Afsluttende ord om VM kval

Jens Ørhøj der havde ansvaret for landsholdet ved VM i 2016 gjorde sig disse tanker efter sidstedagen i VM kvalen.

Top 5 Facts fra WFCQ 4/2
* Storbritannien hentede fra morgenen sin første sejr i en VM-kvalifikation nogensinde. Sejren blev på 7-4 over Østrig, der dermed gentog sin dårlige sidste dag fra de seneste to kval’er – hvor Danmark var modstander.
* Danmark var tæt på sejren i gruppefinalen mod Norge. 1-3 blev vendt til 6-5 føring med ti minutter igen, men Norge svarer igen til 6-7 sejr. Lukas Eldholm og Mathias Glass viste godt blik for hinanden.
* Polen skulle vinde med fire mod Holland for at indløse VM-billet. Først 5 minutter før tid sikrede topscorer Antoniak afgørelsen til 6-2. Interessant nok forsøgte Holland at blande sig ekstra i VM-afgørelsen, da de tog målmanden ud til sidst.
* Med Polens gevinst var Spaniens fokus rettet mod Tysklands kamp mod Frankrig. Vores naboer mod syd skulle vinde med 14 mål for at passere Spaniens målscore. Det gik trægt med 5-2 efter første periode og 9-2 efter anden. Så kom der hul på det, men der manglede stadig to mål ved 15-3, da Böttcher blev udvist. Tyskerne havde dog viljen og med målmanden ude, fik de med to mål til 17-3 sikret VM-billetten. Drama!!
* I mine øjne blev de ti europæiske billetter tildelt til de rigtige hold, men Spanien må sidde tilbage med en så ærgerlig følelse efter at ende 1 mål efter Polen og på færre scorede mål end Tyskland.

Nu mangler Canada og USA at afgøre, hvem der får den sidste plads til VM i Prag.

Lodtrækningen i marts får dermed følgende seedning:
1-4: Finland, Sverige, Schweiz, Tjekkiet
5-8: Danmark, Norge, Letland, Tyskland —
9-12: Estland, Slovakiet, USA/Canada, Australien
13-16: Polen, Japan, Singapore, Thailand

Advertisements

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.