Hvilken VM finale

Det startede med et svensk hold der bare mosede Finland fuldsætndigt, i alle aspekter af spillet haltede Finland efter og inden der var spillet 3 min af kampen, havde Sverige haft 4 store chancer!

Finland kunne ikke finde modtræk og besøg på svensk banehalvdel var særdeles sparsomme.

Det massive pres fra Sverige gav pote, og fortjent kunne Sverige bringe sig foran 2-0, men på en af de få chancer til Finland, lykkedes det dem at komme op på 2-1.

Sverige trykkede på, de virkede langt mere boldsikre og langt hurtigere i deres boldomgang og Finland havde kun få muligheder, så det var ikke den store overraskelse at Sverige øgede til 4-1.

Den store svenske stjerne er Anna Wijk, og hun var dominerende, men i anden periode kom der en skade der gjorde at nok kunne hun løbe, men hun kunne ikke sprinte.

Var det, hvad gjorde at Sverige tabte tempo i kampen, eller var det at Finland efter deres timeout, fik løftet deres spil?

Måske begge dele for kampen ændrede karakter og Finland var pludselig farligst godt anført af #80 My Kippila, #63 Veera Kauppi, #9 Eliisa Alanko, #12 Mia Karjalainen samt #21 Nina Rantala

Så da Finland kom på 4-4, så kogte hallen i den grad i en særdeles intens og velspillet 3.periode.

En dum finsk udvisning med 3 min tilbage af kampen, blev kynisk udnyttet af Sverige der i powerplay scorede til 5-4, og Finland måtte have været frustreret for i de foregående 6-7 min, havde de flere rigtige gode muligheder.

Finland tog keeperen til og spillede 6-5, og hvilken udligning, #63 klappede Veera Kauppi til bolden der suste ind til 5-5, så var hallen på kogepunktet.

I overtiden havde begge hold mulighden, og Finland nok de fleste, men igen skulle VM finlane afgøres i overtid, og ganske som for to år siden, vandt Sverige på strafee.

Det var en flok skuffede finske piger der var så tæt.

Hvad viste VM finalen os, jo det er ganske enkelt, du skal kunne modtage pasninger og være dygtig til at sende den videre med det samme.
Kan du som spiller ikke afslutte direkte på en pasning, så kommer du til kort internationalt, dertil er keeperne for gode.

Sverige spillede store dele af finalen med personlig markering, det kræver de har en trup der er fir og kan levere de mange intense løb der skal til, men det lykkedes Sverige med, og Finland var presset af dette..

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.