#Floorball, omsætning i ligaen

Samlet set vækster klubberne i ligaen med 15% i forhold til seneste regnskab. I dette er der dog store forskelle, nogle klubber har oplevet vækst, mens andre har haft deres udfordringer.

To klubber har valgt ikke at bidrage, det er AaB og Århus FK, deres tal er ikke medtaget i nedenstående. Ligeså er Hvidovres regnskab for året før ikke medtaget.

Total omsætning for klubberne rangeret efter størrelse

Frederikshavn 870.000
Copenhagen 710.000
Benløse 523.000
Vendsyssel 513.000
Vanløse 491.000
Hvidovre 404.000
Rødovre 349.000
Team Århus 283.000
Sunds 267.000
AaB 0
Århus FK 0

Gennemsnitsomsætning er 490.000

Ser jeg på hvem der øget deres omsætning mest giver det følgende oversigt

En påstand jeg ofte laver, er at der er sammenhæng mellem økonomi og placeringen i ligaen, samt klubbens størrelse

Ser jeg på placering kontra økonomi giver det denne oversigt

floorball graf2

Ligger du under stregen, har du klaret dig bedre udfra dine økonomiske forudsætninger. Her er forudsætninger som klubbens totale omsætning, og ikke hvad klubben reelt bruger på førsteholdet.

Rødovrekunne i princip bruge 100% på førsteholdet og Frederikshavn 10%, dette forhold skal tages til efterretning.

Hvidovre, spillede i sidste sæson i 1.div, og er placeret som nr.10, med deres økonomi burde de bejle til en 5.-6.plads, hvilket de så gør i denne sæson.

Rødovre er interessant, at de med et lavt budget kan begå sig, der er skabt en kontinuitet i klubben med miljø og kultur og et spillesystem alle kender.
Dermed har de med dygtighed haft bærende spillere der har været med til at tiltrække andre.

Som økonomien vokser, så er udfordringen for Rødovre enten at kunne udvikle spillere selv eller selv få en stærkere økonomi, for ellers vil klubben blive sat bagefter de andre og blive en klub der har potentiale til en kvartfinale på sigt!

Frederikshavn. Vanløse og Copenhagen får ikke helt de resultater som deres omsætning viser, igen med den forudsætning jeg nævnte omkring hvad midler bruges til.

Copenhagen og Vanløse har forbedret deres setup udenfor holdet.
Frederikshavn har stadig dønningerne af en fusion mellem Bulldogs og Outlaws, og nok er deres omsætning stor, men endnu er setup ikke helt på plads deroppe, eller rettere, der er ny ledelse på plads og der arbejdes med struktur, så dem forventer jeg på sigt igen at være med længere fremme. Potentialet er der og de er Danmarks bedste til at talentudvikle igennem mange år! Noget de dog bliver udfordret på, men byggestene er der i den grad!

Succes:
Ser jeg på hvilke klubber der har løftet deres omsætning, så er der igen en ting der skal tages i betragtning, nemlig stiger din omsætning fra et lavt udgangspunkt med 50.000, i forhold til at have en større omsætning, så afspejler dette sig. Men tallene fortæller og om klubberne er lykkedes med at øge omsætningen.

Benløse satte mange ting i søen sidste sæson, men de havde også et par folk der brugte mange timer på dette, men det har givet pote!
Rødovre er ligeså godt med, men i dette ligger eftergivelse af gæld på 100.000 fra kommunal side.
Vanløse og Copenhagen arbejder godt på at blive dygtigere udenfor banen, godt gået af Copenhagen, der i forvejen har stor omsætning, dog har Copenhagen været udfordret og har lånt 150.000.

Frederikshavn har tabt på omsætning, og med en stor omsætning, giver det nok panderynker i klubben, men med sammenlægningen så er der sikkert årsager bag dette, og mon ikke når de er på plads deroppe, at der igen er vækst.

Sunds har ikke den største omsætning og når der kommer færre penge ind, sætter det pres på klubben.

Team Århus lukkede og slukkede med ligaholdet sidste sæson, og om det skyldtes der ikke var de penge der skulle være, skal jeg ikke kunne sige, men det er et stort fald i omsætningen.

Hvidovre, AaB og Århus FK, her er der ikke regnskaber fra de to sidste og for Hvidovre har jeg kun seneste regnskab.

Benløse 80%
Rødovre 23%
Copenhagen 11%
Vanløse 9%
Vendsyssel 3%
Hvidovre 0%
AaB 0%
Århus FK 0%
Frederikshavn -11%
Sunds -12%
Team Århus -23%

 

Basket.
Spørger jeg lidt indtil omsætning i basketball, der er en sport der er cirka dobbelt så stor som floorball, så har den klub der har den laveste omsætning i ligaen nemlig Værløse, cirka en million.

Med floorball som en sport der gerne skal vækste, så vil økonomien for de bedste hold i ligaen gøre det ligeså

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.