfærdig og meget seriøs coach, som gav mig chancen tidligt.
Johan Schönbeck. Passion, drive, indpisker og motivator. Det var nok et af de mest rørende øjeblikke at være til VM med ham som træner.
Klaus Mølleskov, min første træner som lokkede mig fra ishockey til floorball. Hans yndlingsråb var “spil den første gang” – det lærte jeg godt nok aldrig…

Hvilke tre spillere så du op til som ung?
Jeg startede jo ikke som helt ung. Var 18 år da jeg røg på floorball vognen. Men et af de første navne der meldte sig ind, var en af de nordiske guder – Haagensen var navnet.
Så var der tilmed også en vis begejstring for vores træner i Dragør, Klaus Mølleskov. Han var lavet af et specielt materiale.
Mon ikke DB også var med som en af dem. Det var jo ham jeg skulle forsøge og overhale på topscorerlisten da jeg startede.

Hvilke 3 haller kan du bedst lide at spille i?
Stærk Arena. Det krævede noget tilvænning af bytte parket ud med plast. Men hold nu om nogle fine rammer.
Hafnia Dome. Bliver stadig blød i knæene når jeg med mine unger færdes i den blå hangar og betræder de skæve men hurtige brune brædder.
Avedøre. Der har været mange gode kampe derude og rammerne er gode at afvikle kampe i.

Dine tanker om ligaen, hvordan ser du den være?
Jeg tænker fortsat, at det var en forhastet beslutning at gå på landsdækkende liga. Men når det så er sagt, så har det været sjovt at spille i ligaen. Der har været mange gode kampe, men også en omkostning, hvor pengene måske havde gjort gavn andre steder. Nu er den her og så må vi håbe at konceptet gøres stærkere år for år.

Hvad nu, er det golfbanen der kalder eller?
Jeg har da overvejet at anvende en del mere tid med golfspillet. Ellers er der både booket squash baner, badmintonbaner og floorball hygge med forskellige venner og familiemedlemmer i mindre haller.

Flest mål i en kamp, kan du huske det
Det kan være, at der er andre der husker det bedre end mig, men i en gældende kamp slog vi Vanløse 8-1, hvor jeg ramte bolden sidst på 7 af dem.

Mest snaksalige modstander?
Mark Lundberg må være i blandt her. Der blev kommunikeret en hel del fra det svenske es. Ikke alting der var lige stuerent og en del ord startede med F.
Så var der jo også min yndling, Sune Odér. Han taler mere end han løber, men er en helt igennem fantastisk person.
Begge kommunikerede med modstandere, medspillere, dommere og tilskuere.

Hvilke dirtytricks har du været udsat for som angriber?
De to der står klarest i hukommelsen, er Claus “the Icebear” Riis fra Frederikshavn. Han havde for vane, at holde fast med sin lap i maveskindet på en og så dreje rundt.
Derudover var der Lasse Jensen fra Hvidovre. Han sad som keeper og når en modstander stod foran ham, så rev han hår af benene.

Stats
Der mangler et par sæsoner, det er dem der står blanke. Men imponerende at Jesper Schow i samtlige sæsoner har været i top 10 i grundspillet på topscorerlisten. Samt at slutsæsonen er den han ender med at lave flest point i. 

Det er en spiller der har været en fornøjelse at følge i de danske haller, det er meget få kampe at Jesper Schow er gået fra banen, uden at have lavet point, og som spiller har det offensive altid været vigtigt, så heller vinde 12-8 end at køre en kamp hjem med 7-3…

Sæson # Navn Klub Mål Ass Pts Række
2016/17 1. Jesper Schow Copenhagen 36 33 69 grundspil
10. Jesper Schow Copenhagen 5 6 11 slutspil
2015/16 3. Jesper Schow Copenhagen 25 22 47 grundspil
1. Jesper Schow Copenhagen 20 12 32 slutspil
2014/15 2. Jesper Schow Copenhagen 22 21 43 grundspil
2. Jesper Schow Copenhagen 18 6 24 slutspil
2013/14 9. Jesper Schow Copenhagen 12 8 20 grundspil
4. Jesper Schow Copenhagen 11 4 15 slutspil
2012/13 6. Jesper Schow Hafnia 25 14 39  grundspil
2011/12 1. Jesper Schow Hafnia 35 32 67 grundspil
8. Jesper Schow Hafnia 10 5 15 slutspil
2010/11
2009/10 Jesper Schow Malmø 29 18 47 grundspil
2008/09 Jesper Schow Malmø 4 8 12 oprykningsspil
2007/08 Jesper Schow Hafnia 40 15 55 grundspil
2006/07 Jesper Schow Hafnia 33 27 60
2005/06 Jesper Schow Hafnia 31 30 61
2004/05 Jesper Schow Hafnia 29 16 45 grundspil
2004/05 9. Jesper Schow Hafnia 7 5 12 Slutspil
2003/04 55 33 88 grundspil
2002/03 3. Jesper Schow Hafnia FC 20 21 41 grundspil
2001/02 2. Jesper Schow Hafnia FC 30 26 56 grundspil
5. Jesper Schow Hafnia FC 2 6 8 slutspil
2000/01 2. Jesper Schow Hafnia FC 36 19 65 grundspil
1999/20 3. Jesper Schow Dragør 24 11 35
Landsholdet   mål ass pts
VM 16 kampe 12 11 23
VM kval 9 kampe 10 13 23
lands 12 kampe 11 8 19
Total 37 kampe 33 32 65

 

EuropaCup 5 kampe 6 16 22

 

Liga 347 266 623
VM 33 32 65
EuropaCup 6 16 22
 Totalt 386 mål 314 ass  710 pts

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.