Danmark – Østrig 6-3

Danmark var klasser bedre end Østrig, men to ting spillede ind i kampen.

Det er et meget ungt hold Danmark stiller med, og spillerne er endnu ikke spillet sammen
Østrig kæmpede faktisk ganske fornuftigt med et defensivt udgangspunkt og satsede på omstillinger.

Et realistisk bud på en sejr, ville være at vinde med over 10 mål, det er den niveauforskel der skal være på Danmark og Østrig.

Men det blev en langt mere tæt kamp end hvad de fleste nok havde forventet.

For landstræner Mikael Karlberg var sejren selvfølgelig vigtig, men mere centralt er det at skulle spille en trup sammen, som om 10 måneder skal til VM, regner vi alle med.

Der er mange nye spillere i truppen, havde du fået fortalt, at Simon Lauridsen fra Sunds og Jesper Schmidt fra Frederikshavn ville starte i den danske første kæde for et år siden, havde de fleste nok tænkt, ah klap lige hesten.

Men det er to drenge der virkelig har arbejdet for det.

Danmark kørte på med tre kæder, og Danmark var i spilkontrol, mens Østrig måtte løbe mange meter for at dække af, pasningerne kørte fint, men de kørte måske også for fint, lidt mere direkte spil ville have været fint og lidt flere afslutninger udefra ligeså.

Men afgørende er det at få spillerne i en ung trup med mange debutanter, til at spille sammen i en højere enhed.

Jeg er ikke i tvivl om at Danmark vil blive bedre i næste kamp, og ikke mindst mere skarpe, for Østrig fik ganske enkelt for enkle mål og kom til for mange muligheder.

Det er et hold, som Danmark gerne skal holde nede på langt færre scoringer end de mål de fik.

Danmark cruisede en sikker føring frem til 3-0 på 2 mål af Frederik Kobberup der var rigtig god for Danmark, inden Østrig på et dansk boldtab midt på banen i periodens sidste minut, fik vendt spillet og susede ned og satte et fint mål, og kort efter var de faktisk fremme til en god afslutning der kunne have givet mål, men de Fries på mål sad rigtig placeret.

McCabe øgede til 4-1 da Danmark endelig forsøgte sig fra distancen, men en ny omstilling kort efter og så stod den 4-2!

I slutningen af anden periode var Danmark særdeles effektive i powerplay, og det var høj klasse der førte til at Andreas Glad satte bolden ind, efter en fornem pasning fra unge Mathias Glass.

Således beroliget foran 5-2 inden de sidste tyve min, var der ikke noget der lignede fare på færde, men blot 36 sekunder var der spillet så stod den 5-3 og da Østrig kort efter fik straffe, så gav det anledning til panderynker.

Straffe blev reddet, og i det efterfølgende powerplay, ja der scorede Esben Køhler for Danmark i undertal. Stærkt af Danmark, og surt for Østrig, der havde en gylden mulighed for bringe spænding ind i kampen.

Østrig lugtede nu blod og kørte på, men kvaliteten var for ringe, om end de fik to gode muligheder (1)  og (2), men der var de ikke skarpe nok.
Lidt overraskende satsede alpelandet ikke i slutfasen og tog keeperen ud, og Danmark lod bolden gøre arbejdet og kørte bolden rundt og så kom sejren i hus.

Kampen fortæller at holdene der ligger under den europæiske midte, har løftet deres niveau, der er ikke bare lette kampe.

Selvklart er 6-3 en skuffende sejr for Danmark, det er bedre, men for Danmark handler det om at spille sig ind som hold, og det var kampen en fin måde at bruge 60 min på, men Danmark skal steppe op defensivt, for det var ikke kønt, Østrig kommer frem til for mange åbne chancer, og mod en bedre modstander, så var det blevet straffet.

For to år siden mødte Danmark Østrig i VM kvalen ligeså og vandt 19-2, fra den trup er der blot 4 markspillere der er med i dag samt den ene keeper! I den kamp SKULLE Danmark dog også vinde stort, så det var en anden type kamp!

I morgen hedder det England, og Danmark skal vise at kampen i dag, er blevet brugt til at løfte spillet.

Highlights fra kampen kan du se her.

Danmark Østrig (3-1, 2-1, 1-1 )
Skud 28-18 (11-5, 11-8, 6-5)
Danmark
Mathias Glass 0+3, Frederik Kobberup 2+0, Andreas Glad 1+0,Mathias Bust 1+0, Daniel MacCabe 1+0, Esben Køhler 1+0, Andreas Kleczewski 0+1

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.