En snak med dommere del2

Her kommer anden del af min snak med det internationale dommerpar Steffen Leholk og Tobias Pauli Jørgensen, der just har været til universitets VM.

11) Under universitets VM, hvilken pudsig historie fra dommerjobbet kan I fortælle?

Der har været flere sjove historier!

 Sydeuropæiske hold filmer som i fodbold (kølespray blev dog flittigt anvendt)

 Vi havde en kollega med fra en anden nation, som hellere ville feste med spillerne (kvinderne håber vi…), fremfor at have en afslutningsøl med dommerkollegaerne. Han var nu en frisk fyr

 En koreansk spiller ønskede at tage en selfie med os inden sidste kamp

 I swimmingpoolen på et 5-stjernet hotel skal man bære badehætte?!

Generelt har vi den samme humor, så vi har det ofte meget sjovt når vi er afsted sammen og tager voldsomt gas på hinanden, ellers bliver 7 dage sammen pludselig meget lang tid.

12) Fra Jeres egen tid som spillere, hvad syntes I selv gjorde et godt dommerpar?

Det er selvfølgelig nogle af de ting som vi selv bestræber os på at efterkomme. Kommunikation, spilforståelse og så skal man føle sig tryg ved dommerne. Man skal så og sige have tillid til at dommerne har evnerne til at kontrollere og afvikle kampen uden problemer.

13) Uden dommere ingen floorballkampe, hvordan kan det blive mere fedt at blive dommer, har I bud på dette?

Uha den var svær. Man skal nok grundlæggende have en dommer gemt i maven. Man skal have tålmodigheden og viljen til at bevæge sig op gennem systemet, hvilket ikke altid er lige spændende, men succes avler motivation og derfor gælder det bare om at kaste sig ud i det, og arbejde sammen med dommercoach-teamet (udviklerne) omkring at omfavne sine forcer og arbejde målrettet med de områder hvor man kan forbedre sig.

Desværre bliver man ikke rig på at være dommer, men man kan klart udvikle sig personligt og så er der en rigtig god kollegial stemning blandt dommerne i øjeblikket.

14) Hvad er den største forskel på at dømme liga og internationalt

Respekten for dommerne. Når man dømmer noget internationalt, bliver der yderst sjældent stillet spørgsmålstegn ved kendelsen. Her spiller man blot videre. Dem der ikke gør, bliver irettesat af træneren.

I den hjemlige turnering kan man også tale med spillere og trænere på en mere personlig måde, da man jo ofte støder på hinanden adskillige gange i turneringen og det har også sin fordel og charme.

15) Hvad er Jeres drømme internationalt, hvad ville I gerne opnå at dømme?

VM for herrer. Det er langt ude i fremtiden, men det er målet. Af flere årsager kan det være urealistisk, men vi drømmer gerne stort. Vi er jo forholdsvist unge, så vi har potentielt mange år at gå på.

Såfremt floorball kommer på OL-programmet, så tager vi gerne et OL med 

16) Hvad er forskellen på de bedste danske dommerpar og de allerbedste internationale par?

Forståelsen for spillet, lidt dommer-skuespil, samt at kunne være usynlig/afslappet når kampen tillader dette og være PÅ når kampen spidser til.

17) Hvordan varmer I op som dommere og hvad gør den vigtigt

Normalt varmer vi op med løb. Gerne en 2-3 km. Har vi flere kampe inden for kort tid (til f.eks. slutrunder) så spiller vi fodbold-tennis. Den interne konkurrence gør denne opvarmning ganske hård.

Det er lige så vigtigt for os dommere at varme op, da vi rent faktisk bevæger os en del mere end spillere tror.

18) I bragte fine historier hver dag på facebook fra turen til universitets VM, hvilke reaktioner har I fået på det og gør I tanker om branding

Det startede egentlig som lidt spas, og flere af indlæggene har da også ironisk karakter, men i starten var det mest for at vores familier kunne følge lidt med hjemmefra. At der så har været flere end ventet der fulgte med har bare været ekstra fedt – især vores danske kollegaer 

Når det så er sagt, så er branding da ved at blive en større del af vores dommergerning, i og med vi også stiger i graderne internationalt. Og ligesom nogle spillere har et brand, så er der jo ikke noget til at hindre for at et dommerpar også kan arbejde med branding. Men vi vil dog understrege at vores facebookoplæg, ikke var tiltænkt som branding af os selv!

19) Den nye sæson står for døren, hvad glæder I Jer til?

Først og fremmest glæder vi os til at komme i gang. Vi har nogle ”dommer-tekniske” ting vi skal arbejde på, som vi har lært af vores kollegaer fra udlandet. Og så glæder vi os altid til nye internationale opgaver og det danske slutspil og mulige medaljekampe.

20) ordet er frit

Hermed sendes en kæk opfordring om at mange af de ”verbalt bedrevidende spillere”, skal søge dommervejen efter endt ligakarriere – De fleste der har haft en karriere i ligaen, kunne sagtens byde ind som dommere med et ganske fint niveau 😉

Desuden vil vi godt takke de personer der har hjulpet os med at nå dertil hvor vi er i dag. Udviklerne, især Erik Bilde og Jesper Juul, samt vores mentorer og kollegaer gennem hhv. 9 og 11 år i ligaen. Nu håber vi så at vi kan viderebringe vores viden til andre dommere, bl.a. gennem vores virke som dommerinstruktører for Floorball Danmark.

blog floorball dommere2

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.