Taktisk ‘selvmord’ Danmark, i dagens kamp mod Sverige?

VM kvalens betingelser er klare, de to bedste fra de fire europæiske kvalpuljer kommer til VM, mens de to bedste hold, blandt de hold der slutter som nummer 3 i de puljer kommer med.

For Danmark, ja der hedder det enten at slå Norge eller sørge for en fornuftig score, så Danmark kan komme med! For Norge er lige et tak bedre (troede jeg også til herre VM).

Men efter Danmarks kamp i dag, så virkede det som et selvmord fra Danmarks side mod Sverige. Nu kan det hedde en sejr mod Norge for at komme med!

Det er let for mig, at sidde og se kampen og så gøre mig klog på hvad der kunne være gjort anderledes, og jeg har faktisk den største respekt for de trænere der gør det de tror på.

Men jeg savnede meget mere kynisk og defensivt spil fra Danmarks side, specielt når vi fik bolden. Her ville jeg gerne have set Danmark spille meget mere bredt og faktisk glemme alt om at komme frem til afslutninger.

Målet ville være, holde bolden i egne rækker i så lang tid som muligt. Kynisk spille kampen som en øvelse hvor det handler om at holde bolden, og glemme alt om at lave mål.

Ja, det har ikke meget med floorball at gøre, men når man ved hvor gode Sverige er, og når de har bolden, så kommer de frem til kvalificerede afslutninger, så skal de have bolden så lidt tid som muligt.

Et eksempel fra det danske spil er denne situation

Jeg forstår godt, det er ikke sådan vi vil spille floorball, og det at score mål mod Sverige, det er vigtigt. Men når det samlede produkt hedder at en VM kval kan ryge, fordi vi forsøger at spille floorball med Sverige. Så må du gøre dine overvejelser!

Da Sverige får deres udvisning, der har vi faktisk to min, hvor holdet kan få luft og hvor de kan tage to min. Jeg havde med glæde set det ske, hvor Danmark holdte i bolden og ventede på en afslutning.

I stedet ender bolden i powerplay på et tidspunkt ude i den danske venstre side, hvor spilleren ikke får kontrol på den første gang, så kommer Sverige på plads da afslutning kommer.

Resultatet bliver et kontraangreb mod Danmark som der bliver scoret på. Se situationen her

Det er nemt at gøre sig klog på sidelinjen, for spillernes puls banker og under stress kommer de forkerte beslutninger.

Et andet eksempel som gik igen i det danske spil er denne situation.

Danmark får fat i bolden, og stormer frem med en spiller. Til hvad nytte? Bolden er tabt med det samme. I stedet, kunne spilleren efter et par meter vende rundt spille bolden tilbage og rundt og vinde tid.

De danske spillere var stressede og fik de fat i bolden var det at øse den væk ofte, for at slippe for det svenske pres. Men det gav blot få sekunders ro inden svenskerne igen stramme grebet om Danmark.

Her havde jeg gerne set, at Danmark havde taget klogere valg nogle flere gange.

Igen, det er let at sidde herude og kommentere det, og i kampens hede når et dansk hold der ikke har haft de samme muligheder for at forberede sig som Sverige, og de ikke er nær så godt trænede fysisk som Sverige.

Så er det bare det slutprodukt Danmark får, jeg er ikke i tvivl om at ALLE de danske spillere gav alt hvad de havde i sig. Men det er bare meget svært.

Danmark mistede rigtig meget i dagens nederlag mod Sverige, og det kan blive et VM uden Danmark, for nu skal Danmark slå Norge, for med nederlag på 1-22, har Danmark en minusscore der gør ondt i det samlede regnestykke i kampen om at blive blandt de to bedste hold, der slutter som nummer 3, fra de fire europæiske puljer.

Det vil være ærgeligt, for Danmark har måske det bedste landshold vi har haft!

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.