Hvad nu Danmark

VM står for døren, og der er ikke meget at gøre frem mod dette VM, men det er tid at skue fremad, hvad skal der til hvis Danmark skal være landet, der på sigt skal være holdet der skal udfordre top 4.

Holdene mellem 5-10 er ganske lige og der bliver satset meget i de forskellige lande, så hvad skal Danmark gøre.

Skal vi have succes, er der flere ting der skal sættes i søen, men vigtigst af alt, så skal de danske ligatrænere dele viden, tanker og ideer.

I forbundet har sporten en dygtig mand ansat i Frederik Bloch, giv ham mandatet til at sætte dette i søen, og så vil der ske udvikling.

Hvad skal trænerne dele?

ALT er det enkle svar

De skal dele viden om hvordan tester de fysisk, hvad er data på spillerne, hvordan træner vi? I hvilke sekvenser er vi mest effektive, hvordan bliver vi bedre i pasningsspillet, hvordan får vi flere unge sluset ind på et førstehold.

Der er MEGET der kan deles viden om.

Men hvorfor dele ud af hemmelighederne?
Det er meget enkelt, hvis du gør dine modstandere bedre, så bliver du også selv bedre. Det handler om at skabe merværdi sammen, mere end at ligaklubberne skal sidde på deres isolerede øer, og ikke dele hemmeligheder.

Tag Benløse, de ligger alle deres kampe op på youtube, det er enkelt at lære sig deres opspil, deres powerplay og boxplay.
Alligevel ligger de nummer 1.

Selvfølgelig kan vi stræbe efter at vinde et DM og være tilfredse med dette, men er spillerne og trænerne ikke så ambitiøse, at de vil mere end dette. At de har ambitioner om at ville noget internationalt?

Trænerne
Vi har en flok særdeles dedikerede trænere i ligaklubberne, og jeg så gerne at de dygtige trænere vi havde, faktisk fik sig uddannet, så at alle trænere havde mindst DIF2 niveau.

Faktisk så jeg gerne, at ligaklubberne så hinanden i øjnene og stillede krav til dette. På sigt, ja der skal en ligatræner have DIF Diplomtrænerniveau.

Jeg lærer ikke noget på trænerkurserne, det er lavt niveau, instruktører er dårlige og de der er med er på lavet niveau.

Det er argumenter jeg hører.

Hvis du faktisk føler at du er dygtig, så kom og del din viden med de andre på et trænerkursus, bidrag positivt til kurset så du er med til at løfte niveauet.

Landstræner
Ja, det er enkelt, de trænere der er på landsholdet, de skal have uddannelse i orden, det er rimelig dumt at sætte uddannelse på dagsordenen, hvis det fornemmeste job ikke har dette krav til sig.

Spørgsmålet er enkelt, skal vi fælles udvikle sporten i Danmark, eller skal vi være tilfredse med at træne 2-3 gange om ugen og have dette niveau.

At være på landsholdet med 3 træninger om ugen er rigeligt som det er nu, men hvad ville der ske med et landshold, som kommer 6 træninger om ugen, dette blandet med selvstændige fysiske pas og træningspas med holdet.

Vi har i dag et landshold, med særdeles dedikerede spillere, vi har mange spillere på klubholdene, der gerne vil mere,
Jeg oplever trænere fra ligaholdene der gerne vil snakke floorball når jeg snakker med dem.

Hvad venter vi på…

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.