U19 VM…next step

På en måde er det lidt ærgeligt, at Danmark møder Finland og Sverige, som er lysår foran Danmark og alle andre lande udenfor top 4.

For Danmark har bedre muligheder mod Schweiz og Tjekkiet end mod Finland og Sverige.

Danmark viste mod Slovakiet, at vi kan stå imod et pres fra en modstander på vort niveau og at vi i den grad mestrer omstillingsspillet.

Jeg er et overbevist om at det at vi har en trup, hvor mange af spillerne har fået spilletid i ligaen, er afgørende for den succes vi har fået ved dette U19 VM.

Next step Danmark skal tage på udviklingstrappen, det er et skridt der kommer til at tage mange år…men at kunne spille etableret spil offensivt mod Schweiz og Tjekkiet til at starte med.

Under dette VM, har jeg været voldsomt imponeret at Letlands U19 hold, som har turdet spille lige op med Schweiz og Tjekkiet i deres gruppe.

De fører 5-4 mod Tjekkiet inden de bliver kørt over i sidste periode af kampen og taber 5-11, og mod Schweiz taber de blot 5-6 efter 3-2 føring, og hvor de virkelig presser Schweiz!

Letland har imponeret mig med at turde spille fysisk, de har ikke været kuet af at møde et stærkt hold. Så har de været særdeles hurtige på fødderne og virkelig stresset Tjekkiet og Schweiz og ikke givet dem ro på bolden.

Hvor landene udenfor top 4 typisk har bakket tilbage og stået kompakt og levet på få omstillinger, så har letterne vist de med succes har magtet at kunne holde i bolden og få et etableret spil op at køre.

Årsagen til succes, når jeg spørger ind til det peger de dygtige svenske trænere og et par kilder i Letland på to ting.

Et, man har erfarne trænere på U19 landsholdet som kommer med meget stor erfaring som spiller fra landshold, men som ligeså har en kultur med sig.

Men endnu vigtigere, der er mange gode juniorhold i Letland, som har uddannede trænere med kvalitet.

Det rykker og udviklet.

Letland har nok 3.400 spillere, altså halv størrelse af Danmark, men det er ikke fordi at de vækster som sådan, for de sidste 10-12 år, er der blot kommet godt 1.000 flere spillere til.

Men de spillere de har, dem kan de udvikle til højt niveau.

Interessant bliver det, for det kunne ligne en kamp om 5.pladsen mellem Danmark og Letland…

Foto: IFF

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.