En liga med 3 hold…rimelig skidt og kedelig…DEL 2

Her fortsætter anden del

Samarbejde lokalt
Skal du have gang i pigerne, skal der være tilbud, og her kræver det at klubberne hjælper hinanden for at lave tilbud.

Der er endnu alt for få pigespillere, er der ikke tilbud til dem, så stopper de.
Her skal klubberne sammen skabe tilbud.

3 hold i ligaen
Den anden er, hvad gør man med en liga på tre hold, det langsigtede svar er, satser på ungdom og for langt flere i gang med at spille, men det løser ikke problemet her og nu.

Problemstillingen og manglende indsats.
Ironisk nok, er dette ikke nyt, men det afspejler den tankegang der tidligere har været i DaFU, nemlig at der intet samarbejde eller yderst begrænset samarbejde mellem udvalg.
Det har handlet mere om at få så mange midler til ens område, frem for at se på hvad der er vigtigst for Dansk Floorball (ikke DaFU). (bemærk jeg skrev tidligere, håber ikke det er sådan stadig).

For disse problemstillinger er beskrevet for 10 år siden, så det er ikke nyt, men der blev ikke taget hånd om dette.
Nu er det ikke kun DaFUs politiske valgte der skal stå på mål, men en årsag til at DaFU har haltet de seneste 10 år, har været de politiske magtkampe…7 formænd på meget kort tid, og en økonomi der blev skudt i sænk.

Så kan det være svært at tage initiativer, men nu er der ro på den politiske scene og gælden fra 2007-08 er betalt af.

Nu kan du tage fat for alvor

Men hvad er så den kortsigtede løsning for at skabe en løsning i vest.
Tja, det er nok til at starte med at de tre hold i vest, de spiller deres egen lille turnering, og at holdene i rækken under, spiller om en plads i slutspillet.

Men samtidig skal de tre ligahold med i denne række, men kampene her, de tæller ikke med i stillingen.
Når de tre ligahold møder 1.div holdene, så skal 4 spillere (vælges af 1.div hold), spille med hos 1.div holdet.
Dermed forstærkes 1.div hold! Samt at det bliver en mere lige kamp.

Det tror jeg ville udvikle flere spillere og give mere lige kampe.

Du kunne også lege med tanken om at ligaholdene skulle stille med 3 kæder til hver kamp, igen med det formål at få flere i gang. At der

Jeg ser det dog som symptombehandling på et problem, det kan være en midlertidig løsning.

div 076

One comment

 1. Jeg vil godt lige benytte lejligheden til at komme med mit syn på tuneringsstrukturen i vest. Det skal for god ordens skyld siges, at jeg i den forgangne sæson har været træner for ÅFK 1, så jeg er sat ret godt ind i sagerne.
  Det helt grundlæggende problem er jo, at der desværre ikke er nok spillere med liganiveau. Der er simpelthen ikke spillere til mere end tre hold, og i ÅFK og AaB har vi endda arbejdet med meget, meget smalle trupper. Desværre tror jeg ikke, der indenfor de næste par år kommer ret mange flere ligaspillere. Man kan dog håbe på, at Blackhawks kan stille et damehold mere og at Team Århus og Esbjerg får mod på at spille liga igen.

  Egentlig synes jeg en treholds-liga er den rigtige løsning, fordi det er hverken optimalt at vinde eller tabe fx 15-0. Selvfølgelig bliver det kedeligt, hvis man skal møde de samme to hold fx 8 gange, men det giver trods alt 16 gode og tætte kampe. Det har vi ikke haft i år.

  Til gengæld er jeg dybt uenig i at give en slutspilsplads til et førstedivisions-hold. Derved fjerner man jo fuldstændig incitamentet for at spille liga, og i princippet kunne AaB, Blackhawks eller ÅFK bare tilmelde sig førstedivision og alligevel komme i slutspil. Der bliver nød til at være en gulerod ved at spille liga. Ellers får Esbjerg, Team Århus eller et tredje hold jo aldrig lyst til at rykke op.

  I forhold til at udlåne spillere eller spille på 3 kæder når man møder dårligere modstandere, så kan det simpelthen ikke lade sig gøre i ÅFK. Vi har på intet tidspunkt haft mere 12-13 markspillere i truppen, og kun sjældent har vi været mere end 10 spillere til kamp. Selvfølgelig har vi brugt alle spillere og vores målmænd har delt kampene, men niveauforskellen er bare for stor.

  \ Lars Skytte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.