Kan dansk kvindefodbold være forgangseksempel for dansk kvindefloorball?

soccer-694224_960_720.jpg

Jeg kan ikke lade være med at lægge mærke til hvor meget dansk fodbold gør for dansk kvindefodbold, positiv særbehandling ville nogen måske sige og vrænge på næse, men når sådan en populær sport på mandesiden lægger kræfter der, er det altså fordi det kan betale sig, og man kan jo kigge på resultaterne og se hvad man selv synes…

Et er resultaterne, noget andet er alle de andre faktorer som den her artikel beskriver. (http://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/landsholdsfodbold/se-lige-her-gutter-derfor-skal-i-se-vm-i-kvindefodbold/5601067). De giver et af mange bud på, hvorfor det er  godt med kvindefodbold. 😉

Læste for nyligt, at DBU bruger energi og penge på at få flere kvindedommere til, ud fra et ressource spørgsmål om manglende dommere, måske dansk floorball kunne have gavn af den tilgang?

http://www.dr.dk/nyheder/regionale/hovedstadsomraadet/flere-kvinder-bliver-fodbolddommere

Der er, ifølge DBU kvaliteter hos kvindedommere, som er særskilt anerkendt som gode i kampens hede, og flere danske kvindelige dommerprofiler der klarer sig godt på elite plan. Det faktum er jo ret opsigtsvækkende og giver stof til eftertanke, de her kvinder kan jo ikke på nogen måde siges ikke at leve op til kravene, der er til dommertjansen.

Derudover er det ifølge forskning blevet relevant at kigge på om lettere og mindre bold, kunne være mere ideelt for kvinderne, sådan som det er i håndbold.

http://www.dr.dk/sporten/fodbold/kvindelandsholdet/lettere-og-mindre-bold-skal-loefte-kvindefodbolden

Den tilgang kunne man jo mene, viser en meget positiv og løsningsorienteret tilgang til sporten. Nej vi er ikke ens og det skal vi heller ikke være, men nogle ting handler ikke om at kvinder bare er dårligere end mænd, men om reelle faktorer som fx. her, at mindre boldstørrelse kan skabe tempo og bedre teknik i kamp.

Jeg mener at DBU’s tilgange er forbilledlig og viser professionel åbenhed for at se potentialet i sporten, og søge det absolut bedste for sporten, sådan at den overlever og kan skabe succes.

Selvom spillerne har rettet kritik mod dem, har de vist at de godt kan se hvordan andre lande har skabt succeshistorier og taget ved lære og vist at dialog er mulig.

http://www.dr.dk/sporten/fodbold/kvindelandsholdet/dbu-har-behandlet-os-som-et-andenrangshold

Så i stedet for stædigt at fastholde at mænd bare er bedre til bold end kvinder, kunne man jo fundere lidt over om der er mulighed for udvikling i floorball verdenen, SKAL LIGE SIGE den her statement med ‘overbevisning om at mænd er bedre til bold end kvinder’ bare er et yderligt eksempel, for eksemplet og klarhedens skyld, for sådan er der jo ingen der tænker i dansk floorball vel.. 😉

Jeg vil hvert fald have de her tanker med i baghovedet på banen, og ikke bare tage det der er for givet, og som det eneste rigtige.

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.