Dameligaen…kridsen kradser eller?

3 hold tilmeldt i vest, og 6 hold tilmeldt i øst…men men, i øst har Jægerspris trukket holdet og en klub er på vej til at gøre det samme, hvis spillerafgang fortsætter.

Det er faktisk lidt et paradoks, for antal af damespillere er stigende, der har aldrig været flere spillere, se lige denne udvikling

floorball dame vest totalfloorball dame øst total

Den første kurve er vest og den anden øst

Så hvad er der sket siden at vi har en liga af en farce med tre hold i vest, og måske en lige med 4 hold i øst.

Der er sket flere ting, den ene ene er at de bedste spillere er søgt til bedre klubber, både da der er god træning, og spillerne kender hinanden, men når holdene toppes på denne måde, ja så får du nogle hold der bliver meget stærke og kun i få kampe får ordentlig modstand.

Nu kan vi ikke tvinge spillere til at sprede sig ud på forskellige klubber, så svært at håndtere dette.

Men mange af klubberne der har spillet i den bedste række, de har mere eller mindre alle sammen været lukket om sig selv.
Nye spillere har skulle have et vist niveau, for at kunne komme ind, det har betydet samme grundstamme, og der ikke er kommet nye spillere til, dette kan jeg ikke vide med sikkerhed, men er en klar formodning.

Stort set samtlige klubber har snorksovet i timen, og IKKE TAGET HÅND om at få gang i de unge piger, og få dem til sporten.

BREDDE SKABER ELITE
Men når klubberne ikke har en bredde, så kommer der ikke en elite, det er pinedød afgørende at klubberne tger ansvar og starter op med ungdomsfloorball.

Kun en klub er lykkedes med dette, nemlig Frederikshavn, successen er til at føle på, der er mange spillere fra Guld Haralds hjemby, i de andre klubber, og landsholdet domineres af spillere fra Frederikshavn.

Det skulle være startet for lang tid siden, men start nu…alle hold der er i ligaen, de skal tage ansvar for at få gang i pigerne.

Jamen, man har vel lov at drive ens klub på de præmisser man gerne vil. Fuldstændig enig, men hvis du ikke vil tage ansvar for at være med til at udvikle sporten, så skal du ikke spille i den bedste række.

Det er et fælles ansvar hvis vi gerne vil have en god liga, og så skal der gang i bredden.

Jeg vil gerne pege på JAMBOREE modellen og såmænd også familiefloorball. JAMBOREE er nem måde at komme igang på.

Se hvor stor Succes Greve har haft på kort tid.

se hvor stor succes Hvidovre fik da de startede deres pigeprojekt op, udfordring set udefra er at Hvidovre har været gode til at følge de par årgange op, men ikke er lykkedes med at få etableret nye hold nedefra, hvert år.

Vil vi have en liga som er kedelig og intetsigende, eller vil vi tage fat nu og starte de tiltag der kræves.

Vidste du at min blog er nomineret til årets sportsblog, det sammen med andre blogs. Hvis du vil gøre mig og de andre en tjeneste, så gå ind på dette link, og stem på den side du syntes skal have din stemme, som årets sportsblog 2015

floorball caroline chr IMG_1195

M

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.