Dinosaurernes tid er forbi

Herrefinalen mellem Benløse og Rødovre markerer et stilskifte i dansk floorball. Et skifte der har været på vej de sidste par sæsoner, men det er som bekendt vinderen der har ret og skriver historie.

Benløses guld varsler en ny tid for dansk herrerfloorball, vi vil se færre af de dygtige spillere dominere, nu vil det hedde at det er holdet der afgør.

Det er slut med at give bolden til en dygtig spiller og håbe han på egen hånd kan afgøre kampene.

Nu bliver det stadig dygtige spillere der afgør kampene, men det som følge af et pasningsstærkt hold, der kan skabe åbne chancer via deres spil.

Nu er det ikke sådan at alle hold i ligaen bare giver bolden til en mand og håber det bedste, men Benløse er det gode eksempel på spillere der er i stand til at holde i bolden og køre den rundt i pasninger efter et bestemt mønster, det på en måde jeg ikke har set når jævnbyrdige hold mødes.

Det er ikke noget der er kommet overnight, det er mange års tålmodigt arbejde startet op med Thomas Brodersens indsats, inden Jens Hagbarth har ført det videre.

Rødovre spillede en fremragende finale mod Benløse, men de kom til kort mod et Benløse hold der kynisk turde holde i bolden, og køre bolden frem og tilbage i banens længderetning og bredde.

Det skaber frustration hos modstanderne, som må løbe meget og når Benløse med der pasninger gør banen stor, så kommer der lynhurtige omstillinger, for der er mere plads på banen.

Det forudsætter du som træner har spillerne der kan lave pasninger der sidder som de skal og som vel og mærke kan modtage pasninger uden at skulle varme bolden inden den sendes videre.

De hurtige pasninger uden at varme bold, gør at modstaderne ikke kommer på plads.

Så bliver der tid til afslutninger mod en keeper der ikke er i balance.

Benløse kan med rette beskyldes for at spille defensivt, men de er farlige i deres defensiv, for de angriber ikke hovedløst, men venter inden de slår til, og som ligaens mest scorende hold, er det svært at være efter dem, for at være defensive. Som deres træner Jens Hagbarth siger, vi er farlige i vores defensiv.

Træningsmængden i dansk floorball er noget de smiler lidt af i andre idrætsgrene, men de seneste par år, er der skruet op for denne. At træne to gange om ugen er der få hold der gør i ligaen.

Når der ikke trænes mere om ugen, er det svært at få spilmønstre og koncepter på plads, og når spillernes niveau i pasningsspillet ikke er godt nok på hele holdet, så blev det de gode spillere der trådte op og tog ansvar på egen hånd.

Naturligvis har der været spilkoncepter, men det er ikke set så effektivt udført som Benløse.

Det bliver stilen hvis du vil vinde DM guld.

Du kan stadig nå langt med dygtige profiler, men skal du helt til tops, kræver det mere end at have dygtige profiler der på egen hånd kan afgøre.

En lille historie fra de gamle dage…
Frederikshavn Bulldogs fik en ny træner, og han ville træner boxplay med holdet.
Jamen, det behøver vi ikke svarede spillerne, vi smider den bare op til Kim (Haggensen), så ordner han resten.

Som træneren sagde til mig, de havde ganske ret spillerne…

img_1648

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.