Landstrænerne Martin og Thorkild -om kvindernes kamp mod Tyskland og Rusland.

12316472_1688065571431330_2704403721031701663_n

Thorkild Thorkild Thorkild.. 😉

Jeg må simpelthen høre, hvordan er det lige man tackler turen fra kampen i går, med nederlaget og dit røde kort?

Det er klart den værste følelse der findes som sportsmand. Man bruger lidt tid på at fordøje begivenhederne, og hvordan er meget individuelt. I denne situation skal man hurtigt op på hesten igen, og se frem på næste vigtige kamp. Men at tabe på den måde, skal gøre ondt -det viser kun hvor meget det betyder. Det er hvordan man rejser sig, der definerer én.

Rusland – Jamen det var helt fantastisk. Holdet havde virkelig fortjent den sejr, og der er selvfølgelig en noget anden stemning end i går. Kan du forklare lidt om hændelserne i går og hvordan dagen har været i dag til du står her nu og kan fejre med kvinderne? Efter kampen i går brugte vi lidt tid på at bearbejde følelserne. Til aftensmad tog hele holdet på restaurant sammen, og vi kunne begynde at se frem mod dagens kamp mod russerne.

I dag fik vi trænet let, og vi testede lidt alternative formationer frem til kampen. Så forløb alt som det plejer på kampdag, lige bort set fra Martin tog styringen alene til kampen.

Jeg må også lige spørge dig, hvad skete der i går med dit røde kort, og hvad er din analyse af kampen kort?

I forhold til kampen synes jeg vi var bedre end tyskerne, og pigerne spillede noget af det bedste længe. At tabe i straffe er ubarmhjertigt, men desværre en del der hører med, når det er så tæt. Vi var ikke langt fra at holde vores føring, eller måske score et mål til. Det røde kort er hvad der sker i kampens hede, men det må selvfølgelig ikke ske!

Men over til i dag, fantastisk kamp!!

kkked kopi.jpg

Jeg må altså nævne, de ord jeg fik med fra en noget berørt Thorkild, lige umiddelbart efter kampen, om at han har haft talt med flere af de andre lande, i dag på bænken. Der var åbenbart flere lande der ikke havde været så vilde ved tanken om at møde Danmark.

Det lyder jo ret vildt men uanset hvad så kan kvinderne allerede være stolte af dette VM. Det er godt klaret med så nye spillerprofiler og unge piger på holdet, velvidende at der sidder spillerpotentiale i Danmark, som ikke har kunnet være med ved dette VM, men som forhåbentligt kommer med næste gang, noget som giver forhåbninger om at dansk kvindefloorball er i udvikling.

Men Martin du agerede jo solo landstræner ved kampen i dag, hvordan er din oplevelse af pigernes præstation i kampen mod Rusland?

Pigerne spillede og kæmpede fantastisk! De fulgte taktikken perfekt i 1. og 2. periode. I den afgørende fase, kom russerne desværre stærkt tilbage, men vi viste flot moral, og havde det nødvendige overskud i overtid.

Ja forresten, hvad skete der med Kit’s mål, der blev underkendt, havde dommeren fløjtet inden, eller var det høj stav?

Der blev dømt høj stav. Jeg synes ikke umiddelbart det så sådan ud, men dommeren virkede sikker i sin sag.

Hvad med Cecilia’s straffe der også blev underkendt? Trak hun tilbage?

Ja det var det der skete, hun kom ifølge dommerne til at trække kuglen tilbage, men ja nerverne ramte også Di Nardo, så hun må bare sammen med de andre have mere træning i straffeskud, det kan de nok alle godt bruge lidt af, for det er en svær situation at stå i mentalt.

Du må være bragende stolt af damerne? Jeg kunne jo fremhæve dem alle, for jeg ved det er en holdsport, men kan alligevel ikke lade være med at nævne fantastiske præstationer i flæng; Di Nardo, Di Nardo, Di Nardo, Pedersen, Olausson, og Christoffersen som spiller suverænt i dag.

Jeg er meget meget stolt af pigerne. Vi fightede som et hold, og det gav plads til vores individualister kunne udkomme. Flere tog ansvar i dag, og så giver det mere plads til Di Nardo i de afgørende øjeblikke.

Kan heller ikke lade være med at nævne Helander, der står en sikker kamp, kæmper godt og fysisk mod tyskerne og lægger en assist og så også Vistisen der bare lægger den ene assist efter den anden?

Det er klart to ekstremt talentfulde spillere! Helander trådte virkelig i karakter i dag. Hun er fantastisk konsekvent i sit duel spil, og i dag viste hun sit overblik, og var boldsikker hele vejen igennem. Emma havde mere speed i sit spil, og førte sine aktioner igennem med mere overblik. På den måde, fandt hun hurtigt kemien med Dino og Caro.

Har du lidt tanker om kampen imorgen?

Norge er endnu en svær modstander, så vi går ind til kampen med samme respekt og fokus som i alle de tidligere kampe. Det er sidste VM kamp, så den skal bare have fuld damp hele vejen igennem, så vi ikke efterlader noget som helst tilbage i Finland!

Tak til begge landstrænere for deres ord, på sådan en ret så euforisk aften. Pøj Pøj i morgen, krydser fingre for en 9 plads!!!

 

Advertisements

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.