VM…de danske kampe

Det var et fantastisk VM for Danmark, der lavede en placering de færreste havde drømt om. Ligeså viste dette VM at mellemgruppen efter de fire store floorballlande er uhyggelig tæt.

Puljen
Danmark – Australien 8-1 (3-0, 4-1, 1-0)
Skud 30-15 (10-3, 9-6, 11-6)
Det skulle blive den letteste kamp ved VM, men ligeså en kamp mod uortodokse Australien, der med energi og aggressivt pres kan stresse.
Med to finske trænere som ansvarlige, så var gnisten taget ud af holdet, og erstattet med kølige taktiske bånd.
Det blev en enkel sejr for Danmark, efter 3 scoringer inden 10 min var den kamp punkteret.

Danmark – Polen 4-2 (2-1, 1-1, 1-0)
Skud 30-30 (10-13, 17-9, 5-8)
En sejr over polakkerne ville sende Danmark videre til playoff. Det blev til en arbejdssejr sejr, hvor Polen tog føringen med kampens første mål. Danmark vandt 4-2, det sidste danske mål scoret 15 sek før tid. Danmark kørte igen på tre kæder og var dygtige til at holde bolden i egne rækker og spille med stor tålmodighed

Danmark – Slovakiet 5-2 (0-0, 2-0, 3-2)
Skud 19-16 (4-5, 8-5, 8-6)
Slovakiet er af mange spået som første udfordrer til top 4 i floorballverden. Ingen tvivl om der er lovende spillere hos Slovakiet, specielt deres andenkæde på under 20 år i snit!
Danmark kørte igen på tre kæder, og nok var Slovakiet mere i boldbesiddelse, men det danske hold stod kompakt, og Slovakiet havde svært ved at komme i gennem til de store chancer.
Danmark viste igen tålmodighed og tro på at chancerne nok skulle komme, og med en kirugs skarphed udnyttede holdet de slovakiske fejl.
En taktisk stærk kamp fra trænderbænken

Danmark – Letland 6-5 (2-1, 0-4, 3-0, 0-0, 1-0)
Skud 22-36 (2-17, 9-14, 8-3)
Kampen som skulle definere om VM ville blive en succes, kampen om at komme i VM kvartfinalen. Letland havde ambitioner og de kom som hold særdeles veltrænede.
Med et par tusinde tilskuere i ryggen, lagde de et enormt tryk på Danmark. Men de tre danske kæder, de stod igen hvor de skulle. Når Danmark havde bolden, blev den ikke bare smidt væk, men Letland måtte arbejde hårdt for at vinde den igen.
Efter en 2-1 føring efter første periode, kom eneste periode hvor Danmark var helt væk. For Letland kom med en energi og arbejdsraseri sjælden set. De ville i VM kvartfinalen, og Danmark balancerede på randen af et knockout hvor ingen danskere tog ansvare.
3.periode blev så fantastisk set med danske øjne. Letland havde kørt på 2 kæder i alle kampe, og de var møre. Danmark havde kørt med 3 kæder og havde ikke samme træthed.
Taktikken blev ændret fra dansk side, to kæder, samt Lukas Eldholm og spillere blev sendt frem på skift for at stresse Letland.
Marginalerne var med Danmark i perioden, men søger du ikke marginalerne, så får du dem ikke.
Letland var trætte, i den sidste periode får de 4 udvisninger, de har blot 3 afslutninger.
I overtiden, fik Letland ny energi og Mike Trolle havde en redning, hvor bolden var 1 cm fra at blive dømt mål.
Til slut stod den på straffe, Mike Trolle var den solide ankermand og Andreas Glad gjorde det enkelt og effektivt og blev den danske matchwinner

Danmark – Finland 0-7 (0-1, 0-4, 0-2)
Skud 10-25(3-6, 4-12, 5-5)
Operationen lykkedes men patienten døde. Sådan kan VM kvartfinalen beskrives. Danmark spillede fornuftigt og klogt, men Finland er bare et niveau over. Den nye superstjerne Peter Kotilainen lavede 3 mål.

Danmark – Estland 6-5 (2-0, 3-1, 0-4)
Skud 13-29 (5-6, 7-12, 1-11)
Så handlede det om 5-8 placeringerne. Danmark sluttede sin kamp aftenen før og skulle i kamp næste morgen. Restitution, det var der ikke meget af, og det efter en kamp, hvor Danmark fik løbet meget mod Finland i VM kvartfinalen.

Danmark fulgte det taktiske oplæg, 3 kæder, som med ro stod solidt og som når Danmark havde bolden kørte den rundt og fik esterne til at løbe rundt.
Jeg tilstår gerne, jeg havde ikke set Danmark vinde den kamp, simpelthen fordi at der ikke var restitueret nok.
Men spillerne, ja de kørte på, og med de skarpe pasninger og tålmodighed i spillet, så kom de danske chancer stille og roligt og de blev udnyttet.
Esterne havde nok mange afslutninger, men kommer de fleste afslutninger hvor chancen for mål er lille, så betyder det intet.
Danmark cruisede forbløffende nok til en 5-0 føring efter halvdelen af kampen. Om det så var den manglende restitution og med 5-0 føring at holdet tænkte sejren var hjemme, eller Estland der kløede mere på. Svært at sige, men esterne leverede et fantastisk comeback og kom på 5-5 med en scoring 4 sekunder før tid.
I overtiden, smækker MacCabe den så i kassen efter 32 sekunder!

5.-6.pladsen
Danmark – Norge 5-4 (0-2, 1-0, 3-2,0-0, 1-0)

Skud 16-26 (2-12, 10-8, 4-6)
Danmark har ikke slået Norge siden 2002 og det endte vi så med at gøre! Norge lagde bedst ud og var lidt mere dominerende, og Danmark havde svært ved at få fat. En episode blev set udefra afgørende. Danmark er nede 0-2 og har en spiller udvist. Med energi og klogskab, scorer Emil Kristensen et vigtigt mål til 1-2. Det tændte Danmark, men to lidt dumme norske mål i 3.periode til 1-4 gjorde det svært.
Igen satte Danmark spillet lidt længere frem på banen og stressede Norge. Det kunne de ikke lide og på 5 gode minutter lavede Danmark 3 gode mål.
Kampen gik til straffe, og den danske anfører blev matchwinner og glæden kunne bruse ud hos alle spillerne og lederne!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.