Floorball 30x15m….say what?

Hvad tænker du på, er det en aprilsnar, har du drukket af natpotten…jo kommentarerne var mange da jeg skrev om et radikalt ændringsforslag, nemlig at floorball skal spilles på en bane der er 30x15m og spilles 4 mod 4 og med en keeper på hvert hold.

Det har jo ikke noget med det floorball vi kender og som de fleste er vokset op med.

Så hvorfor 30x15m???

Personligt er jeg fan af 40x20m, men netop 40x20m er den største hæmsko for vækst i sporten.

Ikke i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland og et par flere europæiske lande.

Men globalt set, der findes der uendeligt få haller der kan leve op til 40x20m, og dermed er floorball i den grad udfordret på at vækste.

IFFs mission er at komme på det olympiske program, og det forudsætter en lang række ting sporten skal opfylde, blandt andet at sporten er en global sport.

Så hvorfor 30x15m, jo det er størrelsen på en basketbane, og basket spilles globalt, så skal floorball internationalt vækste, så kunne det blive en version der hedder 4vs4 på en bane der er 30x15m.

Dette kunne blive det som VM bliver afviklet som, og sker det, så følger den danske liga trop, sammen med alle andre ligaer.

Håndbold afvikles som floorball på en bane der er 40x20m, og nok har IHF 197 medlemslande, men antallet af medlemmer i mange af landene, ja det er forsvindende småt, og ser du på antal lande der deltager i kval til VM, så er det ikke mange af de 197 medlemslande der er aktive.

Jo i Europa er alle med, men udenfor, der ser det lidt anderledes ud.

Den samme problemstilling har floorball, hvad hjælper at vi alle elsker den floorball vi har spillet, og sporten stadig bliver en nichesport, og aldrig får det globalle gennembrud, for der er bare ikke haller der lever op til.

Håndbold i Brasilien
Under OL snakkede jeg med en brasiliansk journalist der har dækket håndbold tæt, og spurgte ham om hvor mange klubber der egentlig er i Brasilien, for jeg er virkelig imponeret af hvor dygtige de er.

Antallet er særdeles småt, er der 20 hold der spiller liga/turnering i alt, så er det hvad der er.

Det upåagtet at der er flere hundrede tusinder der spiller håndbold i landet, men dette sker i skoler, og som del af en obligatorisk undervisning.
Brasilien har ikke hallerne der kan rumme en bane på 40x20m, men de har mange haller der har plads til 30x15m.

Baskethaller findes
I 2016 havde jeg seminarier i Asien, Sydamerika og Sydafrika. Alle tre steder blev seminariet afholdt i en hal der havde 30x15m, selvom ønsket var 40x20m, det var ikke at opdrive en hal af den størrelse i de områder jeg var i.

I Danmark har vi ifølge Lokale og Anlægsfonden  1.261 haller der er større end 800m2, dvs. håndboldbanestørrelse.

Det er tal som resten af verden slet ikke kan mønstre, her er hallerne bygget til basketball.

Så nok har vi verdens fedeste sport, men skal sporten blive en nichesport eller globalsport?

VM i fremtiden
Derfor kan IFF indføre at VM afvikles som 30x15m, og så bliver det standard…indtil vi får bygget nok store haller til floorball,og håndbold.

Ja jo, de mange kommentarer har sin berettigelse, men VM kan komme i den form, tidligere end vi tror.

World Games i Polen blev afvikles i en ny version, nemlig med modellen 3×15 min og en bane der var lidt mindre (39×19,5m) og en trup på 14 spillere.

OL
OL er missionen for IFF, og udfordring er at komme på med de mange spillere og ledere. Et floorballarrangement vil have 12 hold nok, med 25 per hold, det giver 300 udøvere, og IOC har sat loftet til OL på 10.500, så at komme med et ønske om 300, samt dommere og andre officials, det er er ikke realistisk, så derfor er model med en trup skåret ned til 14 spillere, mere spiselig.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.