En snak med Hvidovre træner Martin Lytje

Hvorfor blev I slået ud i kvartfinalen?
Vi mødte ligaens mest helstøbte mandskab. Vi forsøgte at bringe vores bedste defensive spil, og skabe nok momentum til at vinde kampene. Jeg føler det næsten lykkedes i kamp et, hvor vi spiller vores bedste periode i hele sæsonen i 3. periode. Det var desværre ikke nok, og vi fik egentlig bare ”vækket” Benløse til live -uden at få sejren med. Kamp 2 lukker Benløse efter første periode, mens kamp 3 trods alt var mere lige selvom resultatet sagde 2-7. Samlet set tabte vi til et bedre hold.

Hvilke tre spillere hos Jeres modstandere i kvarten imponerede dig og hvorfor? Emil Brixager som stod kamp 2+3 lukkede i høj grad ned for vores chancer. Daniel MacCabe er dominerende overalt på banen. Han besidder fysik og teknik i særlig høj kombination. Jacob Bøge viste enormt tempo og løberadius konstant og var især fremtrædende i kamp 1 og 2.

Hvordan ser du som træner Jeres sæson?
Det har været en lang og hård sæson. Vi skulle omstille os mentalt efter en række rutinerede og bærende spillere stoppede eller blev skadet. Vores unge spillere tog dog meget store skridt som sæsonen skred frem, og jeg er stolt af vores resultater i det perspektiv.

Hvis du skulle bestemme hvordan struktur på liga skulle se ud til næste sæson, hvad ville du så ønske og hvorfor?
Det kommer helt an på hvad idéen og visionen er med ligaen og toppen af vores sport. Ud fra et rent sportsligt synspunkt er det alene en landsdækkende liga der giver mening. Ud fra et rent økonomisk perspektiv er en øst/vest model -på omkostningssiden- fordelagtig så længe vi ikke forstå at øge indtjeningen samtidig.

Så længe regningen ender hos klubberne, står og falder en sportslig attraktiv landsdækkende liga med at der er klubber, og derigennem spillere og frivillige, som vil prioritere denne økonomisk og tidsmæssigt for egen skyld. Det skaber afgjort en stor usikkerhed fra sæson til sæson.

Hvis vi forestillede os det var økonomisk attraktivt at spille i ligaen, ville billedet pludselig se helt anderledes ud. Det populære begreb ”Liga produktet” har lang vej endnu, og jeg mener vi skal spørge os selv; hvad gør vores Liga interessant for folk der ikke har noget med liga floorball (og floorball generelt) at gøre?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.