Sportsklasser i Frederikshavn

Super spændende mulighed i Frederikshavn, med kombination af floorball og uddannelse.

I flere år har Frederikshavn Blackhawks været et fyrtårn i Danmark inden for floorball. Klubben, der fysisk er placeret i Frederikshavn, har gennem årene leveret mange landsholdspillere til både herre- og damefloorball. De flotte resultater kommer ikke af sig, og som i andre klubber med ambitioner, arbejdes der hårdt hver dag af både spillere, trænere og ledere.

For at løfte spillerne til det næste niveau, bliver Frederikshavn Blackhawks fra skoleåret 2020-21 en del af et nyt samarbejde med ungdomsuddannelserne i Frederikshavn. På både STX, HHX og HTX kan floorballspillere således gå i en særlig sportsklasse med skemalagt morgentræning, sessioner med mental coach og diætist, adgang til fysioterapeut og tilknyttet koordinator, som kan hjælpe med koordinering og planlægning. For at understøtte den sportslige udvikling, testes spillerne minimum to gange årligt på Frederikshavn Gymnasiums nyindrettede testcenter.

Sportsklassen er ikke kun for floorballspillere, men er et tilbud til seriøse udøvere i alle sportsgrene. Målet er at skabe klasser med elevernes gensidige opbakning til og interesse for hinanden. Eleverne i sportsklasserne vil også kunne forvente en øget fleksibilitet i forhold til den daglige undervisning, lektier og afleveringer, ligesom der hver uge er lektiecafé og et særligt tilbud for ordblinde elever.

For de spillere, som vælger at flytte til byen, er der mulighed for at bo på et skolehjem, hvor der er styr på kost, tøjvask, lektier mv, og som på en efterskole foregår der en række aktiviteter om eftermiddagen og aftenen. Her bor andre unge fra ungdomsuddannelserne i Frederikshavn, hvilket er med til at styrke de sociale netværk.

Der vil være mulighed for at komme til at træne med nogle af de bedste spillere i Danmark, Blackhawks har hold på det bedste niveau i alle årgange både for pige- og drengespillere. Hvis du vælge at blive en del af klubben, mens du går på en af ungdomsuddannelserne i Frederikshavn, vil du blive en del af et af de bedste talentudviklingsmiljøer i Danmark.

Frederikshavn Blackhawks har hold i alle ungdoms- og seniorrækker, og der vil derfor være et holdfællesskab i klubben, der passer til alle spillere.

Formand for Frederikshavn Blackhawks, Kasper Bagnkop, er glad for det nye tiltag: ”I Blackhawks hilser vi dette tiltag meget velkommen, da det understøtter vores arbejde med talentudvikling i klubben. Spillerne får nu mulighed for at blive i deres trygge miljø i klubben, men får samtidig nogle tilbud som tidligere var forbeholdt spillere i større byer. Det er selvfølgelig godt for os som klub, men bestemt også for spillerne, så vi forventer os meget af samarbejdet”.

Er man interesseret i at høre mere om sportsklasserne i Frederikshavn, kan man kontakte Søren Frederiksen på 23952181 eller Jan Jacobsen på 21171733

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.