Århus til grin?

I sidste runde i herreligaen, måtte Århusholdet ligge ryg til noget af et nederlag. 1-26 stod den på tavlen da kampen var færdig, og Frederikshavn Blackhawks havde rundbarberet dagens modstander, med den største sejr siden sæsonen 1995/96, hvor Brønderslev vandt 35-0.

Men er Århus nu også til grin?

Nej egentlig ikke, holdet har fair and square spillet sig til oprykning, og har nok en smal trup, men holdet er stærkere end hold fra 1.div!

Udfordringen er bare at sporten har udviklet sig enormt de seneste sæsoner, for ingen tvivl kombinationen af godt ungdomsarbejde i flere klubber, samt en landsdækkende har løftet niveauet betragteligt.

Til denne sæson valgte klubberne at gå fra landsdækkende, til en model med en øst og vestliga før jul, hvorefter de tre bedste hold i øst og vest mødes i et mellemspil.

For dansk floorball, er det faktisk ENORMT afgørende at holdene rangeret som nummer 9-16 rykker og udvikler sig.
Denne model tilgodeser dem, og ja det er ikke optimalt for topholdene med de her kampe! Vi skal have flere lige og tætte kampe, det udvikler.

Ingen tvivl om at Århus nok føler det var et øv nederlag, men respekt for at truppen og trænerne tager ansvaret på sig, og tager handsken op og tør spille liga.

Det rykker spillerne, og ja det må så give nogle knubs som holdet fik.

Men igen, skal floorball rykke sig, så skal subtoppen løftes, og det sker på tre centrale områder.

1) Holdene (9-16) skal have kampe mod de bedste
2) Trænerne skal udvikles
3) Det er gennem klubbernes ungdomsarbejde fremtiden sikres

Specielt nummer 3 er afgørende, for kan spillerne blive udviklet i egen klub, er det nemmere at få en kæde op hver sæson, som har potentiale til at spille liga, i stedet for at skulle søge på lykke og fromme, for at få spillere.

Århus kunne have valgt den enkle løsning og ikke meldt sig til ligaen, så stor respekt herfra for de byder op til dans, med de knubs det må give.

Ligaen er i en mellemfase, katastrofen vil være hvis blot det er de samme 8 hold der har niveau og økonomi til at spille liga.

Så ja, det er ikke optimalt, men ligaen skal nok blive landsdækkende.

Alternativet med en smal landsdækkende liga, er at det kan ende som i basketligaen, hvor salamimetoden har været ved at ramme ligaen.

For det har vist sig mere og mere vanskeligt at have nok hold til liganiveau, et efter et er holdene faldet fra.

Det ville være katastrofalt for dansk floorball hvis det ender med en liga med få hold.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.