Danmark klar til VM

Det blev en dansk 6-3 sejr over Spanien, og dermed er Danmark kvalificeret til VM.

Tillykke.

For både Spanien og Danmark kunne en sejr sende dem til VM, så for Spanien var det deres mest vigtige kamp i floorball i mange år.

Det var deres mulighed, omend de med det nederlag stadig havde muligheden for at komme med som en af de bedste tre’ere.

Danmark tog grebet om kampen og Spanien måtte se sig spille på Danmark præmiser, men stik mod spil, så kom Spanien frem til en stor chance på en 2-1 mulighed, men dårlig udnyttet.

Det var første advarsel, men ligeså et signal om at landene under den europæiske mellemklasse er blevet klart bedre.

Spaniens åbningsmål til 0-1 kom ellers efter et godt ryk af Frederik Kobberup, men boldtabet koster og vupti lidt heldigt kommer Spanien foran 0-1.

Ikke helt fortjent, men Danmark kløede på med 3 kæder og specielt 3.kæden var aktiv, og igen med stor bevægelighed som her hvor en dansk back er helt fremme, men Danmark fik endnu en spand koldt vand i hovedet og kom bagud 0-2 på en ny omstilling.

Nede 0-2, var et drømmescenarie for et hårdtarbejdende spansk hold, men Danmark, ja holdet gik ikke i panik, de spillede roligt og med autoritet og Danmark fortsatte med at skabe muligheder.

Et eksempel på spillerne turde, var da backen fra 3.kæden Mathias Bust tog dette ryk. Unge Bust spillede igen i dag en stor kamp.

Simon Lauridsen blev spilleren med det forløsende mål til 1-2, og det var et klassemål, hvor alle tre forwards viser højt niveau og hvor Mikkel Skov bare venter på Lauridsen trækker sig fri og bom en et flot mål, og da Lukas Eldholm viser sine individuelle kvaliterer få sekunder senere, ja så var Danmark på 2-2.

På 23 sekunder moste Danmark Spaniens drømme og Danmark kløede på og igen var det backen Bust der var nær ved 3-2 målet.

2-2 efter første periode var der nok ikke mange der havde tippet, men Danmark stressede ikke trods nede 0-2 og kørte videre med tålmodighed og chancerne kom.

I anden periode kørte Danmark videre, alle tre kæder arbejdede og skabte chancer, og de danske backer var meget involveret offensivt, godt at se.

Spanien var på hælene, men de kæmpede godt og vidste de skulle have tålmodighed og vente på de omstillinger der kom, men Danmark skabte mere og bolden blev spillet rundt og det danske 3-2 mål, var igen af høj klasse fra Mikkel Skov, se med her,

Da Jesper Schmidt kort efter får alt for meget tid, ja så sætter han kuglen i nettet til 4-2.

Spanien fik skabt lidt spænding da de med et frislag kommer på 4-3, men Danmark svarer hurtigt igen ved Mathias Glass der igen var god, som satte 5-3 målet.

Det var stillingen inden de sidste tyve min af kampen, Spanien ville gerne, men Danmark holdt kampen i et jerngreb og tillod kun meget lidt til Spanien.

Afgørelsen kom i power play, og så var den VM billet sikret.

Danmark kørte på med 3 kæder og Danmark viste kvalitet i alle tre kæder. Særkt at se et hold der ikke gik i panik, glem ikke at 14 af spillerne er højst 22 år, det var en stærk disciplineret indsats fra dansk side.

STÆRKT

Danmark – Spanien 6-3 (2-2, 3-1, 1-0)
Skud: 32-16 (14-9, 13-5, 5-2)
Mikkel Skov 2+0, Lukas Eldholm 1+1, Simon Lauridsen 1+1, Jesper Roland 0+2, Andreas Glad 0+2, Jesper Schmidt 1+0, Mathias Glass 1+0

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.