U19 landshold kvinder

I denne uge meldte forbundet ud hvilke trænere der vil være tilknyttet de forskellige regionshold på U15, U17 og U19.

Regionsholdene er næste skridt i forhold til samlingerne der var i det tidligere udviklingsprojekt.

Ideerne bag det er gode, og herfra et ønske om at samle meget brede trupper med spillere fra så mange klubber som det kan lade sig gøre, så det ikke kun bliver de samme der kommer afsted.

For ingen tvivl om det ikke kræver den store ledvogtereksamen at se hvilke spillere på U15 holdet der er de bedste her og nu.

Det som trænerne (også i klubberne) skal måles på, er hvor mange spillere der faktisk ender først og fremmest i ligaen og dernæst landsholdet.

Derfor det vigtige i at tænke bredt.

Herfra er det nogle interessante personer der brænder for sporten der er sat på til de forskellige hold.

Landshold
Jeg har i flere år agiteret for at forbundet igen skulle have et U19 landshold på damesiden, og i nyheden med oversigten over de forskellige trænere, ja her løftes sløret for at der kan komme et U19 landshold på spinde siden.

Men er der materiale til det, så mange spiller der vel ikke? Det er ret ligegyldigt i min optik, der skal være samme tilbud på tværs af kønnene! Så kan det være at det vurderes at landsholdet ikke har niveau til at deltage i VM sammenhæng!

Men hvis du ser på de hold der er med på højeste niveau i damesammenhæng herhjemme i Danmark, så er der en tyve spillere som er født år 2000 eller senere og dermed kan være med!

Så spillerne er der og rent udviklingsmæssigt så er det at have et U19 landshold et godt springbrædt til selve landsholdet.

I øst er der endnu ikke sat navne på hvem der får ansvaret for pigerne, mens det i vest er to kompetente i form af Annika Bengtsson og Søren Frederiksen.

Førstnævnte debuterede i VM sammenhæng som 16 årig og Frederiksen har arbejdet med de bedste spillere herhjemme via landsholdet, hvor han for 19 år siden fik sin første rolle med damelandsholdet.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.