Danmark og VM

De danske chancer til VM, de afhænger af flere ting. Først og fremmest har Danmark potentiale til at gå i en kvartfinale, men Danmark kan også ende med sorteper og spille om placeringerne 13-16.

Danmark er i pulje med Slovakiet, Polen og Australien. De to bedste skal spille kvalkamp om en plads i kvartfinalen, mens puljens nummer 3-4 skal spille om pladserne 13-16.

Danmark starter med Australien, som er kendt for primært 2 ting, en ukuelig tro på egne evne og så en meget ustruktureret gang floorball.

De har hyret den tidligere finske landstræner Nykki ind, og han er garant for mere struktur. Udfordringen for Danmark er at de skal vise hvem der bestemmer og de skal ind og være boldførende mod Australien. Danmark skal ganske enkelt være klar fra start, ellers kan det gå galt.
Vores dygtige centerspillere får en nøglerolle i at bryde opspillet fra Australien og vende spillet fremad. Vi har spillerne der kan afgøre fremme. De skal blot have bolde at arbejde med.

Ligeså tror jeg at vi vil se nogle back der skal tage nogle raids op af banen, for at komme frem til chancer.

Så har vi Polen, et hold vi plejer at spille tæt med, men som Danmark har overtaget mod. Polakerne spiller kalssiske østeuropæisk, med meget løb og fysik. Der vil blive sat nogle hårde tacklinger ind. Hurtig boldomgang er nøgleordet mod Polen.

Slovakiet bliver af flere peget på holdet der kan have potentialet til at udfordre top 4. Endnu har de ikke ved et VM vist de har den stabilitet det kræves. Slovakiet har i en del år trænet sammen på landsholdniveau for ungdom med Tjekkiet. Så de unge spillere er skarpe.

Vi har aldrig mødt Slovakiet, men det kan blive en rigtig tæt match.

Så Danmarks pulje, ja forventeligt så har vi en slags gruppefinale mod Slovakiet, men men, det kan også vise sig Danmark står som sorteper og ender som puljens nummer 3 eller 4.

Efter puljen, så hedder det forhåbentlig kvalkamp, og her venter Norge eller Letland, to lande vi ikke har vundet over i mange år.
Norge har været et skridt foran os,og de har i Ketil Kronberg spilleren der lige er det bedre. Letland har vi spillet mange tætte kampe hvor 1-2 mål blot har været forskel.

Det kan blive tæt men det bliver svært, men Danmark har potentialet til at tage sig til VM kvartfinalen, og her, ja der bliver det bare svært. Vinder Danmark ikke kvalkampen om at komme i kvartfinalen, så skal Danmark spille om 9-12 pladserne og her skal Danmark gå efter at blive nr.9.

Det helt frygtelige scenarie er hvis Danmark ender med at spille om pladserne 13-16, det vil være en mavepuster, men det kan ske! Så venter Singapore og Thailand forventeligt. Det er to løbestærke hold med svingende kvalitet.
Thailand har dog en ren svensk kæde og har en spiller der har spillet svensk 1.div. Han alene kan flytte holdet meget.

I indlægget med landstræneren Jens Ørhøj rammer han selv meget godt ind om den danske trup. Det er et mix af rutine og en del unge spillere.

Der hvor jeg kunne have min bekymring er, hvem skal lave point for Danmark. Stefan Hedorf levere varen, men hvem træder frem og levere varen sammen med ham på den helt store scene.

Der er flere gode bud på spillere der kan tage skridtet frem, vent og se.

Nøglespillere bliver i særdeleshed de danske centerspillere, der er enormt ansvar på Brian Nielsen, Emil Kristensen og Lukas Eldholm.

Nu har jeg ikke set svenske Eldholm meget i aktion, men han giver indtryk af at være en bevægelig og klog spiller, mens Nielsen og Kristensen er det klassiske bolværk, spillere der står de rigtige steder og er gode til at bryde opspil og sætte angreb i gang.

Just den rolle, at være skarp på omstillingerne, det bliver nøglen for Danmark der traditionelt spiller afventende og ikke går ind til kampen med en naiv forestilling om at dominere kampene.

Som kampene så kan udvikle sig, kan scenariet ændre sig.

Til dette VM, ser jeg Danmark have mere 3 kæder der har samme tempo i deres spil, hvor Danmark tidligere lige har haft 2 kæder med fart internationalt. De har nok holdt højt niveau, men det er mange spilleminutter for spillerne, her kan det have stor betydning at vi har tre kæder der kan holde tempo.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.