#Floorball, hvem er bedst til at talentudvikle i Danmark

Kan man måle talentudvikling først og fremmest, det er faktisk ikke så enkelt at gøre, for en pointe med talentudvikling er at dem du arbejder med at udvikle, faktisk kan begå sig på seniorniveau, og gerne på et højt niveau.

Dermed kan den enkelte udøver ligeså have været igennem flere trænere og klubber, for at nå et højt niveau på seniorsiden.

En anden måde er at se mere resultatorienteret, nemlig ved at sætte fokus på U17-U19, det er er her vi har spillerne der snart skal tage springet op til seniorniveau.

Hvis jeg taget stats med fra U17 og U19 DM samt hvilke spillere der har været på U19landsholdet, og så giver hver klub point fra de seneste 5 år, ja så er følgende 5 klubber historisk bedst til at udvikle

floorball u19 talentudvikle top5

Bulldogs og Outlaws er smeltet sammen til Blackhawks, og er dermed ude af denne oversigt om føje år, da de ikke henter point.
Interessant at da klubberne i 2013 begyndte at flette fingre, var de begge Danmarks bedste til at talentudvikle.

Hvidovre havde deres storhedstid da de toppede i 2009, siden har klubben tabt momentum, men har de seneste år igen fået fokus på ungdommen, men endnu ikke med succes.

Herning har ligget stabilt, men det er noget stille på heden.
Benløse høster af mange års arbejde, bemærk at klubben fra 2003-10, ligger ok, men ikke mere sammenlignet med de andre, men at deres fokus på at udvikle og fastholde mange over tid giver pote, og de er Danmarks bedste i dag til at talentudvikle.

 

Mellemgruppen.
floorball u19 talentudvikle top6-11

Kendetegnende for denne gruppe er at klubberne har haft enkle gode årgange, men ikke har formået at bygge på videre frem.

Dog er det interessant at se om Copenhagen kan fastholde fokus og udvikle bredt hver sæson og komme op i top 5. Omvendt virker det til at Rødovre og Hørsholm har godt fat i ungdommen helt nedefra, og det kan de høste af på sigt!
Vanløse og Herlev kunne være det samme, potentialet er der, men Vallensbæk ser ud til at have fået lidt energi igen.

Slutteligt er Sunds i en opadstigende kurve, håber de holder fast derovre og fastholder arbejdet med de yngre årgange årgange.

Resten.

floorball u19 talentudvikle laveste

Denne gruppe er kendetegnet ved at have haft få spillere der har vist niveau, men som oftest er draget videre, klubberne er ikke lykkedes med at udvikle specielt over den brede front.

En klub stikker ud, nemlig Frederikshavn Blackhawks der er den nye fusionsklub, og de ville anno 2015 være nummer 2 i Danmark til at talentudvikle, men set i den store sammenhæng siden 1997, har de endnu ikke haft så meget (ud over Bulldogs/Outlaws).

Men Blackhawks har vist de er på vej efter fusionen, og de bliver mere end spændende at følge.

Totalt 

klubber point
Øst 15 948
vest 12 1162

15 klubber i øst og 12 i vest, og ligger man klubberns samlede historiske point sammen, ja så er vest en tand bedre end øst.
Men bemærk at 71% af alle point i vest er hentet af klubberne i Frederikshavn! Dvs. 3 klubber står for 71%, mens 9 klubber står for resten i vest.

Vores to store byer byer Århus og Odense er stort set fraværende, der er et stort potentiale der, men siden 1997, er det aldrig rigtig lykkedes med ungdom i de to byer.

En metode.
Der er som sagt mange måder at opgøre talentudvikling på, dette er en måde at se på det, men det interessante er at se hvem der lykkedes på seniorniveau, det er her du som ungdomstræner skal have dit fokus.

Ligeså er der klubber der ikke er med her eller som mangler point, for jeg har ikke alle klubberne på alle spillerne på U19 landsholdet, da de ikke står på IFF player card

 

 

 

2 comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.