En snak med Esbjerg om værtsskabet ved DM

 

Esbjerg var de gode værter ved DM finalerne i floorball, deres måde at få lavet nationalsangen på, hvor det var Esbjerg Pigekor der sang, det virkede rigtig godt. Det giver noget andet, når nationalsangen bliver sunget og ikke afspillet via en højtaler.

Igen var der over 1.000 tilskuere til DM finalerne, det har der været siden DM i 2004 i Valbyhallen.

Jeg fik en snak med deres formand Kenneth Falkesgaard om bla hvorfor de valgte at arrangere DM

Der er en større og større opmærksomhed omkring floorball generelt i regionen, og der dukker hele tiden nye klubber op.
Megen af den opmærksomhed som er, er baseret på Bevæg Dig For Livet og motion. Og det er rigtig fint.
Men grunden til vi i Esbjerg sagde ja tak til værtsskabet er at vise floorball frem til regionen fra den øverste hylde. Vise den fart, action og intensitet sporten byder på, når den spilles på topplan, og dermed få sporten ud til et bredere publikum, og forhåbentlig lokke flere nye spillere til sporten., og gerne unge spillere som vil vælge floorball som deres primære sport og ikke et supplement til når eks der er vinterpause i fodbold.

Med de kampe som blev spillet, så levede det til fulde op til vores forhåbninger, så synes vi selv, at vi fik skabt nogle fede rammer for kampene i hallen med lys og lyd og Lars Bisgaard som en fantastisk speaker.

Hvad havde I som klub gjort for at promovere DM og sporten
Vi synes selv vi har haft god held med at få Superfinalerne promoveret lokalt. Vi har bla haft et par indlæg i diverse lokal radioer. Vi har haft reklamer kørende på lys skiltene ved indfaldsvejene til Esbjerg.

Vi har i samarbejde med Ugeavisen lavet et 4 siders temaindlæg omkring Superfinale, klubben og floorball generelt. Så var vi så heldige at TV Syds Esbjerg redaktion har til huse ved Ugeavisen.
Så da vi var til første møde ved Ugeavisen, fik vores kontakt (selvfølgelig en Sharks spiller) skabt kontakten til en Tv Syd Journalist, som tog historien op.
Især TV Syd indslaget og Ugeavisens temaindlæg har givet utrolig god promovering og feedback.
(Note: Skribentens mor kan tage TV Syd, hun havde set det og var sikker på det blev sendt live hos dem)

Når man skal planlægge et så stort event, hvad gør man så?
Med hensyn til planlægningen af selve dagen, så havde vi heldigvis stor hjælp fra Casper Bøge, Benløse.
Han delte gladeligt hans drejebog for de to forgange års finaler, som de har jo været vært for.
En uvurderlig hjælp.

Herefter fik vi hurtig nedsat en lille styregruppe, fik et overblik over arbejdsopgaverne og hvor mange frivillige det påkrævede.

Inkl bolddrenge og piger, samt de børn som hjalp med indløb var vi ca 75 frivillige.

Vi kunne godt have klaret det med færre. Men vi ville til gengæld lave diverse vagter så korte, så alle havde mulighed for at se floorball før eller efter vagten.

Det var meningen at det skulle være en fed dag for alle frivillige. Det tror jeg også det var for generelt alle. Heldigvis er vi klubben vant til at lave frivillig hjælp til andre arrangement for at tjene penge til klubben. Så det tog ikke lang tid at få vagtplanen fuld.

Det betød også vi kunne slappe lidt af – selvom det startede lidt kaotisk da gulvvasken fra om natten havde revet nogle af målstregerne af gulvet…

Til AaB og fremtidige arrangører så er opfordringen herfra – Start tidligt med planlægningen, og tag i mod den hjælp I kan få fra tidligere arrangører. Det giver en ro at have en at sparre med. Og så kan man altid selv tilføje og tilrette så det passer ind i eget set-up.

Tak endnu engang til Esbjerg Sharks

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.