Årets spiller 2005 – Lise Munk

Hun var kun lige fyldt 16 år Lise Munk, da hun var med til sit første VM i 2005 ude i Singapore. Her endte hun på All Star holdet i B-divisionen, da Danmark rykkede op efter 7-4 i finalen mod USA. 2 mål og 3 assister viste hendes format i den finale!
Totalt blev det til 8+4 point for VM debutanten, som endte som nr.3 på topscorerlisten ved det B-VM.

I 2007 var hun udtaget igen, der var spilletid i alle 5 kampe, og det kastede 4 point af sig (1+3).

Når man så Lise Munk var det specielt det når hun fra backen rykkede med frem, med en rutine, som ingen har i så ung alder. Men hun spillede uden respekt for hvem der var foran hende og med et køligt overblik, skabte hun rum til sig selv og sine medspillere.

Floorball karriereren blev kort, da fodbolden tog over. I dag er Lise Munk stamspiller på det danske damelandshold og delt topscorer i den bedste liga.

Jo et alsidigt talent er hun

 

Den tidligere danske landstræner Preben Pedersen havde denne kommentar om Lise Munk:
Stor, stark och enormt spelskicklig oavsett position. Före sin tid i kunnadet och därför för självisk ibland. Enorma krav på sig själv och utifrån. Valde fotbollen och gjorde kanske rätt i det just då.

 

 

Hvorfor startede du til floorball og i hvilken klub og hvor gammel var du egentlig?
– Jeg startede til floorball fordi, at jeg blev fanget af sportsgrenen fra første gang jeg prøvede det til Sjov Lørdag i Frederikshavn.

Var den første træner du havde vigtig for dig?
– Min første træner var Søren Frederiksen og han har helt sikkert haft en positiv indvirkning på min floorballkarriere. Han motiverede mig til at ville blive bedre og derudover skabte han et godt sammenhold på holdet.

Hvor gammel var du dengang?
– Jeg var 12/13 år da jeg startede med floorball.

Kan du huske hvad du tænkte første gang du havde været til træning?
– Jeg synes, at floorball differencerede sig meget fra håndbold og fodbold som jeg også gik til dengang.

Hvad facinerede dig ved sporten dengang?
– Intensiteten var helt klart det der fascinerede mig mest. Du er ind i ca. 1 minut og så ud igen. Når du er på banen er det 100% hele tiden. Det er meget anderledes fra hvilke sportsgrene jeg ellers har dyrket.

Hvilken træner er den der betød mest for din udvikling?
– Søren Frederiksen er den træner som har haft mest betydning for min udvikling som floorballspiller. Han fangede hurtigt min opmærksomhed og var villig til at bruge tid på at udvikle mit spil. Derudover har han et fantastisk menneske-tække, og opfangede hurtigt hvordan han mest kunne motivere mig og hvordan han skulle tackle mig.

Havde du en favoritøvelse?
– Jeg har altid været vild med at scorer mål Så afslutningsøvelser må være mine yndlingsøvelser

Hvorfor blev du god?
– Jeg tror jeg blev god, fordi jeg blev fascineret af floorball og virkelig havde et mål om at bliver den bedste. Hvis der er noget jeg ikke kan, så træner jeg det indtil jeg kan det – lidt som en besættelse. I starten kunne jeg ikke engang få bolden op i luften, så eg fik min far til at bygge et floorball mål til mig også stod jeg og skød dag og nat. Derudover kan jeg godt li’ små detaljer, tricks og finter.

Hvis en træner skal gøre spillerne bedre, hvilke råd har du så at give af?
– Først og fremmest skal træneren kunne motivere spillerene til at ville træne hårde og mere specifikt. Derudover skal træneren også selv være engageret.

Hvilke 2 oplevelser er dine bedste som spiller?
– Det var stort at vinde B-VM i Singapore i 2005. Men den første DM-guldmedalje står også som en af de bedste oplevelser. Men en kamp jeg aldrig glemmer, er kampen imod Norge til VM i Frederikshavn i 2007. Vi kommer bagud og fighter os virkelig tilbage og vinder 8-5, mener jeg. Det var en god hold indsats og fed oplevelse. Tror også resten af VM holdet fra 2007 kan huske den kamp

Hvis du skulle sætte dit eget drømme hold, hvem ville du sætte i kæden og hvorfor?
– Min drømmekæde ville være:
Sara Lund på mål. Hun har fantastiske hurtige bevægelser/reflekser og et verdensklasse udkast. Hun er en sikker, god og kommunikerende sidste skanse.
På back positionen ville jeg selvfølgelig selv spiller Men min back-makker skal være Tina Jensen. Hun er en klog og pasningsstærk spiller med et godt overblik. Derudover er det nødvendigt jeg har en lidt mindre offensiv orienteret makker, da jeg selv har en meget offensiv spillestil
Center pladsen vil jeg klart give til Annika Bengtsson. Hun er en center efter min smag. Hun deltager 100% både offensivt og defensivt. Derudover har hun en rigtig god teknik og kan også li’ de små detaljer i spillet. Hun gør sine medspillere gode.
I angrebet ville jeg gerne spille med Stine Jensen og Sandie Bagge. Stine Jensen er en løbestærk spiller, som er rigtig svær for forsvarsspillerne at holde øje med – hun er overalt. Derudover er hunpasningsstærk og en spiller som har lavet rigtig mange point.
Sandie Bagge er en rigtig angriber, hun skyder på alt og ser muligheder andre ikke kan få øje på. Hun har lavet point på stribe i hendes karriere. Derudover har hun en rigtig god forståelse af spiller og kan også lave gode detaljer.
Det der er fælles for samtlige spillere er god teknik, godt pasningsspil og en offensiv spillestil. Jeg mener, at angreb er det bedste forsvar.

Hvilken spiller var sværest at spille overfor herhjemme i Danmark?
– Sandie Bagge er svær at dække op, netop fordi hun skyder på alt og fra alle vinkler.

Er der en speciel kamp du husker som din bedste?
– Det er svært at sætte nemlig en kamp som min bedste, fordi jeg synes der er mange andre faktorer som spiller ind. Men hvis jeg skal fremhæve en kamp. Så er det kampen til VM i singapore imod USA. Jeg kan huske at jeg var godt spillende i den kamp og det endte til sidst med at jeg nærmest blev mandsopdækket. Det er den eneste gang jeg nogensinde har prøvet det Vi vandt kampen og scorede nogle virkelig gennemspillede mål.

Hvis du skulle give et råd til DaFU om at skabe vækst hvad skulle det så være?
– Turde satse mere på floorball i Danmark. Floorball har det seneste årti udviklet sig til at være en kendt sportsgren i Danmark, men de mangler stadig det sidste for at bide sig rigtigt fast.

Har du noget med floorball at gøre i dag?
– Jeg har ikke noget med floorball at gøre i dag. Ser dog stadig lidt kampe når jeg er i Frederikshavn og ellers har tid. Men jeg har holdt venskabet med mange af mine tidligere holdkammerater. Men nu er floorball lagt på hylden til fordel for fodbold som jeg dyrker på højeste niveau i Danmark.

Hvis du skulle give klubberne et godt råd, hvad skulle det så være?
– Virkelig at være ihærdig med ungdomsarbejdet. Det er ungdommen der er fremtiden. Der skal være gode spiller i alle aldersgrupper, så der ikke kommer så store spring når spillere går på ”pension”.

Ordet er frit?
Hård og målrettet træning giver pote i sidste ende. Spil fordi I synes det er sjovt og fordi I virkelig nyder at bruge tid på floorball. Når jeg spiller fodbold, har jeg ikke andre tanker i mit hoved end fodbold. Det er mit fristed for hverdagens tanker

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.