World Winter Games 2017

Fra den 14.-25.marts var jeg til WWG i Østrig som var værter. Det er vinter OL for udviklingshandicappede, og med 2.700 deltagere, så slår det i deltagerantal et almindeligt OL.

Med et budget der vel er cirka 100 gange større end at arrangere VM i floorball, så har du en ide om hvor stort det er.

Sponsorer er Coca Cola, Audi, Microsoft for at tage de største.

Gået stærkt
Floorball har i Special Olympics taget en kometkarriere, i 2008 blev det første seminar afholdt, og efterfølgende blev der nedsat et sport ressource team.

i 2013 ved World Winter Games i Korea var floorball demosport med 8 hold og i 2017 var floorball med som officiel sport, og med hold fra 32 forskellige lande ved dette World games, var floorball faktisk sporten med næstflest udøvere.

Det gjorde World winter games til det største floorballevent i verden målt på antal forskellige lande der deltog og eneste kontinent der manglede, var Nordamerika.

Min rolle dernede var Technicall delegate, dvs. ansvaret for selve turneringen. Med mig havde jeg mine to trofaste håndlangere Jonas Hviid og Jesper Hviid, der faktisk var dem der stod bag at arrangere det første seminar i 2008 med floorball.

Det blev en oplevelse at køre turneringen, og det blev 11 lange dage, hvor du var i hallen fra 7.30 morgen og dagen sluttede mellem midnat og kl.2 om natten.

Men at opleve floorballkulturer fra hele verden, og se den udvikling der skete under turneringen, det var fantastisk.

Special Olympics adskiller sig fra andre event ved at de første to dage, bruges til at lave korte divisioneringskampe, således at du har en ide om hvilke hold der har hvilket niveau!

Herefter indeles der divisioner, vi lavede 5 divisioner, og hver division vinder deres guld. Det handler om at møde hold på cirka samme niveau. At lade Finland eller Tjekkiet spille mod Indien, det tjener ikke noget godt 🙂

IFF
Under World Games havde vi besøg af IFF ved Tomas Eriksson og John Liljelund, for IFF er en værdifuld partner.

Special Olympics er globale og i 170 lande, IFF vil gerne blive globale og her kan begge organisationer hjælpe hinanden. Således har Special Olympics siden 2012 arrangeret demogames i semifinalerne til VM. Stærkt signal at sende.

iff and so
Hver region har sin sportdirector, her holder vi møde med IFF om fremtidsplaner

Fremtiden
Floorball i Special Olympics kommer til at vokse, i 2016 afholdte SO seminarier i Sydafrika, Uruguay, Pakistan, Letland, Singapore og Lebanon.

Næsten alle de lande der deltog på seminarier her, ja de var med til World Winter Games, set med IFF øjne så var de her lande jo særdeles interessante.

Argentina, Azarbaijan, Burkino Faso, Cypern, Elfenbenskysten, Ghana, Gibraltar, Indien, Indonesien, Irland, Isle of Man, Mexico, Mongoliet, Namibia, Nigeria, Sri Lanka, Venezuela og Uruguay.

I Indien alene har de 10.000 floorballspillere, og de har alle familier, så kan floorball få foden ind via Special Olympics, så kan floorballsporten vokse globalt, meget hurtigt.

i 2021, ja der har vi næste World Winter Games, mon ikke det hedder mellem 60-80 hold der kommer med….det må blive til endnu mindre søvn til den tid.

Men mens det står på, så er såmænd det hele værd.

Tak til Jonas og Jesper Hviid der jo sammen med mig udgør det som de i Special Olympics kalder the danish mafia.

Niveau
Hvor gode er de bedste dernede, finalen stod mellem Tjekkiet-Finland og den bedste spiller på begge hold.

Ja de ville uden problemer kunne gå ind og holde niveau i en dansk DM finale!

Men der var også spillere der ikke lige havde samme niveau…

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.