U17 Final4

Semifinale 1
Benløse – Frederikshavn 1-7 (1-3, 0-1, 0-3)
Benløse
Nikolaj Brixager 1+0
Frederikshavn
Jonas Nordheim 1+0, Søren Bjerregaard 3+0, Victor Gade 0+2, Malte Mikkelsen 1+0, Magnus Nyeng 1+0, Niklas Andersen 1+1, Nikolaj Hørby 0+1

Benløse og Frederikshavn hed den første semifinale, det er en klassisk DM finale konstellation, men i år blev det i semi de to hold mødte hinanden.

På papiret var Benløse favoritter, med en stribe profiler der allerede har markeret sig på liganiveau, så var det Benløse der nok lå til at booke en finaleplads.

Men Frederikshavn bød særdeles godt op til dans, og de matchede til fulde Benløse, der på dagen virkede uden fart og uden ide i deres spil. Frederikshavn derimod spillede med gejst og fart og det blev belønnet.

Ofte i slutspil i U17 og U20 vil der være spillere på holdene som er vant til ligatempo, og kunsten er at få dem til at fungere som en del af et hold, frem for at de andre spillere blot giver bolden til de gode spillere, og ser på hvad de kan finde på.

Jonas Nordheim åbnede med den første vigtige scoring, han var den bedste spiller i slutspillet, og da Benløse fik en udvisning, slog Frederikshavn til ved backen Søren Bjerregaard, der ligeså spillede stærkt i weekenden.

Nikolaj Brixager er ligeså en stærk back, han bragte Benløse på 1-2 inden Malte Mikkelsen øgede til 1-3.

Nede med 1-3 er ingen katastrofe, og Benløse fik muligheden til at komme igen, men deres første powerplay i kampen blev ikke udnyttet, og i stedet får Benløse en udvisning, og det powerplay udnytter Frederikshavn til 1-4.

Det var reelt momentet der afgjorde kampen, om end Benløse kæmpede for at komme igen, men Frederikshavn spillede klogt og da Benløse satsede med at tage keeperen ud, så gav det desværre for Benløse ikke pote og Frederikshavn øgede.

Slutteligt blev det 1-7, og Frederikshavn i semifinalen foran 300 tilskuere.

Se nogle highlights her

Semifinale 2
Strandby/Elling – Rødovre 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)
Strandby
Jacob Risager 1+2, Noa Læsø 1+0, Oscar Kusk 1+0
Rødovre
Rasmus Schjerlund 1+0, Daniel Mathiesen 1+0, Andre Stich 0+1
Det blev en særdeles tæt affære, hvor begge hold var opsatte på at gå i finalen.

Yngste spiller åbnede ballet da 14 årige Noa Læsø scorede til 1-0, assisteret af en anden 14 årig, nemlig Jacob Risager, to spillere der gjorde det godt i weekenden.

Rødovre fik ar bejdet sig ind i kampen igen, anført af specielt Rasmus Schjerlund der knoklede på i hele weekenden og tog meget ansvar.

Men Strandby havde to stærke esser, Emil Kajgaard som Rødovre aldrig helt fik styr på og som hele tiden var med i meget farligt, og så havde de en stærk keeper i Casper Eiersted, som igen leverede på højt niveau.

Rødovre havde tre kæder at gøre godt med mod Strandbys to kæder, men Rødovre fik aldrig helt lagt det pres på Strandby, der kunne have givet pote sidst i kampen.

Rødovre kom foran med 1-2 da Daniel Mathiessen efter 25 min scorede.

Det blev en udvisning der bragte udligningen, hidtil i kampen havde ingen af holdene udnyttet deres powerplays, men denne gang lykkedes det for Strandby og så stod den 2-2 efter 1,31 af den sidste periode.

Så blev det nervøst for begge hold, der gerne ville og som begge investerede masser af energi og da Rødovre blev ramt af en 5 min udvisning, så var kampen nok afgjort.

Men en heroisk indsats af Rødovre gjorde de overlevede og kampen skulle så i overtid.

Her blev det igen en udvisning der blev afgørende, og denne gang svigtede Strandby igen ikke i deres powerplay og de gik i finalen med 3-2 efter en særdeles tæt semifinale.

Se nogle highlights her

DM Bronze
Benløse – Rødovre 5-3 (1-1, 2-2, 2-0)
Benløse

Mathias Glass 2+3, Nikolaj Brixager 1+2, Benjamin Sørensen 1+0, Mikkel Christensen 1+0
Rødovre
Jonas Hvid 1+0, Rasmus Mynster 1+0, Rasmus Schjerlund 1+1, August Mathiassen 0+1

Det var vel to slukørede mandskaber der skulle spille om bronzen, begge havde nok set muligheden for en finaleplads, men begge mandskaber havde fundet gejst og energi frem, og stor ros til Rødovre for virkelig at levere en stor kamp, trods det at de ender med at tabe 5-3.

For Rødovre leverede en fornem præstation og de troede op det. Det blev belønnet med 0-1 føring ved Jonas Hvid, og havde de nu kunnet holde den føring i længere tid, så havde Benløse måske begyndt at blive nervøse.

I stedet viste Mathias Glass og Nikolaj Brixager deres høje klasse og de stod bag de næste mål kort efter, og igen i anden periode så stod den 2-1 efter 26 min af kampen.

Rødovre havde nu deres momentum i kampen, de kom på 2-2 blot 19 sekunder senere ved kaptajn Mynster og da Rasmus Schjerlund scorede til 2-3, lurede en Rødovre overraskelse.

Men igen skulle en udvisning koste for Rødovre, Benløse var skarpe og kvitterede til 3-3 inden de sidste 20 min af kampen.

Her viste Benløses ligaspillere klasse og Rødovre ville gerne, men havde det svært mod Benløse der spillede klogt da de kom på 4-3, og målet til 5-3 i tiden 56.50 afgjorde kampen.

Stor ros til Rødovre at spille to flotte kampe og virkelig tro på muligheden.

Der er flere dygtige spillere på holdet og det er bare at klø på til træning og gå efter mere spilletid næste sæson på ligaholdet!

Tillykke til Benløse, det er 6.år i streg de tager en medalje med hjem til klubben i U17 regi, og i de seneste 10 sæsoner, har de gjort det 8 gange. Klasse.

Se nogle af highlights her

Finalen

Frederikshavn – Strandby 5-1 (0-0, 2-1, 3-0)
Frederikshavn
Magnus Nyeng 2+0, Jonas Nordheim 1+1, Malte Mikkelsen 1+0, Sebastian Nørgaard 1+0, Niklas Andersen 0+2, Steffen Jacobsen 0+1
Strandby
Jacob Risager 1+0, Heino Lunneman 0+1

Et lokalopgør i en DM finale, kan det være bedre. Frederiskhavn mod Strandby/Elling, og havde det nu været hjemme i Nordjylland de havde spillet, så havde der nok været fuldt hus.

Nu var der faktisk rigtig mange tilskuere til alle kampene i Final4, så ros til Benløse som arrangør.

Det blev en nervøs finale, ingen af holdene skulle prøve for meget og vel vidende at første mål kunne være afgørende, så var der nerver på.

Det blev Frederikshavn der åbnede kampen, efter en første periode uden mål scorede Magnus Nyeng til 1-0 og det tog en god portion arbejdskraft fra Strandby at komme igen, men de fik udlignet til 1-1 ved Jens Risager, der var god og arbejdede hårdt.

Det var en stakket frist, for farlige Jonas Nordheim scorede 37 sekunder senere til 2-1, som var stillingen inden de sidste 20 min af DM finalen.

Strandby var ved at være trætte, to kæder der havde arbejdet stenhårdt, mod Frederikshavn der havde flere spillere at gøre godt med, så begyndte tiden at rinde ud for Strandby, og med målet til 3-1 efter 52 min af Malte Mikkelsen, begyndte det at se svært ud.

Strandby fik en livline med en udvisning til Frederikshavn, men de fik ikke udnyttet deres powerplay, og i stedet kunne Frederikshavn i slutfasen øge til 4-1 og 5-1.

Et flot og fortjent DM guld til Frederikshavn, men ligeså et flot final4 som Strandby/Elling leverede og de tog deres første DM medalje i ungdom nogensinde, det kan de godt være stolte af deroppe.

Begge hold har mange dygtige spillere, som bliver spændende at følge de kommende sæsoner, en del kan faktisk spiller U17 igen næste sæson, og næste sæson…

Se nogle af highligts her

floorball-25

 

 

 

Advertisements

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.