Landsholdsprofilen MaCcabe

Daniel MacCabe er på det danske landshold og sidste sæson tog han skiftet fra Benløse til svenske Malmø.

Det fik vi en snak om, så læs med her.

Første sæson er afsluttet i Sverige hvor du spillede i Malmø i rækken under SSL, hvad gjorde du valgte Sverige og Malmø?

Valget var egenligt ganske enkelt. Jeg ville prøve kræfter af på et højere niveau end den danske liga. Valget stod egentligt mellem Malmø og Höllviken grundet afstanden frem og tilbage fra Kbh. Benløse har jo et samarbejdsforhold med Höllviken, og jeg var tit i dialog med Hagbart om at komme derover til en prøvetræning, men det blev aldrig rigtigt til noget desværre. Før DM-finalen havde jeg derfor besluttet mig for at prøve chancen i Malmø og tog derover til et par prøvetræninger, og folk virkede meget interesseret i mig. Det virkede som om de havde brugt meget tid på at scoute mig og set videoer af mig, hvilket gjorde det meget nemt at skrive under med dem. Derudover var det en fantastisk gruppe af spillere, vi havde fået samlet det år, så jeg kunne mærke niveauet var højt, hvilket var det jeg havde efterspurgt.

Fra profil i den danske liga til en ny liga i et andet land, hvad har været de store forskelle, både i træning og kamp?

En af de største forskelle har været at jeg ikke har skulle fungere som en leder på og udenfor banen. En rolle som er lidt uvant for mig, men en rolle som jeg accepterede. Det betød at jeg kunne fokusere mere på udvikling.
Der er også stor forskel på kampene og træningen. Træningen er først og fremmest meget mere detaljeret og der er fokus på hvem ens kommende modstander er. Træneren tilpasser øvelser til den kommende modstander, og øvelserne er stort set altid designet så alle spillere er i bevægelse.
Kampene er sjovere. Det skyldes at alle kan slå alle. Vi slog blandt andet karlstad 2 gange, Visby 2 gange (hvis jeg husker rigtigt), Lindås 1 gang og var tæt på at slå kalmarsund. Det gør det meget mere interessant! Derudover er interessen for floorball bare meget større i Sverige, hvilket betyder at man gør mere ud af kampene og at der er langt flere tilskuerer. Jeg spillede blandt andet foran 1100 tilskuerer Visby, 6-700 tilskuerer i Warberg og det samme i kalmarsund. Virkelig fede oplevelser!

For dig selv personligt, hvordan så du din egen sæson og hvordan gik det for Malmø?

Personligt gik det rigtigt godt. Jeg overgik mine egne forventninger. Jeg havde forventet en rolle i 3-kæden, men blev hurtigt rykket op i 2 kæden og senere 1 kæden. Det har været en fornøjelse at spille sammen med så dygtige spillere og mod spillere som Kim Nilsson, Adam Colling osv.
Pointmæssigt blev det ikke rigtigt min sæson, men jeg var den spiller med bedst +/- i løbet sæson, så ja det var en rigtigt fin sæson for mig.

I Malmø havde vi også en rigtig fin sæson, vi sluttede 8’er i den stærkeste allsvenskan hidtil.

I Den danske liga har en del klubber efterhånden med succes løftet U17 og U19 spillere op på 1.holdet, hvordan er det i Sverige og Malmø?

Forskellen er at der er langt flere ældre spillere i Sverige, og det synes jeg er fedt og håber at flere ældre spillere derhjemme forsætter med at spille. Det giver bare en anden dynamik. Men når det er sagt, respekterer jeg også at der er andre ting i livet som er vigtigere end floorball.

Nu er du klubløs, og hvad gør du har truffet dette valg?

Rent teoretisk er jeg ikke klubløs, da jeg skrev under på en 2-årig aftale med Malmø. Heldigvis forstod de mine drømme om at studere udenlands, og accepterede dette. Dette betyder også at når jeg kommer hjem i start februar, at jeg skal finde tørne ud for en anden klub højst sandsynligt, da der kun vil være en måned tilbage af den svenske turnering. Jeg har fået et par henvendelser, men er stadig ikke afklaret med hvad jeg gør..

Floorball downunder, har du fået spillet dernede?

Jeg har ikke haft tiden til at spille hernede, desværre. Men jeg har været i kontakt med Brisbane-klubben, og jeg skal højst sandsynligt til træning en gang i næste uge 😉

Nu er der VM til december, ser vi MacCabe med i den danske trup?

Det kan være min lillebror kan repræsentere efternavnet i Prag. Der bliver højst sandsynligt ingen Daniel Mac Cabe i den danske VM-trup, men jeg er sikker på drengene vil gøre deres bedste for at forsætter udviklingen af dansk floorball. Jeg er dog stolt over at have repræsenteret Danmark ved de sidste slutrunder, hvor vi har opnået noget stort.

Fremtiden, hvad er dine tanker om det floorballmæssigt?

Jeg vil tage en sæson ad gangen. Livet bliver seriøst efter sommeren med kanditat og studiejob, så vi må se om der bliver plads til floorball – men det er min intention. Jeg ville rigtigt gerne tilbage til Malmø på et tidspunkt, for jeg havde virkelig en god tid der 👌🏼👌🏼

 

Advertisements

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.