Nr.4, Marck Lundberg, Rødovre

Rødovre havde på det tidspunkt han kom til, ikke vundet DM guld. Mange tabte finaler var det blevet til. Men med Glenn Stjernkvist som coach, og Marck Lundberg som generalen på banen, ja så fandt Rødovre melodien.

Lundberg var i en klasse for sig selv, og umulig at tage bolden fra, og han var en oplevelse i finalen, da DM guldet endelig gik Rødovres vej.

Han tirrede og stressede i den grad modstanderne med hans overblik og evner med staven.
4 sæsoner i den bedste række har Lundberg på sit CV samt et par landskampe for Sverige.

61 kampe nåede Lundberg for Rødovre med et snit på 2,75 point per kamp.

Sportschef i Rødovre dengang var Simon Taylor, han havde dette at sige om ham:
Det var bare vildt og f… hvor kunne han eje en bane og samtidig bringe en helt hal i kog. Den bedste nogensinde i den danske liga ( jyderne vil nok sige noget andet :-))

1) Hvorfor endte du med at spille i Danmark
Var inte mer märkvärdigt än att jag fick en förfrågan från Glenn som skulle in och bli tränare. Han hade varit vår tränare i FCH. Sedan kom jag i kontakt med Simon Taylor och det var så det gick till. Kände att jag behövde något annat att göra just då och valde Danmark. Kunde valt att spela vidare i Fch eller gå till någon annan förening i Sverige. Blev dock rätt bra med Rödovre.

2) Hvad var dine tanker om floorball inden du kom
Hade väl inte så höga förväntningar på Dansk innebandy då jag stack över. Man hörde ju att det fanns endel Svenskar som var inne och dominerade den danska ligan. Och dessa var ju i vissa fall från lägre Svenska divisioner.

3) Hvad var dit indtryk af den danske liga
Mitt första intryck var att den var väldigt ojämn och att det taktiska var långt efter den Svenska. Sen fanns det inte den där riktiga vinnar kulturen som man själv hade med sig från Sverige.

4) Har du en god anekdote du vil fortælle
Hmm kan inte komma på någon så här på söndags eftermiddagen.

5) Kan du huske 1-2 danske spillere der gjorde indtryk på dig
Absolut kan jag komma ihåg ett par bra Danska spelare. Alla från Rödovres första guld var fantastiska på sitt sätt. Sen hade ju Fredrikshamns lagen några också som Kim Olesen t.ex

6) Har du en speciel kamp du husker
I Danmark får ju vara det första guldet som vi helt ärligt lekte oss till den kvällen. Det kunde nog slutat med mycket större siffror om vi kört på hela matchen.

7) Ordet er frit
Jag hoppas dom Danska lagen börjar satsa mer på sina egna ungdomar än att ta in mediokra Svenskar från lägre divisoner. Tror det utvecklar innebandyn mer på längre sikt än att nå kortsiktiga mål. Och det finns många unga duktiga innebandy spelare i Danmark, var själv med och såg en del i slutspelet. Dock skulle jag vilja se mer taktiska upplägg från tänarna där med om man ska höja kvaliteten. Var rätt mycket hawaii spel. tack för mig

floorball marck l
Foto: Floorballnews.dk

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.