Årets spille 2006 – Kim Olesen

Jeg kan ikke huske hvornår jeg så Kim Olesen spille første gang, men hans spillestil, med det lave tyngdepunkt, det evige opportunistiske spil, og hans evige jagt efter at få fat i bolden og stresse modstandernes back, må have gjort ham til en drømmespiller for en hver træner. For hermed havde han både defensive kvaliteter, noget som ikke alle forwards lige besidder.
Herlev hentede ham da også til deres guldhold, hvor han i 62 kampe, lavede 101 point (70+31), og hvor han sammen med spillere som Daniele Berardinovar en giftig duo.
På landsholdet blev det til 3 VM (2000-2004) med 16 VM kampe og 10 point.

I dag er Kim Olesen spillende træner for Brønderslev, og ingen er i tvivl om han gerne vil have DM guldet til klubben.
Tidligere landstræner Urban Karlsson, bad jeg komme med en kommentar, han svarede:
Stark powerforward som alltid var ett hot för motståndarna.

Hvorfor startede du til floorball og i hvilken klub og hvor gammel var du egentlig?

Jeg har gennem hele min barndom og ungdom spillet ishockey, men en dag fik en af mine gode kammerater lokket mig med til en floorballtræning, og da jeg på daværende tidspunkt var ved at køre lidt træt i ishockey, sagde jeg ja til at starte på førsteholdet i Herning Floorball Klub, da jeg blev grebet af spillet!
Jeg var 18 år på det tidspunkt.

Var den første træner du havde vigtig for dig?

Jeg vidste ikke rigtig hvad jeg skulle forvente, så det vigtigste det første år var, at få lært reglerne, og fjerne alle unoderne som man havde lært og brugt i ishockey. Så på den måde kan man godt sige at han havde en vigtig rolle!

Kan du huske hvad du tænkte første gang du havde været til træning?

Det eneste jeg kan huske var, at jeg synes det var rigtig sjovt og et meget hurtigt spil, ellers husker jeg ikke så meget!

Hvad facinerede dig ved sporten dengang?

Det var nok at det er lagt mere an på det tekniske kontra den sportsgren jeg kom fra. I ishockey er det mere det fysiske og taktiske.

Hvilken træner er den der betød mest for din udvikling?

Det må uden tvivl være Lars Bach. De år hvor jeg spillede under ham, gennemgik jeg en stor udvikling både fysisk og ikke mindst taktisk.

Havde du en favoritøvelse?

Alle løbeøvelserne

Hvorfor blev du god?

Først og fremmest fordi jeg er meget seriøs i alt hvad jeg foretager mig. Derudover synes jeg selv at jeg var en komplet spiller der altid gav mig selv 100% til holdet og havde et højt bundniveau, så hvis jeg ikke lige fik lavet 5 point i en kamp ydede jeg altid en indsats definsivt for holdet.

Hvis en træner skal gøre spillerne bedre, hvilke råd har du så at give af?

Uha, der findes utrolig mange aspekter i det spørgsmål, og det vil være meget svært at svare på her. Det kræver meget af træneren da alle spillere er forskellige og skal gribes forskelligt an.

Hvilke 2 oplevelser er dine bedste som spiller?

Mit første DM-guld med Herlev hvor jeg var så heldig at score det afgørende mål til 6-5 mod Bulldogs kort før tid. Og så VM i Oslo i år 2000 hvor vi blev nr. 4 efter bl.a. at have ført 2-0 over Sverige efter 2. periode for så at tabe 3-2 vel at mærke hvor alle Sveriges verdensstjerner var med. Med lidt held kunne vi sagtens have stået med bronzen efter en meget tæt kamp mod Schweiz.

Hvis du skulle sætte dit eget drømme hold, hvem ville du sætte i kæden og hvorfor?

Ved ikke om jeg misforstår spørgsmålet, men jeg vil tage udgangspunkt i spillere som jeg har spillet på hold med;
Som målmand Esben Larsen. Han er uden tvivl den bedste keeper der har været i den danske liga, i mine øjne.
Som backs Tommy Reele og Dennis Hansen. Begge to er spilletyper som jeg godt kan lide. Hurtige, fysisk stærke og har et godt blik for spillet.
Som forwards Kim Haagensen, Jerker Lundgren og Andreas “Ante” Johansson. Kim Haagensen er uden tvivl den bedste danske floorballspiller vi har set herhjemme. Enormt målfarlig og så har han et godt blik for spillet. Jerker Lundgren var en komplet floorballspiller i alle spillets facetter, og så havde han et trækskud som kun meget få i verden har! Andreas Ante Johansson er ligeledes utrolig målfarlig. Han kan alt fremad banen, både lave mange mål og sætte sine medspillere op til chancer. Han er os den spiller der har lavet flest point i Sverige på en sæson.

Hvilken spiller var sværest at spille overfor herhjemme i Danmark?

Det må nok være Peter Scheibel.

Er der en speciel kamp du husker som din bedste?

Det må være en træningskamp i Schweiz, hvor vi vinder 4-3 (mener jeg) og jeg laver 3 af målene!

Hvis du skulle give et råd til DaFU om at skabe vækst hvad skulle det så være?

Synes de har gang i flere spændende tiltag. Bl.a. tv-aftalen med kanalsport tror jeg kan lokke flere unge til, som vi f.eks. så det med curling og håndbold. Og så er det vigtigt at være synlig rundt omkring på skolerne i hele landet.

Har du noget med floorball at gøre i dag?

Jeg har netop forlænget min kontrakt, som træner for Brønderslev Hot Shots Herre liga.

Hvis du skulle give klubberne et godt råd, hvad skulle det så være?

Det er svært at komme med et godt råd når alle klubber stort set har forskellige målsætninger. Nogen har ambitioner om at have en stor ungdomsafdeling, andre om at have en god eliteafdeling mens nogle vægter bredden. Jeg ser dog gerne at klubberne ikke glemmer ungdommen.

Ordet er frit?

Jeg håber inderligt at der kommer en landsdækkende turnering, fra sæsonen 2013/2014. Jeg synes sporten har stået stille i for mange år og at vi dermed har et uinteressant produkt. Som minimun kunne man køre en overgang med landsdækkende liga fra jul, men selvfølgelig helst landsdækkende fra sæsonstart. Jeg ser dog en udfordring i at man fra DaFUs side kun foreslå otte hold, som skal møde hinanden tre gange, da det kan give nogle sportslige fordele og ulemper for dem man ligger og kæmper med om de afgørende pladser. Derudover er det et helt håbløst forslag at man vil skære kvartfinalerne væk da det er i de slutspilskampe vi udvikler os og vi har et produkt der er værd at købe. Og så kommer det nok ikke bag på mange at jeg er fortaler for, at man ligeledes spiller bedst af fem kampe i finalen, som man gør i kvart og semifinale. De argumenter man har brugt de sidste mange år, i DaFU, med bl.a. at det var lettere at samle tilskuere og få tv tid, holder simpelthen ikke vand mere. Til de sidste mange finaler har man kunne samle et sted mellem 400 og 800 tilskuer, hvilket på ingen måde er imponerende, over fem kampe vil man måske tilsvarende kunne få 2000-2500 tilskuere ind og ud af dørene og man vil kunne vise 3-5 rigtig spændende finalekampe. Serien mellem Rødovre og Bulldogs i den forgangne sæson er et godt eksempel herpå. Den serie svingede meget og det er dét vi skal sælge sporten på!

Foto: Henrik Dahl Nielsen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.