Danmarks udfordringer

Vi er med til VM, og det er glædeligt. Jeg glæder mig til at se de danske herrer i Ria, når VM afvikles til december, og mon ikke jeg vil være på lægterne.

Men VM kvalen illustrere at Danmark som landshold er udfordret

Keeper
Hvem er Danmarks nye #1? Landstrænerteamet valgte den salomoniske løsning at begge keepere stod to kampe hver.
Jeg tror mere på at der er en keeper der er #1, og det er denne keeper der står primært. Dette for at et forsvar og keeper bliver bedre sammenspillet.

David de Fries og Michael Ejlerskov er to dygtige keepere, men landstrænerteamet skal foretage et valg.

Back
Danmark står svækket på backpladserne, men som landshold skal man nok have et mix af forskellige typer, men internationalt er der krav spillere skal leve op til

Niklas Elfving (0/0)
Jannik Trolle (0/4)
Rasmus Overgaard (2/1)
Daniel MacCabe (0/1)
Marco Krogsgaard (0/1)
Claus Nisbeth (1/2)
Mathias de Fries (0/1)

3 af de ovennævnte har international rutine og niveau, det er Trolle, Krogsgaard og til dels MacCabe. De kan spille det tempo der kræves og ved hvad det kræves.

Dermed er Danmark enorm sårbar defensivt.
Overgaard skal nok lære det, men han er stadig meget ung, de Fries er lidt ældre men har ikke været med endnu på dette niveau og vel ikke afklaret om hvor på et hold han skal spille og Elfving er den sikre back.
Nisbeth skulle høre til samme kategori som Krogsgaard, Trolle og MacCabe, men han har ikke just trænet kontinuerligt i denne sæson og kom med på afbud.

Dermed udstiller vi os selv på backpladserne, vi mangler spillere med kvalitet, når Nisbeth kan komme med. Men Nisbeth er en hamrende dygtig og prof indstillet spiller, der ved hvad han skal levere til et kval VM (og gjorde det)
Men at Danmark ikke har flere backer med niveau, det er bekymrende.

Forwards
Danmark var ikke just farlige ved denne VM kval, og skal man snakke om en udfordring med at score?
i 4 kampe lavede vi 32 mål, hvor af de 19 mål kom i en kamp.
2 mod Finland er godkendt
9 Mod Holland er ikke godkendt
2 mod Estland er alt andet end godkendt

Ser vi lidt på hvem der lavede point for Danmark
Brian Nielsen (8+3)
Niklas Juul (3+8)
Stefan Hedorf (5+4)
Mikkel Skov (5+3)

Jeg tager hatten af for Brian Nielsen, han er så vigtig en brik for Danmark ikke mindst i det at binde et hold sammen. At han ender som topscorer, det fortæller om hans klasse, ikke mindst med en placering som center i 2.kæden. Powerplaymål var der 2 af fra hans side.

Niklas Juul er garant for mange mål, men er han ved at ændre spillestil, der er langt flere assister fra hans stav end mål?
Juul har alle sæsoner lavet væsentlig mere mål end assister, men som landshold som i ligaen denne sæson, så står den på flere asssiter.

Hedorf laver mange point som altid, og forventningerne til ham er altid høje, men det enkle spørgsmål er jo, kunne han have lavet flere?

Mikkel Skov er fremtidens mand og han bliver god, 8 point er godkendt, men Skov er ikke oppe endnu internationalt. 5/1 laver han mod Østrig i 19-2 sejren, så reelt laver talentet 0+2 i tre andre kampe. Der er noget at arbejde med.

Kenneth Danielsen (4+0)
Emil Kristensen (3+1)

Kenneth Danielsen har før lavet mange point for Danmark. Hjemme i ligaen er det blevet til 7+3 i denne sæson, så at lave 4+0 og spille en rigtig god VM kval, det er thumbs up.
Emil Kristensen er centeren der slider og slider og ikke altid den der laver mange point, men han binder rigtig meget sammen og skaber plads til andre, 3+1 er godkendt.

Forwards del 2
Jesper Roland
Jannik Dalkvist
Nikolaj Parbo
Søren Holm
Andreas Nygaard

De fik alle spilletid, men det var ikke mange point det kastede af sig. Alle 5 er dygtige spillere og alle 5 kan udvikle sig, men endnu er de ikke på et niveau der hedder de kan begå sig internationalt. Omend Søren Holm kunne jeg godt se som back

Landsholdet
At være på landsholdet, det er stort for alle og de spillere der var til VM kval for Danmark, de arbejdede forbilledligt og de kan kun være tilfredse med indsatsen og som medspillere, ledere, trænere og tilskuere skal vi være stolte af dem og giv dem alle et klap på skulderen.

Men VM kval udstiller at Danmark har en åbenlys udfordring. Vi kan sagtens være med alle mand når vi møder hold under vores niveau, men når det gælder holdene placeret 5-12 i verden
Letland
Tyskland
Estland
Polen
Slovakiet
Rusland
Norge

Så halter det for Danmark, der er ikke kvalitet nok i truppen, og kan vi mønstre to stærke kæder, så er det det.

Nuvel, det kan de andre måske ej heller, so what?

Men vi skal hele tiden udvikle vores landshold og løfte niveauet, for der kommer skader og der kommer afbud af forskellige årsager, som gør landsholdet sårbart.

Landstrænerteamet, ja de udtog dem de troede på, og jeg kan ikke pege på en spiller derhjemme der kunne have gjort en forskel, nå ja udover Jesper Schow, men kan anklerne klare 4 kampe på 4 dage 😉

Og jeg ser så bort fra de spillere der havde meldt fra grundet skader.

Danmark skal have flere dygtige spillere, de kommer forhåbentlig nedefra, men det er den langsigtede talentudvikling der skal være i fokus, samt det at 98% af din træning, det sker i klubberne.

Det er at læne sig op af de ting Team Danmark peget på som skal sikre international succes.

Alt sammen et spørgsmål om ressourcer, men man må gerne tænke smart og strategisk.

Danmark kommer ikke foreløbig til at udfordre top4 i verden, men vi skal være førende i mellemgruppen, og se til at hold nedefra ikke kommer forbi os.

Træneren
Sidste brik på holdet er træneren, med Kasper Sindts afgang som landstræner, blev assistenten ophøjet til landstræner.
Han er et meget klogt hoved på floorballsporten, og jeg har stor respekt for de pointer og budskaber han har.

Som træner skal du bedømmes på resultatet, og landstræneren fik os til VM, men jeg ser ham ikke som træner.

Skal vi dermed skifte træner, tja det er der fordele ved og ulemper ved. En ting er sikkert, der skal være kompetente folk i et team på landsholdet, så den nuværende landstræner, ser jeg gerne fortsætte i teamet.

img_2036
Foto: IFF

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.