Danmark – Estland 3-2 og panik før lukketid

Endelig en dansk sejr. 3-2 over Estland og dermed er Danmark videre til VM kvarten i en kamp, hvor Danmark måtte slide hårdt.

Første periode startede godt for Danmark, der var ro på bolden og der blev spillet fornuftigt rundt, og da esterne lod Emil Odfeldt stå lidt umarkeret i venstre side, så trak Rødovrespilleren frem og scorede et stærkt mål til 1-0 føring.

Danmark havde moment, og der var flere muligheder til 2-0, både ved Mikkel Skov og Jesper Roland, men i stedet kom den hårde udvisning mod Mathias Glass.

Stav mod ansigt giver 5 min, og i international sammenhæng, så er det en katastrofe. For på dette niveau er powerplay så stærke. at kampe kan blive afgjort her.

Hvem husker ikke en dansk VM kval kamp mod Østrig, hvor Danmark laver 5-6 mål i en østrigsk 5 min udvisning.

Der blev arbejdet hårdt i de 5 min fra dansk side, og på fantastisk energi og holdånd og et par gode redninger af fødselslaren i målet Mike Trolle, så overlevede Danmark, og kunne gå til pause foran 1-0.

Esterne kom højt op på banen fra starten af anden periode og pressede Danmark, og det blev en udfordring for det danske spil, der blev usammenhængende og nervøst. Esterne lugtede blod og trykkede til, og danske forsøg var sporadiske.

Men de største chancer kom til Danmark på to omstillinger, men hverken Jesper Roland eller Simon Lauridsen fik scoret og dermed bragt Danmark på 2-0, hvilket havde givet mere ro.

I stedet blev det 1-1 på en lidt smart men heldig scoring fra Estland og esterne fortsatte med at trykke på.

Stillingen holdt til sidste periode, hvor alt var åbent. Esterne fortsatte med samme energi, op og presse og stresse danskerne, som i perioder mest virkede som en groggy bokser, der tager imod slag igen og igen, men som lykkedes med at undgå de afgørende stød.

For esterne lagde et massivt tryk, hvilket 22 afslutninger mod mål bare i 3.periode viste.

Stik mod spil og chancer kom Danmark på 2-1, da Jesper Schmidt trykkede til langt ude fra, og backen med kanondrønet jublede sammen med resten af holdet, da kuglen satte oppe i nærmeste kryds via den estistke keepers arm.

Føringen holdt ikke længe, dårlige danske markeringer kostede 2-2 målet da esterne kunne spille bolden på tværs.

Det blev en estisk fejl der afgjorde kampen, en af Estlands bedste lagde an til skud, men får ikke kontrol på bolden, Emil Odefelt er over bolden, og sætter i fuld fart ned mod esternes mål. Anfører Mikkel Skov er trukket med og med en pasning til Skov, kan den danske anfører scorer til 3-2.

Stolperne er keeperens bedste ven, og Mike Trolle i målet fik da også hjælp af dem et par gange, størst var chancen for esterne på den her. Esterne blev ved og ved, men Danmark kæmpede heroisk og selv da esterne tog keeperen ud og spillede 6 mod 5, ja så holdt Danmark stand.

Solidt holdarbejde, og glade spillere da dommeren fløjtede kampen af.

Danmark – Estland 3-2 (1-0, 0-1, 2-1)
Skud: 15-42 (4-10, 4-10, 7-22)

Skal det med, at udover de 42 afslutninger på mål, ja så blokerer de danske spillere 22 skud ligeså!

Den stærke danske back Marko Krogsgaard blev skadet, og det ser ikke for godt ud er meldingen, i kampen blev Jannik Dalkvist sat ind på den post. Nu har Rødovreforwarden fået et par klubkampe som back, men han løste opgaven stærkt i VM kampen.

blog floorball dk-est wfc 2018

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.