U19 VM Danmark – Slovakiet 2-8

Det var godt at se mange danskere der havde fundet vej til Halifax i Canada, for at støtte det danske hold. Der var mange røde trøjer, om end det nok var forældre de fleste.

De kunne se et dansk hold der spillede lidt for langsomt mod et slovakisk hold der stod og ventede og som havde fysik og spilforståelse til at afvise Danmark.

En opspilsfejl fra dansk side åbnede kampen, egentlig var fejlen afværget, men slovakkerne fandt en fri spiller, og han skød udefra og så førte Slovakiet!

Danmark fik snart chancen, et dansk powerplay kunne bringe balance, men ud over et forkølet skud der strøg over, så kneb det med muligheder faktisk var slovakkerne nær en 2-1 situation i slutningen af powerplay.

Danmark bevarede greb om kampen, men der var ikke de store muligheder og en fejl i angrebszonen fra dansk side, ja den blev straffet på en god omstilling fra Slovakiet med små 3 min tilbage af første periode.

Så var Danmark noget groggy og Slovakiet havde et par muligheder til at øge til 0-3.

Fra anden periode blev der lagt et fint pres fra dansk side, men det gav også omstillinger den anden vej.

Så blev det Danmarks tur til at få en udvisning, og her viste slovakkerne tænder og der skulle et par gode redninger til fra den danske keeper.

Netop som Danmark blev fuldtallige, kom bedste danske mulighed, en omstilling så Mathias Glass skyde på overliggeren.

Desværre for Danmark kom der endnu en udvisning. 22 sekunder skulle Slovakiet bruge, så satte de et flot mål til 0-3!

Danmark blev straffet endnu engang, en dum opspilsfejl gav en ny omstilling, og slovakkernes bedste spiller #79 scorede enkelt i en 2 mod 1 situation til 0-4 halvejs i kampen!

Trods denne dukkert havde Danmark som sådan ikke spillet dårligt. Det var tydeligt hvad gameplan var og Danmark kunne uden problemer holde bolden i kæderne.

Danmark fik lagt pres på, og det gav en ny slovakisk udvisning her havde Mikkel Christensen en stor chance der dog blev reddet flot.

Magnus Nyeng fik scoret på en chance der ikke var der efter energisk forarbejde fra Magnus Møller, vigtigt at score i powerplay.

Målet gav gnist til kampen, og begge hold spillede med energi og der blev givet i nærkampene, men nok havde Danmark et par muligheder, men en lidt tilfældig bold endte inde foran dansk mål, hvor en anden skarp profil fra Slovakiet #77 scorede med 40 sekunder tilbage af perioden.

Den hektiske periode gav endnu en slovakisk udvisning, som Danmark ikke scorede på, men til gengæld startede 3.periode med Danmark stadig i overtal.

Danmark startede 3.periode med at tage keeper Eiersted ug og spille 6 mod 4i powerplay, men Danmark fik blot varmet bold og ikke skabt noget, i stedet blev Slovakiet fuldtallige og kort efter kunne deres bedste #79 igen straffe en dansk fejl, da han var arkitekten bag endnu et slovakisk mål efter en omstilling. Den slovakiske spiller er faktisk blot 16 år!

Slovakiet endte med at vinde en kamp, hvor Danmark nok kunne holde på bolden og komme frem til afslutninger, men dumme fejl blev straffet kynisk og konsekvent af et slovakisk hold, der var hurtige i deres boldomgang, og som Danmark aldrig helt fik fat i.
Slovakiet scorer lidt for enkelt på 2 powerplay ligeså

Var det tempoet der manglede, var Danmark for pæne i deres spil, det er svært at sige for det er et velforberedt mandskab der er på plads, men Danmark lykkedes ikke med det som holdet kan.

Der blev spillet for langsomt om end i glimt fik Danmark vist hvad de kunne, men afgørende var de fejl der gav Slovakiet mål på omstillinger og så scorer Danmark blot 1 mål i powerplay på 3 forsøg!

Kun de sidste 10 min af kampen kunne Danmark rent tempomæssigt være tilfreds med hvor Danmark med 6 min af kampen trak keeperen og spillede 6 mod 5

Danmarks landstræner Jens Hagbarth:
Vi ramte desværre vores dårligste kamp i 2 år i går, vi mødte et top tændt slovakisk hold, som simpelthen var bedre i går. De var hurtige, fysiske og kyniske. I nat laver vi fejl i defensiven, som bliver straffet med det samme, samtidig er vi for langsomme i vores boldomgang og lykkedes derfor ikke godt nok i opspilsfasen.

Vi skal have elimineret vores mange udvisninger i kampen, noget som egentlig har været vores kendetegn i 2 år og så skal vi tilbage til vores gameplan.

Drenge var skuffede i går, men også hurtigt sultne på kampen i dag mod tjekkerne. Vi har tidligere vist at vi er ekstremt dygtige mod tjekkerne, samt hold som på papiret er stærkere end os. Her tænker jeg bla. 5-5 mod Tysklands A-Landshold, hvor vi vinder 1 og 2 periode på en stenhård defensiv og udspil/kontra i verdens klasse.

Sidst vi mødte Tjekkiet var i februar i Polish Open, hvor vi tabte 4-3 i en tæt kamp, så troen på at vi kan levere en tæt kamp er der, nu skal vi bare ind og ramme den rigtige danske mentalitet i kampen. Jeg er sikker på vi kommer til at se et langt mere ydmygt dansk U19 landshold i dag, som kommer til at kæmpe en hvis legemsdel ud af bukserne, samt viser den ærgerrighed som der skal til.

Danmark – Slovakiet  2-8 (0-2, 1-3, 1-3)
Nordheim 1+0, Magnus Nyeng 1+0, Mikkel Christensen 0+1, Magnus Møller 0+1

Skud: 16-31 (4-11, 6-11, 7-8)

Mom: Mads Jespersen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.