Danskeren i verdens bedste liga

Den svenske liga er bare verdens stærkeste liga, og en enkelt dansker er at finde her, ja faktisk er Cecilia Di Nardo eneste dansker der spiller i den højeste liga.

Den svenske sæson er startet, og Malmøklubben som Di Nardo spiller for har tabte den første kamp med 4-6, hvor det blev til en enkelt assist for nordjyden.

Jeg fik en snak med Cecilia Di Nardo om den kommende sæson, så læs med.

Du skal i gang med din tredje sæson i Malmø, hvor ser du at du har udviklet dig de seneste to sæsoner?
Jeg synes det var let at se min udvikling gennem min første sæson. Den største forskel var at jeg kom i en rigtig god form, så mit spil blev meget bedre. Optakten til min anden sæson var rigtig god, jeg producerede meget i træningskampene og turneringerne. Men 14 dage før sæsonstart laver jeg et vrid i mit knæ. Så det var pause, genoptræning og jeg blev egentlig lidt bange for at gå i nærkampe – det slog mig tilbage til 0 følte jeg. Jeg spillede egentlig en hel sæson på en skade og fik så en mindre knæoperation efter sæsonen. Det har selvfølgelig givet en hård start på optakten til denne sæson – men jeg har i denne sæson meget bedre forudsætninger for at spille godt, end jeg havde forrige sæson.

Malmø har været i slutspil de sidste to sæsoner, hvad er ambitionen for denne sæson for klubben?
Der har været nogle udskiftninger på holdet – vi har fået nogle dygtige spillere til, som allerede producerer fremad. Målet er at komme i en semifinale, selvfølgelig fordi vi skal forbedre resultatet fra de to foregående sæson – men specielt nu hvor holdet virker stærkere.

Hvad er forudsætningerne for, at en dansk spiller kan være med i den bedste liga i verden?
Jeg tror der er flere ting der spiller ind. Først og fremmest skal du have de kvaliteter på floorballbanen de søger. Teknikken og spilforståelsen er meget vigtig. Derefter leder de selvfølgelig efter en eller anden spidskompetence at styrke holdet med. Det er vigtigt du selv kender den og udvikler dig på det område.
Når du er dansker og skal til en klub for et par sæsoner, så skal man ikke være ligeså god som alle andre spillere, du skal være bedre – ellers kan de ligeså godt vælge en juniorspiller at udvikle.
Til sidst skal hovedet være med. De har en hel anden træningskultur i Sverige end vi har i Danmark. Du skal være villig til at gå det ekstra for at være med. Kondition og styrke er forudsætningerne for at deltage – er du ikke villig til at give den en skalle på de områder, så er talentet ligegyldig for dem. Jeg er i Malmø 5 gange om ugen – dvs. der er mange sociale arrangementer i Danmark jeg fravælger. Min sommerferie og juleferie er altid planlagt efter floorball og hvad min træner godkender.

Hvis du skulle give et godt råd til danske pigespillere med ambitioner, hvad ville det så være for at blive bedre?
Forsøg altid at blive bedre til at alt du gør. Find nogle spidskompetencer hos dig selv og udvikle dem.
Og sørg for at have det sjovt når du spiller – jeg har erfaret at det hele går meget bedre så 😉

Hvad er den store forskel på den bedste danske række og den bedste svenske?
Jeg synes den helt store forskel er træningsmængden.

Hvad har imponeret og overrasket dig mest ved at spille i Sverige?
Jeg er meget imponeret over deres engagement. Deres træningskultur er hel unik.
Desuden synes jeg alt omkring holdet og klubben er meget professionelt, det giver nogle gode forudsætninger for at præstere.

Stats for Cecilia Di Nardo i svenske Malmø

kampe mål ass pts udv
2017/18 22 14 9 23 4
2016/17 26 25 11 36 6

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.