Danmark – Norge 1-1

Det blev en trist omgang landskamp, da Danmark og Norge mødtes i Frederikshavn. De to herrehold skal til VM om mindre end 3 uger, og det var for begge den sidste testkamp inden netop VM.

DR sporten var på plads og sendte live via deres hjemmeside, og rammerne kunne ikke være meget bedre med en tætpakket hal med 600 tilskuere.

Gulvet var ligeså særdeles TV venligt, da der kun var håndbold og floorballstreger at forholde sig til.

Den floorballinteresserede, jo her var der masser af interesse i kampen, for der var taktiske elementer at holde øje med, og så var der spillet om de ledige pladser til VM truppen.

Men for den, der ikke lige har floorball i hjertet, ja der er en kamp der ender 1-1, ikke det fedeste, og nok var der fin intensitet på kampen, men chancer var der ikke mange af!

Dermed blev det en trist kamp for den almindelige tilskuer.

Det var landstræner Mikael Karlberg nok ret ligeglad med, det som var det vigtige for ham var primært to ting.

  1. At Danmark stod solidt defensivt og ikke gav mange chancer væk
  2. At Danmark skulle være skarpe på omstillinger

Nå ja, så var der lige det med hvem skal med til VM.

Danmark løste opgaven solidt defensivt, Norge havde svært at komme igennem til åbne muligheder, og Danmark havde tilløb til omstillinger, men dem var der ikke mange af.

De to mål kom i første periode, og først scorede Norges bedste Ole Mossin i undertal, hvilket ikke var godt, for danske powerplay skal helst give gode målmuligheder til Danmark!

Jannik Dalkvist fik en stor chance, da han meget frit foran mål skyder over, det på en godt set pasning fra bag mål af Rødovrekollegaen Andreas Kleczewski. Det kan ikke fortænkes at Dalkvist brænder, for Kleczewski er en notorisk afslutter, så at han laver pasninger  😉

Danmark fik udlignet ved unge Mathias Glass der var hurtig over en dårlig norsk tværpasning, med roligt overblik lægger han den under keeperen ved bageste stolpe, hvor bolden rammer stolpen og ryger retur til Glass der sætter den i mål til 1-1.

Med til udligningen er det løb Morten Handgaard laver for at trække den ene norske back væk.

Sidst i kampen havde Danmark den enkelte gode mulighed netop på en omstilling, da Sundsspilleren Simon Lauridsen sætter bolden på indersiden af stolpen.

Kampen endte 1-1 så skulle begge hold i overtid hvor det ikke lykkedes at score, så kampen blev afgjort på straffe, hvor Norge slutteligt var bedst.

Du kan se lidt interviews fra kampen her.

Danmark har en enkelt gang tidligere spillet 1-1, det var faktisk ligeså mod Norge, hvor Danmark med uafgjort ville gå i en VM semifinale. Det var hvad man kan kalde en særdeles resultatorienteret kamp, hvor Danmark intet ville. Heldigvis er der sket noget siden 2000.

En enkelt fra den kamp var med, nemlig den danske holdleder Helge Overgaard.

Danmark – Norge 1-1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
Skud: 12- 24 (4-5, 3-10, 8-9)
Danmark
Mathias Glass 1+0
Norge
Ole Mossin 1+0

Advertisements

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.