Afsluttende ord om VM kval

Leave a comment

04/02/2018 by Steen Houman

Jens Ørhøj der havde ansvaret for landsholdet ved VM i 2016 gjorde sig disse tanker efter sidstedagen i VM kvalen.

Top 5 Facts fra WFCQ 4/2
* Storbritannien hentede fra morgenen sin første sejr i en VM-kvalifikation nogensinde. Sejren blev på 7-4 over Østrig, der dermed gentog sin dårlige sidste dag fra de seneste to kval’er – hvor Danmark var modstander.
* Danmark var tæt på sejren i gruppefinalen mod Norge. 1-3 blev vendt til 6-5 føring med ti minutter igen, men Norge svarer igen til 6-7 sejr. Lukas Eldholm og Mathias Glass viste godt blik for hinanden.
* Polen skulle vinde med fire mod Holland for at indløse VM-billet. Først 5 minutter før tid sikrede topscorer Antoniak afgørelsen til 6-2. Interessant nok forsøgte Holland at blande sig ekstra i VM-afgørelsen, da de tog målmanden ud til sidst.
* Med Polens gevinst var Spaniens fokus rettet mod Tysklands kamp mod Frankrig. Vores naboer mod syd skulle vinde med 14 mål for at passere Spaniens målscore. Det gik trægt med 5-2 efter første periode og 9-2 efter anden. Så kom der hul på det, men der manglede stadig to mål ved 15-3, da Böttcher blev udvist. Tyskerne havde dog viljen og med målmanden ude, fik de med to mål til 17-3 sikret VM-billetten. Drama!!
* I mine øjne blev de ti europæiske billetter tildelt til de rigtige hold, men Spanien må sidde tilbage med en så ærgerlig følelse efter at ende 1 mål efter Polen og på færre scorede mål end Tyskland.

Nu mangler Canada og USA at afgøre, hvem der får den sidste plads til VM i Prag.

Lodtrækningen i marts får dermed følgende seedning:
1-4: Finland, Sverige, Schweiz, Tjekkiet
5-8: Danmark, Norge, Letland, Tyskland —
9-12: Estland, Slovakiet, USA/Canada, Australien
13-16: Polen, Japan, Singapore, Thailand

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogstats

  • 759,588 hits

Oversigt

%d bloggers like this: