Rødovres nye træner

Jeg fik en lille snak med den nye træner for Rødovre, og dermed har alle ligaklubberne deres trænere på plads til den kommende sæson.

Det er altid interessant med trænere der kommer udefra som har et lidt andet blik på tingene og kan se spillerne i nye roller.

Så det bliver spændende at følge Rødovre.

 

Du har været i norsk og schweizisk floorball, hvordan var oplevelsen der og hvad gjorde du valgte at tage af sted

Mina två år i Schweiz var helt fantastiska. Klubben jag spelade i heter Verbano Unihockey och ligger i den italienska delen av Schweiz. De har fina berg, palmer, massvis med sjöar och varmare klimat som är mer likt Italien än de tyska delarna av Schweiz. Jag fick vara med om en resa med klubben som tog dem upp i seriesystemet och etablerade dem som en solid NLB-klubb.
I Norge kom jag till Greåker som är en av de mest meriterade klubbarna i landet men som vid den tiden inte hade vunnit guld sedan 2009. Nu lyckades vi få allt på plats och vann guldet tillslut vilket kändes fantastiskt kul. Jag hade turen att komma till en väldigt bra grupp med en bra mix av unga och äldre spelare vilket gjorde att detta året blev vårt.

Hvor I sverige har du fået din floorballopdragelse

I Sverige kommer jag ursprungligen från Oskarshamn i sydöstra Sverige. Laget heter Craftstaden IBK och spelar idag i Allsvenskan Södra. Det är en fantastisk klubb att fostras i och har många i klubben att tacka för de kompetenser man har idag. När jag blev äldre lämnade jag Craftstaden för att spela i FBC Kalmarsund i 4 säsonger. De gick äntligen upp till högstaligan SSL i år. De har försökt att satsa under många år att ta klivet från Allsvenskan och misslyckats men nu gick det hela vägen.

Som træner, hvordan vil du beskrive dig selv

Jag har haft turen att ha många olika tränare under min karriär. Alla har varit väldigt olika vilket gör att jag kan plocka de kompetenser jag har uppskattat och försökt bygga upp min egna identitet. Som tränare är jag ganska analytisk och jag skulle säga att det viktiga för mig är att ha ett stall med kreativa spelare som vågar utmana och som känner att de får ut sin fulla potential. Många tränare gör det ibland för avancerat och jag tror man vinner i längden på att ha fler matchvinnare än försvarsuppställningar.

Hvad gjorde du endte i Rødovre og dansk floorball

Klubben är en väletablerad klubb i Danmark som vill ta ett extra steg nu. De har en styrelse som gett ett familjärt och professionellt intryck och jag känner att den sportsliga utmaningen lockar. Dessutom har jag alltid gillat Köpenhamn som stad och när möjligheten kom upp så var det inte mycket att tveka på.

Hvad er dit kendskab til dansk floorball

Jag har egentligen ganska dålig kännedom om den danska ligan i sig. Jag är en innebandynörd i grunden så jag har sett Danmark i VM och sett när de överraskat senaste åren. Minns jag inte helt fel så såg jag Danmark på plats 5 på världsrankingen efter top 4-nationerna. Nu är det en tuff plats att ha då Tyskland, Lettland och Norge säkert menar att de borde ha plats 5 men kan jag dra mitt lilla strå till stacken i att föra Dansk innebandy i rätt riktning så blir jag väldigt glad.

Hvilke forventninger har du til den kommende sæson i Rødovre

Jag blev sent klar för klubben så första tiden nu kommer handla mycket om att bli bekant med alla spelare och se hur vi ligger till. När det väl är slutspel så kommer vi garanterat vara att räkna med och jag tror alla förstår att vi inte går in för att spela bronsmatch igen. Jag kommer sätta min prägel på laget med kreativitet men samtidigt se till att vi har en stark grund att stå på när det blåser som mest. Jag kan tänka mig att dansk floorball är lite mindre taktisk än den svenska och jag kommer se till att implementera de viktiga bitar som kan föra klubben ett extra steg framåt. Om allt detta räcker för att gå hela vägen återstår att se.

bold liga

 

 

Advertisements

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.