Analyse af en afgørende sekvens fra Benløse-AaB

I weekenden mødte AaB ude topholdet Benløse, det i en kamp som jeg før start tippede 10-3 til hjemmeholdet.

Vel havde AaB slået Vanløse, men ellers har der ikke været meget at råbe hurra for i AaB.

Det blev en ganske interessant kamp, for nok endte Benløse med at vinde 11-4 ganske sikkert, men inden det endte sådan, der var der nogle interessante aspekter i kampen.

Gæsterne fra AaB stillede med 2 kæder og de var løbevillige og ganske bevægelige, og nok fik Benløse sat sig på kampen, men AaB holdt dem væk fra store chancer.

Faktisk havde AaB et skud på overliggeren inden de på en fejl af Benløse scorede til 1-0, godt sat ind af arbejdsomme Jan Krajiciek.
AaB havde stadig held og var dygtige til at modstå pres fra Benløse, og de havde en stor mulighed for at komme på 2-0 efter 16 min af første periode.

Det kunne have blevet en helt anden kamp, havde de scoret på denne chance, i stedet mister de chancen og Benløse går ned i den anden ende og udligner til 1-1.

Ofte er det en sekvens der afgør meget, så lad os se på den.

AaB kommer ned i fuld fart med to mand mod 1. Bolden er hos #88 længst borte, dette er en situation der skal føre frem til en kvalificeret afslutning. Boldfører kan køre selv og afslutte eller aflevere til medspiller der står perfekt,  så en pasning til ham og han vil stå godt til skud
blog bfc-aab1

Som du kan se på billedet herunder, så sker der to ting der er meget interessant, boldfører er stadig #88 ser ikke ud til at se op hvor hans medspiller er, samt han ligger bolden over til baghånden! Ved at ligge den over til baghånden, så udelukker han mere eller mindre at der kommer en afslutning, han skal holde bolden i forhånden så han både er en skudtrussel og kan lave en pasning.
#21 er stadig rigtig godt placeret til at få en aflevering og dermed en god afslutning.

blog bfc-aab2

 

På billedet herunder har AaBs #88 spillet bolden med baghånden til #21, men den ligger meget dårligt, og er på vej ud i banden, chancen er allerede forspidlt, for inden han når at hente bolden, er Benløses 2 mand på plads og den gode mulighed væk

blog bfc-aab3

På billedet herunder er chancen tabt #21 har fået bolden ude i banden og er nu dækket op af #67, han har ryggen mod mål og spillet og kan ikke se hvor han kan spille bolden hen. Muligheden med en hurtig pasning med baghånd ind midt foran mål hvor #88 kunne have søgt ind, den bliver ikke brugt, ganske klogt når #21 nu ikke kan se noget, samt selvklart en risky pasning.
#88 ligger og gemmer sig, han skal nu hjælpe #21 og gøre sig fri til en pasning, men ligger gemt.

blog bfc-aab4
På billedet herunder, forsøger #21 en dribling, ikke noget dumt træk, for der er ingen han kan spille. #88 ligger stadig og gemmer sig, og det ligner ikke at der bagude er nogen AaB spillere der kan hjælpe. Hvis du går tilbage til billede 1, kan du se at det her er 3 AaB spillere mod 2 Benløsespillere. Hvor den AaB spiller blev af ved jeg ikke, men han burde have været til hjælp. Nu har Benløse #67 bolden, og nu går det stærkt efter AaB #21 mister bold i dribling.

blog bfc-aab5
På billedet herunder kommer første af 3 fejl kommer når #67 får lov at køre forbi AaB spilleren og dermed kommer chancen for en overtalssituation til Benløse. Hvad kunne AaB spilleren havde gjort. Han skulle have åbnet op for at #67 fra Benløse kun, kan gå ud mod banden, frem for at blive stående stille. Nu bliver han sat ved sit forkerte valg og Benløse har en overtalssituation.

blog bfc-aab6

På billedet herunder har Benløse nu deres 3 mod 2 situation, AaBs #18 skal nu vælge, skal han gå efter Bolden hos #67 eller dække mulig pasning til #87. Den anden back hos AaB #58, står han rigtigt? Han har som sådan to muligheder. Enten skal han søge ind mod midten og tager Benløses #67 der har bolden, såfremt #18 fra Aab vælger at tage #87.
Umiddelbart på dette billede står han og vakler mellem hvad han skalgøre ser det ud til.
Bemærk at #88 kommer løbende hjem, han ved godt det er ham der har kostet denne situation.

blog bfc-aab7

På billedet herunder, vælger AaB #18 at prøve at dække pasningen til Benløse #87. Den anden back fra AaB #58, vil jeg på nuværende tidspunkt have længere frem på banen mod boldfører #67 fra Benløse. Dette for at kunne stoppe #67 samt skærme af for pasningen til Benløse spiller der kommer ude til venstre. Lige nu er #58 fejlplaceret, omend han skal afvente og se hvad AaBs back #18 gør.

blog bfc-aab8
På billedet herunder, Benløses #67 har nu sat spiller nummer to siden sin tur fra hjørnet, og Aabs back #18 har foretaget en stor fejl ved at dække for pasningen, han er nu sat og #87 fra Benløse er helt fri, samt der er mulighed for skud fra Benløse #67.
Den anden back fra AaB #58 er for langt væk fra situationen til at kunne gøre noget, han er fanget og forsøger at dække et skud.
I mellemtiden er #88 fra AaB kommer næsten hjem og prøver at gøre skaden god igen ved at presse #67

blog bfc-aab9
På billedet herunder, Benløse #67 ligger pasningen ud til højre hvor #87 fra Benløse scorer et godt mål AaB keeper er ellers godt derude og skærmer af og dækker målet fint.

blog bfc-aab10

Men AaB bliver straffet brutalt på 3 fejl
Først en fatal fejlpasning fra #88 til #21 og AaB mister en oplagt scoringsmulighed
Dernæst spiller 1 som Benløse #67 får lov at køre forbi og dermed skaber en overtalssituation
Slutteligt #18 fra AaB der bliver sat af Benløses #67 og dermed skaber den åbne mulighed.

Hele denne situation kunne have været undgået fra AaBs side, men tre forkerte valg blev kostbare.

Kort tid efter sover AaB ved et frislag til Benløse og Benløse kan score til 2-1 lige inden pausen.

Men havde AaB ikke givet denne chance væk, og havde de nu scoret til 2-0 føring og holdt den stilling de sidste 4 min af perioden.

Så havde det været en helt anden kamp. Nu blev Aab stille og roligt kørt over og gav langsomt mere og mere op som kampen skred frem.

Så ros herfra til AaB for en god kamp, de første 16 min, herefter blev 3 personlige fejl kostbare på 3-5 sekunder.

Hvad kan vi lære
Som spiller lærer vi af at blive bragt i situationer hvor du er presset. Spurgte jeg de 3 spillere om de ville have gjort noget anderledes hvis du så situationen nu, så er svaret måske at det ville de nok, men just det ved at se situationen igen, og analysere på dine fejl, gør at næste gang du kommer i en sådan situation, så laver du ikke de fejl igen…forhåbentlig. Det er ved at se de situationer hvor du laver fejl, at du lærer.

For det handler på ingen måde om at udstille de tre spillere, de gjorde deres bedste, men at påpege hvordan man skal arbejde med sine spillere, så de bliver bedre.

AaB kom med et ungt hold, og det er just det at få meget spilletid der rykker og udvikler en som spiller. Jeg så nogle lovende unge AaB spillere der gjorde en god figur, men som skal lære og udvikle.

Specielt AaB #5 og deres keeper der startede matchen fik pluspoint herfra.

Ligeså ros til #67 fra Benløse, der tager ansvar og sætter fart og skaber hele situationen.

Reklamer

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.