Afrunding på ligaen

Hvordan gik det for de 8 hold i ligaen, og hvordan kunne det se ud for næste sæson.

Brønderslev
Endelig GULD, i 10. Forsøg lykkedes det for de blå at vinde DM trofæet. Offensiven var ganske enkel for stærk for de øvrige klubber, som ikke fandt et modsvar til dette.

Andreas Glad og Niklas Juul leverede varen, og specielt i slutspillet viste Juul sin klasse. Bedst når det gælder. Holdets motor og samlingspunkt, det er landsholdets anfører Brian Nielsen. Han kan virke anonym i sit spil, men lig mærke til ham. Han binder alting sammen, er et solidt bolværk foran backerne og har særdeles offensive kvaliteter, som specielt i slutspillet kom til udtryk.

Træner Kim Olesen har i sin Herlevtid som spiller vundet DM guld, men han har også tabt finaler som træner. Nu har han en sjælden ære, både at have vundet som spiller og træner. Desværre for Brønderslev og dansk floorball stopper han i trænersædet.

Det gør det interesant at se hvem der skal til i næste sæson. Brønderslev holder vel stammen på holdet og vil fremstå som en værdig landet til at forsvare DM guldet.

Benløse
De lavede i mine øjne et lille svendestykke i semifinalen, her slog de Rødovre ud med 3-2 i bedst af 5 serien. Rødovre som traditionelt først topper ders hold i et slutspil, og som IKKE har tabt en kamp i et DM slutspil i mange år. At slå de regerende mester ud, det er stærkt.

David de Fries i målet har været en vigtig brik, han har altid været dygtig, men set udefra er det en følelse af mere ro og sikkerhed i spillet sammen med forsvaret.

I forsvaret må anfører Elfving og Macabe nævnes. Elfving er ikke spilleren der går meget frem, men spilleren der klogt læser spillet og bryder det som måtte komme. Et enkelt fremragende solomål lavede han dog i denne sæson.

Macabe er spilleren der med stor fysik og sætter pres på modstanderne. Han giver ikke meget væk defensivt og bidrager særdeles meget offensivt.

Hos de offensive kort var det godt at se Jacob Bøge komme igang i slutspillet, han har været meget skadet og ikke leveret mange point i grundspillet, men i slutspillet var han der.

Så var der de to ungarer, jeg indrømmer gerne at jeg tvivlede noget på om de kunne levere som de gjorde. Det gjorde, den ene mere direkte i sit spil, mens den anden ofte var oplæggeren.

Så var der Martin Willen der har lagt staven på hylden, han bliver savnet, han får tingene til at se enkelt ud og er hurtig i sin spilopfattelse. Det bliver et tab for Benløse.

De har tilgængeligt mange unge spillere der står på spring, spørgsmålet er om de er klar til at lavere det der skal til, for talentet er der.

Copenhagen
Da det gjaldt i slutspillet, så var Copenhagens trup ikke bred nok. De har spillere med meget højt niveau, og det må være målet at få andet og tredie geled løftet op. Men det er ikke nok at have 4 gode spillere, hvis Copenhagen vil tage et skridt mere op.

Jesper Schow er en målmaskine af dimensioner og Nikolaj Parbo viste stabilitet hele sæsonen. Han kan så meget som spiller, og hvad vil der ikke ske hvis han bliver en tand hurtigere.

Jacob F. Andsen har trukket et stort læs defensivt, så de angrebsglade spillere kunne komme frem. Claus Nisbeth, desværre har han ikke været med hele sæsonen, men hold op hvor var landsholdsbacken skarp i slutspillet. Det var den gamle målræv Alex Jensaen ligeså, godt at se ham ordentlig igang efter sin lange knæskade.

Rødovre
Så kom sæsonen hvor der ikke blev hentet guld hjem. Rødovre så fornuftige ud og de var alt andet end lette at spille mod, for de er bedst når det gælder. Men offensivt, der var det forsvarende mesterhold ganske enkelt for tandløst. Du kan leve længe på det gode forsvar, men det kunne ikke bære.

Interessant hvor profilerne Erichsen og Eklund er næste sæson.
Daniel Hedegaard og lille bevægelige Nicolai Børner kom til efte rjul, og viste fine ting, men mangler at levere over 60 min.

Hvidovre
På den gode dag, der kan Hvidovre drille de bedste. Med VM topscoreren Hedorf og dygtige Eriksen i målet, så er det en kombination der kan drille de bedste.

Udfordringen er at nok har Hvidovre et stabilt og godt hold med fine spillere. Men skal de højere op, skal de spillere blive dygtigere.
Roser herfra til Tobias Jørgensen og Jannik Engelhardt der var gode i grundspillet

Sunds:
Holdet med de mange unge spillere og hvor duoen Holm/Skov var et par der lavede bunker af point. Imponerende og fortjent udtaget til landsholdet.

Så skal der roser til Kristoffer Handgaard, han har vist sig fint frem. Sunds har mange spillere der ikke har meget rutine på liganiveau. Men med den meget spilletid de unge spillere får, ja så bliver de bare bedre.

Mathias Lauridsen, i grundspillet lidt stille og en der ikke bød så meget ind, men med masser af spilletid, ja så viser han evnerne i slutspillet og ender med at lave 1 point mere end Mikkel Skov. Han har potentiale i sig og må vær et oplagt valg til anfører for U19 landsholdet.

Sunds har flere interessante spillere på vej, og det bliver interessant om den nye træner Thomas Jørgensen holder fast i denne stil i næste sæson.

Frederikshavn
De har en række spillere med masser af potentiale, men savner mere ryggrad i holdet i form af stabile og rutinerede spillere. Flyvholm og Kris Jensen slider og slæber for holdet, men det kræver flere spillere med rutine, for der bloiver lavet for mange dumme fejl der koster.

Nu har de mange unge spillere fået en sæson mere, og det bliver interessant at se om de tager et skridt op.

Jonas Johansen, Dennis Torp, Simon Møller, Jonathan Velgaard, Anders Bering, Anders Jørgensen, Daniel Nygaard og Andreas Nygaard er alle dygtige og unge spillere, men vil de tage næste skridt op?

Så kan Frederikshavn blive farlige

AaB
Blev rækkens bundprop og blæst ud i slutspillet, dog efter en god første kamp mod de senere mestre fra Brønderslev.

Men AaB holdt stædigt ved i at de ville udvikle sig, og i løbet af sæsonen var det en lang række tætte kampe hvor det blot var 1-2 mål de tabte med. Det er den forskel de nu skal arbejde med, så det er AaB der ikke bare taber med 1-2 mål.

3 spillere har båret AaB holdet, Niklas Knøsen, Rasmus Overgaard og Jan Krejicek. Hver deres spillestil må man sige, men det har fungeret for den smalle trup.

Til den nye sæson kommer et kompagni tjekkiske spillere der skal op og studere, det bliver et tiltrængt løft.

Du kan se en oversigt over sæsonen på wikipedia

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.