#Floorball, en kommentar der løftes op

Jeg skrev et indlæg om vækst, hvordan det mon så ud for DaFU, er der kommet flere medlemmer til eller?

Det fik dygtige Jonathan Bruun, Aalborg Flyers til at komme med en velskrevet kommentar, som jeg tillader mig at løfte op som et indlæg…tak for den iøvrigt

Gætter på det er gået lidt frem i år, pga. øget fokus på ungdomsfloorball. Problemet er dog, som DaFU efterhånden også har fået øjnene op for, at alt arbejdet er situeret i få større klubber, som gør et kæmpe arbejde. Imens ser man den ene breddeklub (især i Jylland) dreje nøglen om. Det er der flere grunde til, og ikke al skylden skal placeres hos DaFU, men jeg ser manglende støtte til udvikling af de små klubber, og samarbejde med de større klubber i de smås nærområde som en af de primære faktorer.

Det er fint nok vi har så meget fokus på ungdomsfloorball, men hvis vi ikke har nogle klubber hvor ungdommen kan trives i kan de mange millioner jo være ligemeget.
Det kræver breddefloorball, folk som hygger sig med spillet, og får en aktie i deres klub – ildsjæle med passion, det rykker noget!
Floorball lider under manglende haltider på landsplan, både ift. senior og ungdomsbold. Dertil har kommuner eller de selvejede halinstitutioner ikke nok forståelse for vores sport. Hvor er DaFU’s lobbyarbejde henne? Håndbold og pensionist badminton fordærver vores muligheder for udvikling af sporten.
Var chokeret da jeg tidligere på ugen læste et indlæg på Holbæk Bombers hjemmeside, hvor de pga. de fysiske rammer ikke havde plads til flere U13 spillere og måtte oprette en venteliste!!

http://holbaekbombers.dk/2015/01/05/u-13-holdet-lukker-for-tilgang-men-opretter-venteliste

Jeg kender det problem fra vores egen klub, vores juniorspillere tvunget til at træne i en lille gymnastiksal har medført tilgangsstop, hvilket giver et problem ift. aldersforskelle den kommende sæson, hvilket ultimativt kan medføre – medmindre vi får flere haltider og derigennem flere spillere, at vi ikke kan tilmelde nogle hold til Danmarksturneringen, hvilket jeg frygter medfører medlemsflugt.

Dafus hjælp ville da være kærkommen, men vi kan ikke forvente unionen at smide så mange penge efter en skjult udvikling.
Jeg tror at fremtidens succes med ungdoms- og breddearbejde afhænger af de lokale klubbers evne til at kommunikere med lokale folkeskoler omkring, at få floorball på skoleskemaet. Igen, det kræver kompetente ildsjæle med viden og tid til at lave et kæmpe stykke ulønnet arbejde (som dog på sigt kan blive lønnet). Problemet er at hvis man ikke er hurtigt ude og lægge en aktie ind på folkeskolen, så kommer de andre sportsgrene med deres langt bedre fungerende lokale sportsforeninger og stærkere union og tager pladsen.
Så kan det godt være at vi er med i 2025 planen hos DGI, men det er stadig de små foreninger og de enkelte ildsjæle der skal lave det store arbejde

floorball jonathan bruun

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.