Floorball og 30x15m

Håndbold er stort på Island, landet har været i en OL finale på herresiden og de har leveret stribevis af spillere til topklubber i håndbold rundt om i Europa.

Pudsigt nok udbydes håndbold kun 1/3 af de steder hvor der ligeså udbydes basketball på Island!

Nuvel basket gør det faktisk fremragende på Island, men alligevel!

Årsagen til at basket udbydes til langt flere skal ses i banestørrelsen.

Basket kræver en bane på 30x15m og håndbold 40x20m.

Hvad har det med floorball at gøre, jo du har nok fanget hvor jeg vil hen, nemlig at floorball meget seriøst skal overveje at udvikle en version af spillet der spilles på 30x15m.

Hold nu op, rigtig floorball spilles da 40x20m, stop lige de tosserier!

Det er rigtige at i de nordiske lande og i mange af de østeuropæiske lande er der haller der har målene til håndbold!

Men resten af verden, der er haller af denne størrelse et særdeles sjældent syn.

I 2016 var jeg i Singapore, Sydafrika og Uruguay og lave floorballseminarer.

Mit enkle ønske var blot at have en hal 40x20m, ingen af de tre steder kunne det opfyldes bare sådan lige, og vi spillede på en bane til basket!

I 2017 var jeg i Dublin, hvor der er bygget et National center for sports, og her havde de en stor hal, som nok kunne have en 40x20m bane på langs, men hallen var bygget til at der kunne være 3 basket baner på tværs, en bane til 40x20m, glem det!

Floorball spillet på en bane 40x20m, skal stadig spilles, men skal floorball have et globalt gennembrud, så kræver det at der findes en version der hedder 30x15m!

Hvis de ser på de seneste VM i håndbold, så er stort set alle lande der deltager fra Europa, og de hold der er med som ikke er fra Europa, ja de spiller en birolle, undtaget hvis der er importeret Europæiske spillere.

Ser du på VM i basket og volley, så er det en helt anden historie, så er der tale om VM med hold fra forskellige verdensrolle som ikke kun er sports turister.

Faktisk er det meget enkelt, spil 4v4 og med en keeper på hvert, lad der være lidt mindre afstand mellem målet og bagbanden, og overvej at droppe det store målfelt, så enkelt er det. Det kræver ikke meget at ændre!

Advertisements

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.