Nr.6, Henrik Djurvall, FC Outlaws (2003-2005)

Han var en af de svenskere der blev hentet til FC Outlaws I perioden hvor de var Danmarks bedste hold. Djurvall var sammen med Kim Haagensen og Ronnie Graugaard en frygtet duo. De to sæsoner han var i Danmark, var han en bevægelig spiller og der blev lavet mange point. Samtidig var det en periode hvor Outlaws ligeså satsede på Europa Cup, og her var Djurvall en vigtig brik.
Med kampe i den bedste svenske række og schweiziske række, så var det en profil der kom til.

I 2004, ja der var han årets udlænding i Danmark og når du som spiller kan matche en Kim Haagensen i antal point i et slutspil, så er man giftig.

I europacuppen blev det til 9 point, og dermed en placering i top 10 sammen med spillere som Peter Runnestig, JP Lehtonen og Henrik Quist.

I Danmark blev det til 75 kampe og et snit på 3,00 point per kamp

1) Hvorfor endte du med at spille i Danmark
Fick ett samtal från Fredrikshavs Outlaws som frågade om jag var intresserad att komma över och prata. Träffade outlawsikonerna Aage Gögsig och Lars Bach som talade om klubbens tankar och mål på ett konstruktivt vis. Kändes inspirerande med tydliga mål och att det fanns en tydlig plan hur komma dit.

Även riktigt kul att lära känna Aage som Mr outlaw och intressant att snacka med Larsa med sina oortodoxa tankar utanför boxen som var nya för Danska Floorballvärlden och som inte alltid uppskattades av alla.

2) Hvad var dine tanker om floorball inden du kom
Spelat flesta åren i Göteborg (Elitserien & div 1) men även några år i Linköping (Elitserie) och Köniz & Basel i Schweiz (NLA/NLB). Året innan jag kom över till DK så var jag med och tog Göteborg till spel i Superligan med tränaren Preben Pedersen. Han var ju inblandad i landslaget i DK och berättade emellanåt hur det såg ut.

Jag visste det var skillnader i sporten mot Sverige och Schweiz där jag spelat tidigare, dels för förutsättningar för exempelvis landslag och dels för sporten i stort. Floorball i DK var helt enkelt inte lika ”gammal”/långt utvecklad som i SE men höll på att utvecklas mer och mer för att ta igen på andra nationer som SE, FIN och CH.

3) Hvad var dit indtryk af den danske liga
En liga som på den tiden var uppdelad i två serier. Upplevde att vår serie (norr?) hade högre toppar men något sämre bredd och att serien med Köpenhamnslag hade flera bra och jämna lag med bättre bredd.

En fördel med två serier det var att klubbarna inte behövde resa lika långt men nackdelen blev förstås att kvaliteten var sämre. För att komma kapp övriga nationer och som förutsättningarna såg ut på den tiden så var steget att ha en serie med fler hårda matcher rätt riktning.

För Outlaws fanns det matcher där vi vann med nästan 10-20 mål vilket var för enkelt. Det var faktiskt bättre och mer utvecklande att träna själva i Frederikshavn än att spela match mot vissa lag i serien och det var inte hållbart i längden. I övrigt en liga med många trevliga människor och eldsjälar som betyder oerhört mycket klubbarna och sporten.

Lite underligt förstå att mötas av rökare i omklädningsrummen bara – kommer aldrig att vänja mig med det…

4) Har du en god anekdote du vil fortælle
Det finns mycket gott att prata om under min tid med Outlaws. Dels hade vi viss framgång i ligan, Europacup, Pokalturnering och Danska Mästerskapen –och dels även med flera unika människor runt omkring laget och föreningen.

Det är svårt att inte ha någonting att berätta när laget har individer som heter Dennis ”Dingo” Hansen, Lars ”dra upp en kanin ur hatten” Bach, Kasper ”måne” Östergård, Allen ”benhård backidiot” Jensen, ”Låsen” Larsen, Kim ”bordtennismästaren” Hagensen, Kim ”motorn” Olesen, Ronnie ”boom ka-boom” Graugaard,, Alex ”young&crazy” Jensen, med flera

Det var ett underbart gäng som inte hade långt från bandyplan till middag, snack & skämt. Efter första matcherna så tror jag det var Dingo Hansen och Brian Mariunssen som berättade om 1700-talslegenden Peter Wessel Tordenskiold. Det fick jag berättat samma kväll som de berättade om att dansk silikon…

Flera minnen från Prag med laget och ett när vi vunnit gruppspelet i Europacup och skulle spela slutspel mot Lettland (tror jag det var i Prag den gången-osäker). Vi var sena och alla fick stressa från Hotellet.

Bussen krockade i rondell och det blev sjukt bråttom. Katastrof och matchen väntade! Snabbt fram med taxibilar mitt i en rondell. Inte helt lätt med massa danskar som springer runt och skrattar!!! (helt sjukt att de skrattar – vad är det för fel på dom tänker jag).

Inte helt genomtänkt när målvakter fick bestämma så åkte alla målvakter i samma bil. Givetvis blev det problem med den här bilen och de kom förstås riktigt sent. Uppladdning till matchen blev katastrof och tror det bara kan hända vårt lag.

Vi vann dock matchen men det blev onödigt spännande.

Första matchen i Arena Nord var kul. Mötte Lokalkonkurrenter Frederikshavn Bulldogs som var riktigt duktiga och stadens nästbästa lag :-). Det var en del folk på läktaren och vi lyckades med spelet som vi tänkt.

Lars Bach låg långt framme med taktiskt tänkande och agerande vid den här tiden. Vi anpassade spel, uppspel och till och med planstorlek till vad vi trodde på. Detta hade olika lag svårt att sluta tänka på och slösade ofta alltför mkt energi på saker som de inte kunde göra någonting åt.

Stor eloge till Lars där och Aage som löste allt runt omkring.

Bäst av fyra matcher – Vad är det? 🙂 Det finns väl bara i DK och kan väl bara vara ett påhitt från Lars eller?

5) Kan du huske 1-3 danske spillere der gjorde indtryk på dig
Det fanns flera spelare som var betydelsefulla för laget. Det som Outlaws hade just då var att de flesta visste vad som begärdes av dem på just deras position & att rollerna accepterades av spelarna.

Ibland var det tuffare när inte alla höll med, inte fick spela eller när rollen inte behövdes på samma vis –men det gav resultat.

När det kommer till individerna så var det intressant att se hur olika personer beter sig annorlunda. Bordtennisvärldsmästaren Kim Hougensen & Jonas Hvid var två viktiga spelare.

En annan är Kim Olesen som fokuserade fullt ut på bandyn. Gav resultat och gav laget mkt styrka och energi.

Andra viktiga var Låsen som slutade med flera utvisningsminuter och blev än mer värdefull och rutinerad på plan. Domare kunde ibland inte se hans nya spel…

Graugaards kanon och Månes lojalitet och vägg var mkt viktiga förstås precis som Brians och Dingo sinne för humor på träningar.

Fanns alltså flera men jag lyfter Jonas som var riktigt lojal, kunde träningsupplägget och fullföljde säsongerna även om det inte alltid var kul eller gick enkelt. Detta var mycket viktigt och bidrog starkt till att resultatet kom.

Brister det på lojaliteten så riskerar det andra falla snabbt. Kim var en annan typ som tog det lugnt, var avslappnad och visade att man kunde göra poäng även utan den nyaste utrustningen. Allen Jensen var den som ibland gjorde skillnad. Lite för enkel att tunnla men läste spelet bra och var pålitlig på plan.

6) Har du en speciel kamp du husker
Förstås kul med vinna ett par DM-guld & Cup och även spela Europacup men har svårt att minnas speciell match som var extra minnesvärd. Jag tycker att det alltid är roligt att spela mot bra lag och då är det främst slutspelen som var utmanande.

Vi spelade mot Rödovre, Hvidovre och Hafnia som ofta bjöd på roliga matcher. Även mot Brönderslev & Bulldogs var det en del folk och kul med ett lokalmöte. Oftast gällde det inte några slutspelsmatcher så därför var det inte lika minnesvärt.

Tycker ofta att semifinaler kan vara roligast att spela. Ett år startade borta mot Rödövre och avslutade hemma. De hade bra publik och kunde ofta bjuda till bra matcher. Tror vi lyckades vinna borta när det var dags för hemmamatcher. Vi valde att krympa planen till minimimått i vår hall bredvid Arena Nord och hade annorlunda taktik som lyckades fint.

 

floorball djurvall

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.