Årets spiller 2003 – Jane Stubben

3 VM nåede Jane Stubben at få på sit CV, 2001, 2003 og 2007, hvor Danmark fik deres bedste placering. Blandt andet været en stærk Jane Stubben. 17 point blev det til i 16 VM kampe.

På klubholdet hos Frederikshavn Bulldogs, var duoen Stubben/(Gitte)Svendsen evig farlig, og den duo afgjorde mange kampe.

Når man så Jane Stubben på banen, var det altid hende der gik forrest og trak holdet med, hun har uden tvivl spillet en stor rolle for de yngre spillere som slog til senere såsom Helle Grønbeck, Camilla Sørig og Cecilia Di Nardo.

Udenfor banen var Jane Stubben en trofast hjælper når der var landsstævne i Frederikshavn, med sikker hånd blev alle resultater ført ind. Så en arbejdskraft både udenfor og på banen.

Jeg spurgte tidligere landstræner Preben Pedersen om hans syn på Jane Stubben:
En enorm ledergestalt både på och utanför planen. En profil som alltid levererade från sin centerposition. Spelade alltid med hjärtat för laget. Bra taktiskt. En av få danskor på sin tid som hade platsat i svenska högsta ligan.

Hvorfor startede du til floorball og i hvilken klub og hvor gammel var du egentlig?
Jeg startede til floorball, som et suplement til fodbolden. Det ville jo være fint at have noget at gå til i vinterpausen. En venindes veninde spillede og vi var nogle stykker der blev hevet med. Heldigvis:) Jeg startede i Bulldogs og jeg tror jeg var 21-22 år.

Var den første træner du havde vigtig for dig?
Ja helt klart. Som det konkurrence menneske jeg er, så skal der jo gerne være udvikling at spore.

Kan du huske hvad du tænkte første gang du havde været til træning?
Nej ikke umiddelbart. Men jeg tror noget i retningen af “fedt” 😉

Hvad facinerede dig ved sporten dengang?
Det der facinerede mig var intensiteten, det hurtige spil.

Hvilken træner er den der betød mest for din udvikling?
Lars Jespersen.

Havde du en favoritøvelse?
Småspil – 3 mod 3. Skudøvelser.

Hvorfor blev du god?
Svært at sige. Men en god træningsindsats. Altid fokuseret og altid til træning. Overblik og kombinationsspil er taget med fra fodboldverdenen.

Hvis en træner skal gøre spillerne bedre, hvilke råd har du så at give af?
Der vil altid på et hold være spillere på forskellige niveau. Og lige så vigtigt som det er at få løftet de “dårligste” på holdet lige så vigtigt er det at have fokus på dem der er “bedst” på holdet. Det er en holdsport, men jeg synes også det er vigtigt som spiller at føle og se at man forbedre sig selv også.

Hvilke 2 oplevelser er dine bedste som spiller?
Den første guldmedalje. Det er da stort. 🙂
VM-Riga – det var så vildt vi var lige startet til floorball. Jeg ved ikke, hvad vi havde spillet 1-1½ sæson og så blev vi (Gitte & jeg) udtaget til landsholdet. Det var jo helt surrealistisk. Landsholdet, wauw det var vildt. Det er ikke så mange sportsgrene, men så hurtigt kan få “succes”.

Hvis du skulle sætte dit eget drømme hold, hvem ville du sætte i kæden og hvorfor?
Mit drømmehold er Bulldogs Guldhold fra 2005. :):) – jeg er slet ikke opdateret med, hvilke dygtige spillere der er i den danske liga nu. De fleste på mit drømmehold spillere ikke længere. Desværre.

Er der en speciel kamp du husker som din bedste?
Nej det er der faktisk ikke.

Hvis du skulle give et råd til DaFU om at skabe vækst hvad skulle det så være?
Hvis jeg havde de vise sten, tror mig så havde I hørt dem. Det er drøn svært, hvad gør man? Der er SÅ mange ting at vælge imellem for unge mennesker og “gamle”. Men jeg har ikke hørt nogle der ikke kunne lide floorball, når de først har prøvet det. Det er jo bare knald god motion og sjovt. Det er jo også fint at kunne tage til træning, men det er da sjovere at spille kampe. Og det er jo nok lidt en ond spiral. Ingen nye spillere uden en turnering til dem og ingen turnering uden nye spillere….

Har du noget med floorball at gøre i dag?
Lidt. Jeg har spillet i Aab – freelance siden november 2011. Jeg trængte til lidt motion og spurgte Stinne om det var ok, jeg kom og trænede med 1 gang om ugen. Det har jeg nydt. Jeg er meget positiv overrasket over Aabs-seje damehold, de gør det godt.

Hvis du skulle give klubberne et godt råd, hvad skulle det så være?
Jeg ved ikke om jeg vil kan give klubberne et godt råd. Så i stedet vil jeg råde alle medlemmerne i klubberne rundt om i landet til at værdsætte det store arbejde som de forskellige bestyrelser og ledere gør i klubberne. Jeg synes, da jeg stoppede for år tilbage, var holdningen lidt blandt spillerne at klubben skal bare levere. Jeg synes at spillerne skal tænke lidt mere på klubberne frem for dem selv. Der er jo grænser for, hvad økonomien i klubberne kan holde til. Og jo flere penge “elite”spillere kræver i form af goder, jo færre penge er der altså til at udvikle klubben og udbrede sporten endnu mere.

Ordet er frit?
Jeg vil håbe at floorball kunne blive en endnu større sporstgren, for jeg synes virkelig det er en fed sport. Der er ikke mange 0-0 kampe i floorball. Helt genialt at selv om et hold er bagud med eks.4 mål. Ja – så er kampen skam ikke afgjort. Det kan vende så hurtigt og det er det, der er kanont

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.