Mathias Glass

Mon ikke der sidder mange en træner og funderer over, hvad er det som gør Mathias Glass god, hvad er det han har trænet på, eller er han på et naturtalent?

Først og fremmest, du kan komme et stykke på et talent, men skal du være god, og skal du levere en udvikling som Mathias Glass der ender med en fantastisk sidste sæson, så kommer du dertil ved hårdt arbejde!

Men derfra til at tro det skal være hårdt arbejde at komme til træningerne for spillerne i ungdomsårgangene, der tager en del trænere fejjl.

Børn kommer til floorball, for at spille floorball.

Jeg undres stadig over de træner der bruger træningstid på at lade spillerne løbe rundt til opvarmning. Tag bold og stav med i dette! Der er masser af øvelser med bold og stav hvor du får sved på panden.

Som træner er der to ting du skal gøre igen og igen, når du har med børn og unge at gøre.

Ros
Anderkendelse

Glem det at råbe af spillere og skælde dem ud, det er der ingen der har lyst til, nej ros dem og giv dem anerkendelse.

Træneren
En af de trænere der haft størst indflydelse på Mathias Glass udvikling, er faktisk holdkammeraten David de Fries. de spiller sammen på Benløses 1.hold, men de Fries var træner for Mathias Glass i de yngre år, og jeg spurgte ham lidt om hvad er det, som I har arbejdet med i træningerne.

Jeg overtog holdet hvor Mathias Glass var en del af tilbage i 2011.

I starten var han faktisk back på vores hold, hvilket han var dygtig til, men som jeg ser det, er det to faktorer der spiller ind udover Mathias eget talent.

Klubtræningen og hjemmetræningen.

I klubregi gik de fra lille bane til stor bane da jeg overtog dem og vi begyndte at træne tre gange om ugen, men vi fastholdt ofte at spille 1v1, 2v2 og 3v3 på lille bane og arbejdede med de individuelle færdigheder samt pasninger.

Meget af træningen har været det basale, dvs skud fra stående, skud i løb og mange øvelser hvor der var så meget bold involveret som muligt. Det for at have pasninger, modtagelser og afslutninger arbejdet godt ind, så kan det taktiske komme senere.

Kombinationen af klubtræningen, og det at han har lagt timer derhjemme det giver pote. At det så er kombineret med der sidder et klogt hoved på ham og han går ind til træningerne med en ydmyghed, det er nøglen til succes.

Som spillerne er blevet ældre har vi lagt specielt løbe/fysisk træning ind før træning, for at løfte deres fysik, og her er Mathias Glass ikke den spiller der snyder. Han tager det alvorligt, og vil det.

På hjemmefronten har der været hjælp at hente, for uden at have styr på kost og mange andre ting, så er det svært, så det at have solid opbakning hjemmefra det er vigtigt.

På den måde er det ikke overraskende for mig at han er blevet så dygtig.

Nul mål
I en enkelt kamp i den afsluttende sæson gik Mathias Glass fra banen uden at have scoret, nemlig kampen mod Copenhagen, hvor det blev til en enkelt assist dog. Jeg spurgte daværende Copenhagentræner Tony Taijala om den kamp

I Jeres 4-9 nederlag holder i faktisk Glass fra at score, kan du huske hvorfor det lykkedes Jer at gøre dette, var der fokus på at hole ham væk fra chancer?
man behöver ikke snacka om honom längre utan spelarna vet vad han kan göra om man ger han en millimeter, jag kan dock huske fra den kampen att Parbo (som spelade center i denna kamp) var riktigt god på att ta ham väck, så det gjorde säkert forskel att han möte en skicklig spelare i slottet som Parbo.

Hvad gør ham god, set med trænerøjne og endelig, set med din svenske trænerøjne, er han klar til at spille bedste række i Sverige!
Han är god på det mesta, men har spetskompetens i sina avslut. som sagt ger ham honom 1 millimeter så sätter han skottet på mål minst.

Jag tror alltid Glass kommer vara en sådan spelare som är som bäst och kan spilla hur högt upp som helst..SÅ LÄNGE man spelar honom med spelare som kan sätta honom i avslutsläge med goda passningar. Jag tycker han påminner om Christoffer Andersson i Höllviken, samma typ av spelare.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.